Ο Παππάς είναι εδώ, αναζητούνται οι υπόλοιποι μέτοχοι

Κανονικά θα 'πρεπε να είναι μέρα χαράς και ανακούφισης για την ΑΕΚ με την κίνηση των Πέτρου Παππά και Νάσου Θανόπουλου να διαγράψουν το χρέος στη Morgan Stanley. Δεν είναι, όμως, διότι συνεχίζεται το κρυφτούλι από τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά, αλλά και μετόχους εξαφανισμένους ή μετόχους που θεωρούν πως δεν έχουν καμία υποχρέωση έναντι της ΑΕΚ.

Ο Παππάς είναι εδώ, αναζητούνται οι υπόλοιποι μέτοχοι

Ξεκρέμαστο άφησαν επί της ουσίας τον πρόεδρο της ΑΕΚ οι μέτοχοι της ΠΑΕ, νυν και πρώην, την πιο κρίσιμη μέρα στη μάχη για την επιβίωση που δίνει ο πολύπαθος σύλλογος.

Στο απολογητικό υπόμνημα που έστειλε στην UEFA ο Αντρέας Δημητρέλος, παραθέτει λεπτομερώς τις κινήσεις που θα κάνει η ΠΑΕ για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Με ακριβή ποσά και συγκεκριμένες ημερομηνίες αποπληρωμής, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τον Αύγουστο.

Ο κ.Δημητρέλος βασίζεται στην καλή πίστη των μετόχων καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καμία εγγύηση στα χέρια του ότι οι μέτοχοι θα καλύψουν τα 5,5 εκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Παραπέμπει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί στη γενική συνέλευση της 7ης Μαρτίου, ευελπιστώντας ότι θα εξασφαλίσει μια μικρή παράταση για την UEFA ("τι να μας τιμωρήσουν τώρα, τι σε ένα μήνα, το ίδιο πράγμα είναι γι' αυτούς!" το σκεπτικό του) και χωρίς να φέρει ο ίδιος την παραμικρή ευθύνη, παίζει ουσιαστικά με τη φωτιά.

Κανονικά θα 'πρεπε σήμερα να είναι μέρα χαράς και ανακούφισης για την ΑΕΚ, με τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι χάρη στις ενέργειες πρωτίστως του Πέτρου Παππά (βάζοντας το χέρι του στην τσέπη), αλλά και του Νάσου Θανόπουλου, ρυθμίστηκε η οφειλή των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Μόργκαν Στάνλεϊ με "κούρεμα" του χρέους και οριστική διαγραφή του.

Μια θηλιά που μπήκε στο λαιμό της ΑΕΚ τον Μάιο του 2006, με 7 μετόχους να βάζουν την υπογραφή τους σε δανειακή σύμβαση 9 εκατομμυρίων ευρώ, ρυθμίστηκε ουσιαστικά από έναν μέτοχο, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είτε συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να υπόσχονται ανέφικτες λύσεις μέσα από Θεμέλια και Λέσχες, είτε σφυρίζουν αδιάφορα. Τα εύσημα σ΄ αυτή την ιστορία τα δικαιούται στο εκατό τοις εκατό ο Πέτρος Παππάς που επί της ουσίας πλήρωσε και για τους υπόλοιπους. Ήταν υποχρέωση του κ. Παππά να κινηθεί και να λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον της ΑΕΚ, αλλά τούτο είναι κάτι που θα πρέπει να ενθυμούνται όλοι οι μέτοχοι, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει στο κάλεσμα του Πέτρου Παππά.

Δεν είναι μέρα χαράς, διότι συνεχίζεται το κρυφτούλι από τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά, αλλά και μετόχους εξαφανισμένους ή μετόχους που θεωρούν πως δεν έχουν καμία υποχρέωση έναντι της ΑΕΚ. Με βάση τις σημερινές εξελίξεις:

* Ο Πέτρος Παππάς, εξοφλώντας την Μόργκαν Στάνλεϊ, παύει πλέον να βάζει το χέρι στην τσέπη και παραδίδει τη σκυτάλη στους συμμέτοχους της "ομάδας του 2004"

* Ο Αντρέας Δημητρέλος έχει προϋπολογίσει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στο υπόμνημα προς την UEFA, χρήματα τα οποία περιμένει από τους μετόχους.

* Ο Χάρης Οικονομόπουλος είναι έτοιμος να εξασφαλίσει (έναντι των χρημάτων που ευελπιστεί η ΑΕΚ πως θα εισπράξει από τον Ψωμιάδη) ένα εκατομμύριο ευρώ και άλλα δυο εκατομμύρια ο Ντέμης Νικολαΐδης, με εγγύηση το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο, το επιτόκιο θα είναι 5,75% και τους τόκους θα πληρώσουν (γενικώς και αορίστως) κάποιοι καλοί φίλοι της ΑΕΚ! Δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία, ότι τα 2 εκατομμύρια από τον Ντέμη, καλύπτονται από τη Nova (χάρη στην προσωπική σχέση του κ. Νικολαΐδη με τον Αντρέα Μπέκιο) και ότι ως αντάλλαγμα η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε πολυετή επέκταση του συμβολαίου με το συνδρομητικό κανάλι (εκτός κεντρικής διαχείρισης η οποία έτσι κι αλλιώς θα πάει ...περίπατο, αν η Nova κρατήσει του χρόνου μόνον 5-6 εμπορικές ομάδες)

* Βασική προϋπόθεση για να διευκολύνουν οι κ.κ. Νικολαΐδης, Οικονομόπουλος την ΑΕΚ με δάνειο 3 εκατομμυρίων είναι να καλύψουν οι υπόλοιποι μέτοχοι τα 4 εκατομμύρια μέσω ΑΜΚ. Ποιος ή ποιοι θα τα βάλουν; Εδώ είναι πλέον το μείζον ερώτημα. Ο κ.Παππάς όπως δήλωσε σήμερα δεν ξαναβάζει άλλα και έχει ήσυχη τη συνείδηση του. Οι κ. κ. Χατζηΐωάννου, Γκούμας είναι εξαφανισμένοι. Το δίδυμο Κανελλόπουλου - Κούλη θεωρεί ότι δεν χρωστά ούτε ευρώ για τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Ο κ. Νικολαΐδης κάνει το χρέος του απέναντι στην ΑΕΚ με νέο δάνειο. Ο κ. Θανόπουλος ασχολήθηκε με τη γνωστή θετική κατάληξη στο κομμάτι του ομολογιακού δανείου. Για ποιον χτυπά η καμπάνα λοιπόν; Μα φυσικά για τον Νίκο Νοτιά! Ο Ελληνοαμερικανός αναζητείται εδώ και καιρό, αλλά στην πιάτσα της ΑΕΚ κυκλοφορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ο κ.Νοτιάς αποφεύγει να έχει παρτίδες και να συνομιλεί με όλους όσους του ζητάνε χρήματα για την ΑΕΚ. Κατά συνέπεια, οι πιθανότητες δεν είναι πολλές για να καλύψει εξ ολοκλήρου τα 4 εκατομμύρια ο μεγαλομέτοχος, ο οποίος θεωρεί πως η ΑΕΚ του χρωστά χρήματα (από τα ενοίκια των Σπάτων) και ως εκ τούτου με τον συμψηφισμό που κάνει δεν θωρεί υποχρέωσή του να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ.

* Μέσα σ' όλα η ΑΕΚ κινδυνεύει να παίξει χωρίς την παρουσία οπαδών της τόσο στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ όσο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά από 15 μέρες. Πριν τα 4 εκατομμύρια αναζητούνται 170.000 ευρώ για να τακτοποιήσει η ΑΕΚ την εκκρεμότητα με την Εφορία και να σφραγιστούν τα εισιτήρια. Αν δεν βρεθούν αυτά τα χρήματα θα μοιάζει με ανέκδοτο η οποιαδήποτε αναφορά περί 4 εκ. ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK