Όταν ο Λιβάγια έριχνε το Facebook με το "Ιταλοί μπάσταρδοι"!

Η ΑΕΚ δίνει μάχη για να αποκτήσει από την Λας Πάλμας τον Μάρκo Λιβάγια, έναν παίκτη με τεράστιο ταλέντο αλλά και τον ορισμό του "εκρηκτικού". Τρανή απόδειξη το πέρασμά του από την Αταλάντα όπου ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τους οργανωμένους και έγινε... κόκκινο πανί για εμπρηστικές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Διαβάστε το story.

Όταν ο Λιβάγια έριχνε το Facebook με το "Ιταλοί μπάσταρδοι"!

Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν η ΑΕΚ κέρδισε τον πρώτο αριθμό του λαχείου με την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Σέρχιο Αραούχο από την Λας Πάλμας και φαίνεται πως αποφάσισε να εμπιστευτεί και πάλι το ένστικτό της "ψωνίζοντας" και πάλι από την ισπανική ομάδα.

Την αρχή την έκανε την περασμένη εβδομάδα όταν επέλεξε τον Έλντερ Λόπες (κανονική αγορά) για να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνάς της (από τη στιγμή που παραμένει αβέβαιο το μέλλον του Ντίντακ Βιλά που θέλει να συνεχίσει στην Εσπανιόλ), ωστόσο ο παίκτης με τον οποίο θέλει να κάνει το "μπαμ" η Ένωση είναι επιθετικός, όπως και ο Αραούχο...

Πρόκειται για τον Μάρκο Λιβάγια που μέτρησε πέρυσι 5 γκολ σε 21 συμμετοχές του στην Primera Division με τους "Νησιώτες", με το εντυπωσιακό πάντως να είναι πως σε αντίθεση με τον Αραούχο που ήταν γενικά χαμηλών τόνων, ο Κροάτης είναι μία εντελώς διαφορετική στόφα παίκτη.

Για την ακρίβεια είναι ο ορισμός του "απρόβλεπτου", του "ασυμβίβαστου", του "δυναμικού" και του "πεισματάρη". Ήδη έχει αλλάξει οκτώ ομάδες στην καριέρα του αν και είναι μόλις 23 ετών ωστόσο αυτή στην οποία είχε πολύ έντονα βιώματα ήταν η Αταλάντα (δανεικός από την Ίντερ) αφού εκεί έφτασε στο σημείο να βρεθεί στα... χαρακώματα!

Όταν ο Λιβάγια έριχνε το Facebook με το "Ιταλοί μπάσταρδοι"!

Όχι, δεν τα έβαλε με κάποιον συμπαίκτη του ή με τον προπονητή ή τον πρόεδρο αλλά με τους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας και μάλιστα με τους ultras της Αταλάντα, που θεωρούνται (όχι άδικα) από τους πιο σκληροπυρηνικούς στη χώρα. Η κόντρα τους μάλιστα έγραψε ιστορία αφού αν και έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε ουδείς την έχει ξεχάσει στη γειτονική χώρα.

Πως ξεκίνησε; Από το ματς πρωταθλήματος της 19ης Απριλίου 2014 μεταξύ Αταλάντα και Ελλάς Βερόνα, με τους "μπεργκαμάσκι" όχι μόνο να γνωρίζουν την ήττα αλλά να γίνονται... μπάχαλο από την βεντέτα που άνοιξε ο Μάρκο Λιβάγια με οπαδούς την ώρα του αγώνα!

L'attaccante dell'Atalanta Marko Livaja zittisce i tifosi dell'atalanta al momento della sua sostituzione nella partita del campionato di serie A allo Stadio Atleti Azzurri d'Italia di Bergamo, oggi 19 aprile 2014. 
ANSA/PAOLO MAGNI
L'attaccante dell'Atalanta Marko Livaja zittisce i tifosi dell'atalanta al momento della sua sostituzione nella partita del campionato di serie A allo Stadio Atleti Azzurri d'Italia di Bergamo, oggi 19 aprile 2014. ANSA/PAOLO MAGNI ANSA

Για την ακρίβεια τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον προπονητή του, Στέφανο Κολαντουόνο, με τον 20χρονο τότε άσο να μην αντέχει τις έντονες αποδοκιμασίες που άκουγε από τις κερκίδες του "Atleti Azzurri d'Italia" και να αντιδρά με έναν τρόπου που ΟΥΔΕΙΣ περίμενε!

Αρχικά έβαλε το χέρι του στο στόμα και προέτρεψε από τους υβριστές του να σωπάσουν ενώ όταν είδε πως κάποιοι συνέχιζαν να τον γιουχάρουν, τότε αντί να κάτσει στον πάγκο και να περιμένει να ηρεμήσουν τα πνεύματα, πήγε μέχρι τα πλέξιγκλας θέλοντας να "ανοίξει διάλογο" σε απόσταση αναπνοής από τους οπαδούς!

Όταν ο Λιβάγια έριχνε το Facebook με το "Ιταλοί μπάσταρδοι"!

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί αφού την επόμενη ημέρα (20 Απριλίου 2014) μετέφερε την κόντρα του με τον κόσμο σε ένα άλλο γήπεδο, αυτό των social media, με την προσωπική σελίδα του στο Facebook να μετατρέπεται σε αρένα με δική του ευθύνη...

Τα υβριστικά μηνύματα εις βάρος του ήταν αμέτρητα από εξοργισμένους οπαδούς της Αταλάντα και όταν κάποια στιγμή είδε κάποιον να τον προτρέπει να αφήσει το Μπέργκαμο και να γυρίσει στην πατρίδα του, ο Λιβάγια απάντησε με απειλές: "Να έρθετε στην Κροατία μαζί μου, Ιταλοί μπάσταρδοι".

Όταν ο Λιβάγια έριχνε το Facebook με το "Ιταλοί μπάσταρδοι"!

Το σχόλιο αυτό διαγράφηκε βέβαια λίγη ώρα αργότερα όμως η ζημιά είχε γίνει, και λίγο αργότερα είδε έναν άλλον τιφόζο να του γράφει: "Από τεχνική άποψη είσαι φαινόμενο και ίσως κάνεις μεγάλη καριέρα αλλά θυμίσου, το κοινο έχει κάθε δικαίωμα να σφυρίζει. Στη μελλοντική καριέρα σου μακριά από το Μπέργκαμο να θυμάσαι ότι οι οπαδοί της ομάδας σου αξίζουν σεβασμό.

Τη φανέλα της Dea (σ.σ. προσωνύμιο της Αταλάντα) πρέπει να την ιδρώνεις και να την σέβεσαι. Τώρα πήγαινε στον διά@@@ και ελπίζουμε να μην σε ξαναδούμε να φοράς αυτά τα χρώματα". Η απάντηση του παίκτη ήταν άκρως αθυρόστομη ( "σκ@@@ ελπίζετε"), για να έρθει πάντως δήλωση μεταμέλειας από τον ίδιο λίγες ώρες αργότερα:

Όταν ο Λιβάγια έριχνε το Facebook με το "Ιταλοί μπάσταρδοι"!

"Γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για να ζητήσω συγγνώμη για όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι αλλά έχασα το μυαλό μου απέναντι σε λίγους που προσέβαλαν άγρια τη μητέρα μου. Λίγους "ρατσιστές" που με αποκάλεσαν τσιγκάνο με φράσεις ακόμα πιο βαριές για την εθνικότητά μου.

Εύχομαι να μην έχω πια τέτοιες αντιδράσεις αλλά εύχομαι επίσης να με κριτικάρουν μόνο για τις εμφανίσεις μου στον αγωνιστικό χώρο. Δράττομαι της ευκαιρίας για να δώσω σε όλους ευχές για ήρεμο Πάσχα".

Το "ωραίο" στην όλη ιστορία πάντως ήταν πως στο ματς που έγινε ο "χαμός", ο Λιβάγια έπαιξε για πρώτη φορά βασικός για την Αταλάντα μετά από έναν μήνα περίπου που ήταν εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος ενώ και κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-14 είχε απασχολήσει αρνητικά το σύλλογο λόγω μίας μπουνιάς (!) που είχε δώσει στον συμπαίκτη του, Ραντοβάνοβιτς.

Όταν ο Λιβάγια έριχνε το Facebook με το "Ιταλοί μπάσταρδοι"!

Ποιά ήταν η συνέχεια; Στο επόμενο εντός έδρας ματς της Αταλάντα οι οργανωμένοι της Αταλάντα τον έβαλαν στο στόχατρο έχοντας κρεμάσει τεράστιο υβριστικό πανο εις βάρος του και το φινάλε της σεζόν τον βρήκε εκτός ομάδας από τη στιγμή που δεν τον "σήκωνε το κλίμα", με την Ρουμπίν Καζάν να του δίνει την ευκαιρία για να αφήσει την Ιταλία...

ΛΙΒΑΓΙΑ VS ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΒΕΡΟΝΑ (ΣΤΟ 1' 10'' ΤΟΥ VIDEO):

News 24/7

24MEDIA NETWORK