Ταλαιπωρημένα, κίτρινα γάντια

Οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ τείνουν να γίνουν μια… ταλαιπωρημένη ιστορία η οποία είναι περισσότερο φωταγωγημένη και από πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα.

Ταλαιπωρημένα, κίτρινα γάντια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Toν τελευταίο καιρό, η κουβέντα για τους τερματοφύλακες της ΑΕΚ δίνει και παίρνει, αφού οι αφορμές δε λείπουν. Το γκολ του Ούμπιντες στο πρωτάθλημα στον Ανέστη, το νέο λάθος του Ανέστη στο φιλικό με τον Ατρόμητο και το λάθος που κάνει ο Μπάρκας, αν μη τι άλλο είναι εικόνες αρκετές για να προβληματίσουν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα όποια λάθη δυο νεαρών γκολκίπερ, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ως κάτι πολύ παράξενο για μια ομάδα που κατόπιν συνειδητής επιλογής αποφάσισε να μην πορευτεί με έμπειρο τερματοφύλακα. Η συγκεκριμένη επιλογή (όπως και κάθε επιλογή) έχει τα καλά της και τα κακά της. Το καλό είναι ότι, αν της βγει, τότε η ΑΕΚ θα κρατάει ζωντανό το ενδεχόμενο να βγάλει δύο καλούς Έλληνες τερματοφύλακες, το κακό είναι ότι η έλλειψη εμπειρίας εγκυμονεί κινδύνους, ειδικά για την ευθύνη που δημιουργούν τα γκολπόστ μιας μεγάλης ομάδας.

Σε μια σοβαρή ομάδα η -πολύ εξειδικευμένη- κουβέντα για το τι ακριβώς φταίει για τα λάθη των τερματοφυλάκων δεν μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε, αλλά από όσους μπορούν αποδεδειγμένα να κρίνουν. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να χρεωθεί στη δουλειά που γίνεται ένα λάθος σε μια ενστικτώδη επέμβαση, ή να χρεωθεί στον ίδιο τον τερματοφύλακα που δεν διορθώνει ένα χρόνιο κουσούρι του. Στην ΑΕΚ έχουν συμβεί και τα δύο, κάθε φορά που γίνεται λάθος από τον τερματοφύλακα και ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.

Σε πιο συνολικό επίπεδο, πάντως, η αλήθεια είναι πως περισσότερα πήρε παρά έχασε φέτος η ΑΕΚ από τον Ανέστη, χωρίς να σημαίνει πως αυτό είναι λογική για μια μεγάλη ομάδα στην οποία το κάθε λάθος κοστίζει και φαίνεται πολύ πιο διογκωμένο σε σχέση με αυτό που θα φαινόταν σε μια μικρομεσαία.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Συνεπώς η κουβέντα πάει στο κατά πόσο ο Ανέστης έδειξε εξαρχής ότι μπορούσε να υποστηρίξει την απαίτηση να μην κάνει το λάθος απειρίας, ή να έχει μια λάθος αντίδραση ανάμεσα σε αρκετές καλές. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έδειξε. Για το αν η ΑΕΚ πίστεψε ότι ο Ανέστης δεν είναι ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας που τώρα δείχνει, αλλά είναι ένας… «Σορεντίνο», αυτό είναι περισσότερο πρόβλημα της ίδιας της ΑΕΚ και του αγωνιστικού της σχεδιασμού και λιγότερο του Ανέστη.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ πήρε την απόφαση να πάει με δυο Έλληνες ταλαντούχους τερματοφύλακες (κάτι που έχει μια λογική) το πιο ορθολογικό που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να τους στηρίξει, αν ακόμα πιστεύει την επιλογή της. Αν για τους προαναφερθέντες λόγους η εμπιστοσύνη της προς αυτούς έχει κλονιστεί, τότε ο δρόμος δεν είναι άλλος πέραν από την απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα για να επενδύσει η ομάδα σε μια νευραλγική θέση. Τόσο απλά.

Όπως και να έχει όμως, αν το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής ΑΕΚ ήταν η εικόνα των τερματοφυλάκων της, τότε ο περίγυρός της θα ήταν ευτυχής…

News 24/7

24MEDIA NETWORK