Τα δύο "αν" και το δυνατό χαρτί της φετινής ΑΕΚ

Το πρώτο σοβαρό δείγμα στη σεζόν κόντρα στη Σεντ Ετιέν -άσχετα αν η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες- δεν ήταν μακριά από αυτό που θα περίμενε να δει κανείς από την ΑΕΚ του Τιμούρ Κετσπάγια. Ωστόσο η συνέχεια θα κριθεί από συγκεκριμένους παράγοντες.

Τα δύο "αν" και το δυνατό χαρτί της φετινής ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα νέα για την πρόοδο των Ούγκο Αλμέιδα και Πατρίσιο Ροντρίγκες είναι ενθαρρυντικά για την ΑΕΚ, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους η ομάδα ποντάρει πολλά σε σχέση με τη μεσοεπιθετική λειτουργία της εξελίσσεται ικανοποιητικά. Είναι σαφές πως και οι δύο είναι ποδοσφαιριστές ποιότητας και αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο για την "Ένωση" το κατά πόσο θα βρουν τον καλό τους εαυτό αγωνιζόμενοι με τη φανέλα της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι θα είναι… άλλη ΑΕΚ (από τη μέση και μπροστά πάντα), αν της βγουν οι Αλμέιδα και Ροντρίγκες, και άλλη αν δεν της βγουν. Λογικό, αφού πρόκειται για τον φορ που προορίζεται για βασικός και για έναν εξτρέμ που μπορεί να της δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι και στο ένας εναντίον ενός.

Ο προσανατολισμός της ΑΕΚ δεν πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, αφού το… δόγμα που υπάρχει στα Σπάτα με Κετσπάγια (όπως συνέβη και με τον Πογέτ) είναι να διατηρηθεί το "μηδέν" παθητικό, καθώς αυτή πιστεύεται ότι είναι η συνταγή της επιτυχίας. Σε πρώτη φάση οι "κιτρινόμαυροι" δείχνουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συγκεκριμένη στρατηγική και αυτό που θα απομένει και θα κρίνει την πορεία της στη σεζόν, είναι πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι από τη μέση και μπροστά, προκειμένου να αξιοποιεί την καλή ανασταλτική λειτουργία της και να εξασφαλίζει αποτελέσματα.

Ο Γεωργιανός τεχνικός θα έχει όλο το χρόνο (και τα φιλικά που θα γίνουν) μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να δει τους δύο ποδοσφαιριστές να μπαίνουν ακόμα περισσότερο στην υπόλοιπη ομάδα και να τους έχει έτοιμους ενόψει της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό.

ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΩ

Kι αν από τη μέση και μπροστά εκκρεμούν κάποια ζητήματα για να αποσαφηνιστεί το πως θα πάει από η ΑΕΚ στη σεζόν, από τη μέση και πίσω η κατάσταση δείχνει ότι έχει πάρει το δρόμο της. Η "Ένωση" είχε την τύχη να βρει έναν προπονητή ο οποίος στην ουσία συνεχίζει τη φιλοσοφία του προηγούμενου (Πογέτ). Έτσι, ως προς τον προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο, η φετινή ομάδα είναι μια συνέχεια του περσινού εαυτού της.

Φάνηκε και στους δύο αγώνες απέναντι στη Σεντ Ετιέν ότι ο Κετσπάγια θέλει να δώσει στην ΑΕΚ σαφή προσανατολισμό να μη δεχθεί γκολ και -στη συνέχεια- να μπορέσει να χτυπήσει από εκεί και πέρα το παιχνίδι με την ποιότητα των παικτών της στις μεσοεπιθετικής γραμμής. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει ένα ρόστερ αρκετά συμβατό σε αυτή τη λογική. Το γεγονός ότι η αμυντική γραμμή παρέμεινε η ίδια με την -ποιοτική- προσθήκη του Τσιγκρίνσκι, είναι κάτι που συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και η παρουσία των Γιόχανσον και Σιμόες στη μεσαία γραμμή.

Στο ανασταλτικό κομμάτι ο Κετσπάγια φαίνεται πως δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα αφού έχει ήδη καταφέρει να φτιάξει μια αρκετά συμπαγή ομάδα με ποδοσφαιριστές που γνωρίζονται μεταξύ τους και με κάποιους άλλους που προστέθηκαν στο φετινό ρόστερ με αρκετή ποιότητα προκειμένου να βοηθήσουν να γίνει πιο εύκολα η… δουλειά.

Το σίγουρο είναι ότι είτε έχει ένα πλάνο στο γήπεδο το οποίο αν το κάνει καλά ενδεχομένως να της φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, όπως έδειξε και η ιστορία την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιστροφή, χαφ και... ανοιχτά ραντάρ όλο τον Αύγουστο
Με Μανωλά, Πατίτο και "μικρούς" στα Τρίκαλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK