Πογέτ: Αλήθειες και... εγωπάθεια!

Συνέντευξη με έντονο... κιτρινόμαυρο χρώμα παραχώρησε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, στην οποία είπε αλήθειες και αναφέρθηκε στο θέμα της μη επέκτασης του συμβολαίου του με την Ένωση.

Πογέτ: Αλήθειες και... εγωπάθεια!

Αρκετό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκουστάβο Πογέτ στη NOVA στην οποία αναφέρθηκε κυρίως στην ΑΕΚ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι αρκετά επικοινωνιακός, οι χαρακτηριστικές… εκφραστικές του γκριμάτσες βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και η αλήθεια είναι πως μόνο αδιάφορα δεν ήταν τα όσα είπε.

ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Λόγω του γεγονότος ότι η ΑΕΚ ήταν μια προσωπική -επαγγελματική- ιστορία για τον Πογέτ, ήταν λογικό να βγάλει παράπονο λόγω της εξέλιξης που είχε η παρουσία του σε αυτή. Αναφέρθηκε στο θέμα της μη επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών αποδίδοντάς την σε δύο λόγους.

Ο πρώτος ήταν ότι -όπως είπε- δεν του έγινε πρόταση, ο δεύτερος η έλλειψη διάθεση της διοίκησης να αποκτήσει σοβαρούς ποδοσφαιριστές που θα βοηθούσαν την ομάδα στο να γίνει ανταγωνιστική.

Κουτουλάει σε ένα βαθμό η παραπάνω ιστορία, αφού στη συνάντηση του μάνατζερ του Πογιέτ με τον Μελισσανίδη, ήταν κομματάκι δύσκολο να διαπραγματευτεί ο ατζέντης του Ουρουγουανού κόουτς το μπάτζετ της ομάδας.

Η ΟΥΣΙΑ

Η ουσία της υπόθεσης είναι πολύ απλή. Η ΑΕΚ είχε τη διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο του Πογιέτ μετά το πολύ καλό διάστημα Γενάρη-Φλεβάρη στο οποίο η ομάδα ανέκαμψε. Τότε ο Πογιέτ, καβάλα στ’ άλογο γαρ, ήθελε να περιμένει για να δει μήπως έρθει τίποτα καλύτερο από το εξωτερικό. Όταν τα γάλατα έσφιξαν, τα αποτελέσματα χάλασαν και η ΑΕΚ έφερνε «Χ» στην Καλλονή, έχανε χωρίς να κάνει φάση στο Αγρίνιο και μάζεψε τρίμπαλο στη Λιβαδειά, η δημοτικότητα έπεσε και ο ίδιος ο κόουτς ήταν αυτός που έτρεξε τη διαδικασία και «καιγόταν» για να ανανεώσει πριν τον τελικό του Κυπέλλου.

Μετά τα απαραίτητα σπασίματα και στις δύο πλευρές, αυτό που του μεταφέρθηκε τότε από την ΑΕΚ είναι να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και να κριθεί ανάλογα με την τελική σούμα της σεζόν. Ο ίδιος ο Πογιέτ, προφανώς επειδή δεν πίστευε την ομάδα και βλέποντας την πιθανότητα ήττας στον Τελικό, αποφάσισε να κάνει ηρωική έξοδο. Αυτό είναι όλο.

ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Βέβαια μέσα στα όσα είπε, ο Πογιέτ είπε και σοβαρά πράγματα. Αλήθειες που η ΑΕΚ πρέπει να τις λάβει υπόψιν, όχι επειδή το λέει ο ένας και ο άλλος, αλλά γιατί της τα λέει ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που την έζησε από μέσα. Και κυρίως γιατί μόνο αν τις λάβει υπόψιν θα βελτιωθεί πιο μακροπρόθεσμα, θα μεγαλώσει και θα γίνει αυτή που ήταν.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ κινείται στην αγορά μόνο με ελεύθερους δεν είναι μυστικό. Ούτε απαραίτητα κακό για μια ομάδα που θέλει να είναι μετρημένη. Το κακό είναι να θεωρείται το «ελεύθερος» προσόν και να έρχονται παίκτες ανεπαρκείς για το μέγεθός της. Κακό είναι και το να παίρνεις τους καλύτερους παίκτες σου μετά την προετοιμασία. Κοστίζει όπως διαπιστώθηκε…

Στο κομμάτι που αναφέρθηκε ο Ουρουγουανός για το τι έπρεπε η ΑΕΚ να κάνει για να γίνει ανταγωνιστική είχε πέρα για πέρα δίκιο. Όχι τίποτα άλλο, τον δικαίωσε η ίδια η ΑΕΚ μερικούς μήνες μετά το τσούγκρισμα με την ανορθολογική λογική σε φάση «όσα πάνε κι όσα έρθουν» το περασμένο καλοκαίρι.

ΤΟ ΤΟΥΠΕ

Ως ποδοσφαιριστής ο Πογιέτ ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, που τη μετέφερε και στην προπονητική του καριέρα μέσω του χαρακτήρα του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει καταφέρει να κάνει και τόσα πολλά πράγματα ως τεχνικός. Έφυγε νύχτα από όλες τις ομάδες που εργάστηκε οι οποίες εκτός από την ΑΕΚ (και την τωρινή Σαγκάη) είναι ομάδες της κάτω ζώνης της χώρας τους (Σάντερλαντ, Μπέτις), ή έπαιζαν σε μικρότερες κατηγορίες (Μπράιτον).

Ο Πογιέτ μιλάει σαν να θεωρεί δεδομένο ότι έκανε φανταστικό εξάμηνο με την ΑΕΚ, κάτι που δεν συνέβη αν εξαιρέσουμε το καλό ξεκίνημα και τα θετικά αποτελέσματα στα ντέρμπι. Έδωσε στην ΑΕΚ έναν πιο ανασταλτικό προσανατολισμό, την έκανε πιο υποψιασμένη όμως έβγαλε και κουσούρια, όπως ο αντίκτυπος που υπήρχε από τη μέση και μπροστά με την ομάδα για ένα δίμηνο να δυσκολεύεται να βγάλει φάση.

Σε μια τελική δεν είναι και ο… Φάντροκ, ούτε ανακάλυψε την πυρίτιδα, αλλά ούτε έχει κάποια βαρύνουσα σημασία η γνώμη του. Αυτό που πρέπει να ζυγιστεί πάντως από την ίδια την ΑΕΚ είναι τα κομμάτια της συνέντευξης που ο Ουρουγουανός προσεγγίζει ψυχρά την κατάσταση λέγοντας την αλήθεια. Που αν διορθωθεί θα είναι προς όφελος του κλαμπ και φυσικά της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK