Το κωμικοτραγικό του πράγματος στην ΑΕΚ

Άγνωστος επενδυτής βρέθηκε για την ΑΕΚ, χρήματα δεν υπάρχουν για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες πριν ξεσπάσει τσουνάμι προσφυγών από ποδοσφαιριστές. Η γενική συνέλευση στα Σπάτα ανέδειξε το κωμικοτραγικό του πράγματος στην ΑΕΚ.

Το κωμικοτραγικό του πράγματος στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ένας πρόεδρος που κατά δήλωση του αμείβεται με χίλια ευρώ τον μήνα (και η όποια συμφωνία έχει κάνει με τον κ. Παππά δεν απασχολεί την ΑΕΚ) παραμένει στο πόστο του κι ενώ έχει ...παραιτηθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Κι ένας μεγαλομέτοχος που ήρθε από την Αμερική χωρίς λύση και αποδέχτηκε ό,τι του πρότεινε ο κ. Αδαμίδης. Στην πρόταση μάλιστα του τελευταίου να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Νοτιάς την προεδρία, ο Ελληνοαμερικανός αρνήθηκε κατηγορηματικά και έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στον κ. Αδαμίδη για τις προσεχείς 45 μέρες.

Η παρουσία του μεγαλοδικηγόρου Γιάννη Βλάχου στη συνέλευση και η δήλωσή του ότι εκπροσωπεί ξένο επενδυτή ("μεγάλη οντότητα") που θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, είναι το "τρικ" του κ. Αδαμίδη ή αλλιώς η παράταση ζωής σε μια διοίκηση και σ' ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς που όχι μόνο δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στην ΑΕΚ αλλά την κρατά και όμηρο με τις επιλογές και κινήσεις της.

Ο κ. Βλάχος διευκρίνισε ότι δεν εκπροσωπεί Τούρκους και ότι η πλευρά του ξένου επενδυτή που εκπροσωπεί θα μελετήσει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και θα επέλθει συμφωνία σε 45 μέρες. Δηλαδή περί τα μέσα Ιανουαρίου. Ο κ. Βλάχος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του επενδυτή τονίζοντας τα εξής: "Δεν μπορούμε να σας πούμε. Μας έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να κρατήσουμε μυστικό το όλο θέμα. Είναι ξένος, του έχουν μεταφέρει όλοι τι είναι η ΑΕΚ και τι πρεσβεύει. Είναι άνθρωπος με μεγάλη οικονομική οντότητα". Πρόσθεσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η απεμπλοκή της ΑΕΚ από τη Morgan Stanley και η ενεργοποίηση των διαδικασιών για κατασκευή γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά τα ωραία που ισχυρίστηκε ο κ. Βλάχος θα πρέπει η διοίκηση Αδαμίδη να καλύψει τις υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές και όχι μόνο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεσμεύτηκε γενικώς και αορίστως για κάποιες πληρωμές προσεχώς. Επίσης μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Κώστα Καπατενάκη και Δημήτρη Καψή, στις θέσεις τους θα μπουν στο ΔΣ από τους supporters οι κ.κ. Μπρουσιάνος και Γρυσμπολάκης. Επίσης μετά από πρόταση του Κυριάκου Χήνα θα μπει στο συμβούλιο και ο Στέλιος Σεραφείδης.

Σε επίμονες ερωτήσεις μικρομετόχων και την επισήμανση ότι απλώς κερδίζει χρόνο, ο Σταύρος Αδαμίδης αρνήθηκε κάτι τέτοιο: "Γιατί να κερδίσω χρόνο για ποιο πράγμα... Έπρεπε από καιρό να είχα φύγει και κάθομαι να πασχίζω για το καλό της ΑΕΚ."

Ο κ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε εντός της αιθούσης ότι με 10.250.000 ευρώ μπορεί κάποιος να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή μετοχής στα 1,20 ευρώ.

Απόλυτη στήριξη σε τούτη τη μεθόδευση έχει δώσει σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr ο Δημήτρης Χατζηχρήστος που με τη δύναμη και επιρροή την οποία έχει αποκτήσει μέσα από την ενασχόληση του με τα κοινά της ΑΕΚ, κινεί τα νήματα απ' έξω και επί της ουσίας καθορίζει τις εξελίξεις. "Είναι πολύ πιο εύκολο να συνομιλήσει με τον Παππά ο Χατζηχρήστος απ' ό,τι ο Παπαιωάννου και ο Μαύρος. Αλλιώς δεν εξηγείται η στάση του Παππά που προσφάτως δεν δέχτηκε στο γραφείο του ορισμένους παλαίμαχους - σημαίες της ΑΕΚ", τονίστηκε στο Contra.gr από βετεράνο ποδοσφαιριστή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η κίνηση παραγόντων και πρωτοκλασάτων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών με την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από Έλληνα εφοπλιστή, όπως σας είχε αποκαλύψει χτες το Contra.gr, δεν εκδηλώθηκε τελικώς στη σημερινή γενική συνέλευση για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με το συμφέρον της ΑΕΚ. "Τίποτα δεν χάλασε, απλώς πάγωσε για λίγο διάστημα για συγκεκριμένους και σοβαρούς λόγους. Έτσι κι αλλιώς η διοίκηση δεν έχει να παρουσιάσει κάποια λύση. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια τακτική γενική συνέλευση μέσα στο Δεκέμβριο" ειπώθηκε σχετικά από εξωδιοικητικό παράγοντα. Να σημειωθεί επίσης εδώ ότι ο κ.Νοτιάς, το τριήμερο της παρουσίας του στην Αθήνα απέφυγε να συναντήσει ή να απαντήσει στο τηλέφωνο, σε οποιονδήποτε προέρχεται από την κίνηση των ιστορικών παραγόντων - παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. Αντιθέτως φέρεται να είχε πολύωρη και εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Χατζηχρήστο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK