Θα πέσουν χαστούκια

Οι λόγοι που η ΑΕΚ έφτασε στο γκρεμό είναι πολλοί. Εξωαγωνιστικοί και αγωνιστικοί. Χρόνος για όσους αναλαμβάνουν να τη σώσουν, δεν υπάρχει πια. Δύο ματς και τέλος.

Θα πέσουν χαστούκια

Ή σωτηρία ή Β' Εθνική. Σε αυτό το φινάλε χρειάζεται κάτι παραπάνω από αφύπνιση στο εσωτερικό της Ένωσης και στα αποδυτήρια που από το καλοκαίρι μοιάζουν περισσότερο με παιδική χαρά παρά με ιερό ποδοσφαιρικό χώρο.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει από την αρχή. Όταν ένας προπονητής αρχίζει να χαριεντίζεται με τους ποδοσφαιριστές για γκόμενες στο facebook, εκεί σταματά κάθε συζήτηση. Ακόμη κι αν η πρόθεση ήταν η προσέγγιση της ψυχοσύνθεσης των νεαρών παικτών, το αποτέλεσμα ήταν ισοπεδωτικό. Χάθηκε κάθε έλεγχος, κάθε σεβασμός στο θεσμό του προπονητή και κατ' επέκταση στη φανέλα της ομάδας. Το παράδειγμα είναι ένα από τα εκατοντάδες που έχουν καταγραφεί εδώ και 9 μήνες και τα οποία δείχνουν ότι στην ΑΕΚ αρμένιζαν στραβά.

Θα πέσουν χαστούκια

Το σπυρί που έγινε πληγή...

Η απουσία προσωπικοτήτων από τα αποδυτήρια μετέτρεψε το σπυρί σε πληγή. Για την ανυπαρξία της διοίκησης σε αυτόν τον τομέα, ισχύουν τα ίδια. Ακολούθησαν ξενύχτια, προπονήσεις κατευθείαν από τα μπουζούκια και χαβαλές για τα πάντα, ακόμη και για το ναζισμό. Η κατάσταση δεν μαζευόταν με τίποτα. Ούτε ένας Γερμανός αυστηρών αρχών, μπόρεσε να βάλει το τρένο στις ράγες.

Ο Λίνεν μπορεί να απέτυχε αγωνιστικά, μα κυρίως έχασε το εξωαγωνιστικό στοίχημα. Δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι έχει να κάνει με ποδοσφαιριστές που είναι επαγγελματίες στα χαρτιά, αλλά συμπεριφέρονται σαν ερασιτέχνες της τελευταίας κατηγορίας του τοπικού. Η φανέλα της ΑΕΚ κάλυπτε τη γύμνια τους, αλλά κάποια στιγμή θα αναδείκνυε την πραγματικότητα.

Θα πέσουν χαστούκια

Η τελευταία λύση για την ΑΕΚ...

Αυτή την αλήθεια έρχονται να αντιμετωπίσουν παιδιά που έφτυσαν αίμα για να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με αναγνώριση εντός και κυρίως εκτός συνόρων. Δέλλας, Ζήκος και Μπορμπόκης έχουν απειροελάχιστο χρόνο για να σώσουν την παρτίδα. Ήταν, όμως, η τελευταία λύση για την ΑΕΚ, στη λογική του ότι η Ένωση δεν χρειαζόταν προπονητές αλλά θηριοδαμαστές.

Το ηλεκτροσόκ στα αποδυτήρια ενδέχεται να κάνει "μπαμ" από την πρώτη μέρα. Μην απορήσει κανείς αν ακούσει ή διαβάσει ακόμη και για χαστούκια. Ίσως πρέπει να γίνει κι αυτό προκειμένου να μάθουν αρκετοί μέσα στα αποδυτήρια των Σπάτων, πως πρώτα πρέπει να σέβεσαι, να δουλεύεις, να σκύβεις το κεφάλι και μετά να (αντι)μιλάς και να το παίζεις όμορφος.

Διαβάστε ακόμη:

Δέλλας και Ζήκος στον πάγκο της ΑΕΚ. Μαζί τους και ο Μπορμπόκης

Λίνεν: "Θέατρο του παραλόγου!"

Λυμπερόπουλος: "Να στηρίξουμε όλοι τον Δέλλα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK