Ζήκος: "Άμιλλα, εκπαίδευση, κουλτούρα"

Το στίγμα της νέας προσπάθειας στα Σπάτα έδωσε ο υπεύθυνος ακαδημιών της ΑΕΚ, Άκης Ζήκος, κατά την παρουσίαση του πλάνου αναγέννησης του συγκεκριμένου τομέα.

Ζήκος: "Άμιλλα, εκπαίδευση, κουλτούρα"

"Είναι ό,τι το πιο σοβαρό και δημιουργικό έχω κάνει στην ζωή μου. Έχω να κερδίσω πολλά και να δώσω πολλά. Για μας δεν είναι αυτοσκοπός και η νίκη και το πρωτάθλημα, αλλά να βγάλουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται για την πρώτη ομάδα. Αυτό θα είναι η νίκη και το πρωτάθλημα για μας. Η νίκη πρέπει να προέρχεται από αυτή την ολοκληρωμένη προσπάθεια".

"Εμείς θα επιλέγουμε τα παιδιά. Θέλουμε η επιλογή να γίνεται με δικά μας κριτήρια, με δικά μας χαρακτηριστικά. Να τα εκπαιδεύσουμε σωστά και να τα διαπαιδαγωγήσουμε μέσα από την ΑΕΚ και τη δουλειά που θα γίνεται. Από μικρή ηλικία να δουλεύουν επαγγελματικά, να έχουν ήθος και στο τέλος να έχουμε παίκτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Έλληνες παίκτες. Tα κριτήρια είναι πολύ υψηλά. Θέλουμε όσοι παίκτες περάσουν από τις ακαδημίες μας, ακόμα κι αν δεν μείνουν, να λένε ότι πέρασαν από την ΑΕΚ. Οι τρεις λέξεις που θα ακολουθήσουμε είναι 'Άμιλλα, Εκπαίδευση', Κουλτούρα".

"Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα για το τρίτο γήπεδο στα Σπάτα. Από τώρα θα γίνονται κάποιες προπονήσεις στα Σπάτα και μας βοηθάει πολύ και η πρώτη ομάδα σε όλα".

Λυμπερόπουλος: "Ομάδα με παίκτες από τις Ακαδημίες"

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε ότι στόχος της ΑΕΚ είναι κάποια στιγμή να στηρίζεται σε Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της.

"Η φιλοσοφία μας είναι ίδια. Εδώ έχουμε μαζευτεί τα πιο σημαντικά κομμάτια της ΑΕΚ. Τα πιο σημαντικά μετά από το γήπεδο. Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε στα λόγια. Ξέρουν τα παιδιά ότι έχουν την υποστήριξη μας. Έχουν υποστήριξη και της διοίκησης, που θέλει να προχωρήσει στην ίδια κατεύθυνση. Όλο αυτό θα μας ενώσει".

"Αυτούς που δεν είναι κοντά μας θα προσπαθήσουμε να τους φέρουμε. Είμαι αισιόδοξος, γιατί είμαστε ενωμένοι. Έχουμε υπομονή και επιμονή. Όλοι μαζί να δούμε μια ΑΕΚ με τους περισσότερους παίκτες Έλληνες στην ενδεκάδα της και να είναι από τις ακαδημίες".

Δέλλας: "Η ΑΕΚ χτίζεται από τις βάσεις"

Ο Τραϊανός Δέλλας πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στον τρόπο θα λειτουργούν τα τμήματα αλλά και στη φιλοσοφία που έχει ο Άκης Ζήκος, αναλαμβάνοντας αυτό το έργο. Μάλιστα, ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε ότι η ομάδα θα χτίζεται από τις βάσεις της και όχι από τα κεραμίδια, ενώ αποκάλυψε ότι θα φτιαχτεί φυλλάδιο στο οποίο τα νέα παιδιά θα διαβάζουν την ιστορία της Ένωσης, ώστε να ξέρουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται.

"Ο χρόνος που μας δόθηκε για να το οργανώσουμε όλο αυτό ήταν λίγος. Πιστεύω ότι τα άτομα που πλαισιώνουν την προσπάθεια, είναι ο κάθε ένας αξιόλογος και γνώστης. Επειδή η ΑΕΚ χτίζεται από την αρχή, δεν μπορούμε να χτίζουμε από τα κεραμίδια. Άρα θα χτίσουμε από την βάση τις ακαδημίες, πάνω σε κανόνες ήθους και πειθαρχίας, δύο πυλώνες σημαντικούς".

"Έχω εισηγηθεί ότι όποια παιδιά έρχονται στην ομάδα, θα παίρνουν φυλλάδια που θα αναφέρονται στην ιστορία της ΑΕΚ για να ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν, τι αντιπροσωπεύει η ομάδα, ώστε να ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Αυτό είναι το γενικό πλάνο. Δεν είναι εύκολο. Αυτά δεν χτίζονται από την πρώτη μέρα. Θέλει στήριξη από όλους".

"Η ομάδα βγάζει υγεία, οργάνωση και σε αυτόν τον άξονα θα βαδίσουμε. Θέλουμε στήριξη από τον κόσμο και τους δημοσιογράφους, αλλά και από όλο τον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ".

"Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που απαρτίζουν το τιμ. Συνεργασία και υποστήριξη. Αυτήν την στιγμή βρίσκονται 10 παιδιά από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία του. Εγώ θα είμαι ικανοποιημένος, αν κάθε χρόνο μπορούν να έρχονται στην πρώτη ομάδα 4-5 παιδιά από τις ακαδημίες. Το μεγάλο κέρδος θα είναι να παίζουν οι δύο από τους πέντε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK