Πογιέτ: "Νιώθουμε οπαδοί της ΑΕΚ"

Ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι και τόνισε πως νιώθει οπαδός της ΑΕΚ, αφήνοντας ζωντανές τις ελπίδες για να παραμείνει στον πάγκο της «Ένωσης» και τη νέα σεζόν.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν, αφού -μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA- παραδέχτηκε πως περνάει καλά στο σύλλογο και αποκάλυψε πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόφασή του το προσεχές καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πογιέτ:

Για το γεγονός ότι νιώθει οπαδός της ΑΕΚ και για το ρόλο που μπορεί να παίξει αυτό για το μέλλον: «Όταν η ομάδα νικάει, μας βοηθάει όλους και μας φέρνει πιο κοντά με τον κόσμο. Αυτό είναι σίγουρα θετικό και ενδεχομένως να παίξει ρόλο για το μέλλον. Σίγουρα με επηρεάζει θετικά και φυσικά δεν είναι μόνο δικό μου θέμα αλλά όλου του προπονητικού τιμ. Όταν ερχόμαστε και μένουμε σε μια ομάδα, νιώθουμε όλο και περισσότεροι οπαδοί της. Όταν χάνει η ομάδα υποφέρουμε, όταν νικάει το διασκεδάζουμε και εννοείται ότι αυτό μας επηρεάζει για όποια απόφαση πάρουμε στο μέλλον».

Για τις απουσίες Γκάλο και Αραβίδη στον αγώνα με τον Ηρακλή είπε: «Όχι μόνο στο επόμενο ματς, αλλά τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα έχουμε ένα δύσκολο έργο, αφού θα λείπουν αρκετοί παίκτες μας λόγω τιμωρίας. Αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο για να τους αντικαταστήσουν θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα και να ανταποκριθούν. Θα είναι κάποιες ευκαιρίες που δεν έρχονται συχνά, άρα θα πρέπει να τις εκμεταλλευθούν.

Νομίζω ότι από τους αγώνες που παίξαμε στο κύπελλο με τον Ηρακλή μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες. Ο Ηρακλής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι, ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, για αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι.».

Για την επόμενη μέρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είμαι πάντα υπέρ της ισορροπίας και πιστεύω ότι ούτε πρέπει να δραματοποιούμε την μια ήττα, ούτε και να πανηγυρίζουμε υπερβολικά για μια νίκη. Θέλω να βασιστώ περισσότερο στην εικόνα που είχαμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα και σε μια βάση αποτελεσμάτων που έχουμε και όχι μόνο στο τελευταίο παιχνίδι.

Δυστυχώς η διαφορά φαίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι εμείς με το παιχνίδι που κάναμε νικήσαμε κι έτσι τη μειώσαμε, αλλά στο τέλος της περιόδου θα δούμε ποια θα είναι η βαθμολογική διαφορά που θα υπάρχει από τον Ολυμπιακό. Συνεχίζω πάντως να πιστεύω ότι έχουν διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες».