Κόντρες παικτών-προπονητών που άφησαν εποχή (PHOTOS+VIDEOS)

Με αφορμή το επεισόδιο του Τζενάρο Γκατούζο με τους παίκτες του, το Contra.gr θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος. Από την κόντρα Θωμά Μαύρου-Νίκου Αλέφαντου σε εκείνη του Γρηγόρη Γεωργάτου με τον Ότο Ρεχάγκελ.

Κόντρες παικτών-προπονητών που άφησαν εποχή (PHOTOS+VIDEOS)

Δεκάδες είναι οι κόντρες μεταξύ παικτών και ποδοσφαιριστών που έχουν καταγράφηκαν κατά το παρελθόν. Το Contra.gr σας υπενθυμίζει τις πιο ξεχωριστές εξ αυτών.

Θωμάς Μαύρος - Νίκος Αλέφαντος

Κόντρες παικτών-προπονητών που άφησαν εποχή (PHOTOS+VIDEOS)

Ο Νίκος Αλέφαντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο που προσεγγίζει τα γεγονότα, αλλά και το θερμό του ταμπεραμέντο. Η ΑΕΚ αποτέλεσε έναν από τους πολλούς σταθμούς της προπονητικής καριέρας του "Αλέφα", ο οποίος κλήθηκε να κοουτσάρει το λατρεμένο της "κιτρινόμαυρης" εξέδρας Θωμά Μαύρο. Εν τέλει, η συνύπαρξή τους αποδείχθηκε προβληματική με αποκορύφωμα ένα ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ΟΑΚΑ (11/4/1987). Δέκα λεπτά πριν από το φινάλε, ο 48χρονος τότε τεχνικός αντικατέστησε τον αρχισκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Λαμπράκη Γεωργιάδη, προκαλώντας την έκρηξη των περίπου 7.000 φίλων της Ένωσης. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αλέφαντος κατηγόρησε δημόσια το διεθνή φορ, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή του και κάπου εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το "αντίο" του Μαύρου από την ΑΕΚ.

Η περίφημη συνέντευξη Τύπου (μετά το 6:07)

Ο Νίκος Αλέφαντος τα "χώνει" στον Θωμά Μαύρο μπροστά στους δημοσιογράφους

Ζάχοβιτς - Μπάγεβιτς & Μπιγκόν

Κόντρες παικτών-προπονητών που άφησαν εποχή (PHOTOS+VIDEOS)

Το καλοκαίρι του 1999 ο Σωκράτης Κόκκαλης κατέβαλε 25.500.000 ευρώ για να φέρει στον Ολυμπιακό τους Ζιοβάνι και Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ο Σλοβένος όμως "θαμπώθηκε" από τα εκατομμύρια και τα μπόνους που του είχε υποσχεθεί ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά, με συνέπεια να λειτουργήσει σαν… προικοθήρας. Λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν ήταν διατεθειμένος να του δώσει ηγετικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Το "μπαμ" ήταν θέμα χρόνου… Στις 8 Νοεμβρίου 1999 έγινε αλλαγή από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ματς με τον ΠΑΟΚ κι εκνευρισμένος πέταξε τη φανέλα του στο έδαφος. Από την επόμενη ο παίκτης αποτέλεσε ξένο σώμα, ενώ τρεις μέρες αργότερα ο προπονητής απολύθηκε. Τελικά, ο Σλοβένος επέστρεψε μετανιωμένος και οι συμπαίκτες του τον συγχώρησαν, αλλά στις 26 Μαρτίου 2000 "στόλισε" τον Αλμπέρτο Μπιγκόν επειδή τον έκανε αλλαγή σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θέτοντας ουσιαστικά εαυτόν εκτός ομάδας.

Ίλια Ίβιτς - Ντούσαν Μπάγεβιτς

Κόντρες παικτών-προπονητών που άφησαν εποχή (PHOTOS+VIDEOS)

Πρωταγωνιστής σε ακόμα μία μεγάλη κόντρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος πριν αρχίσει τους καβγάδες με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς, έκανε "προθέρμανση" με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας: τον Ίλια Ίβιτς. Η αρχή του κακού έγινε στον αγώνα με την Μοζίρ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League 1997-98, όπου οι δυο τους αντάλλαξαν βαριές κουβέντες επειδή ο Βόσνιος σκόπευε να αφήσει τον Σέρβο στον πάγκο. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τότε είχαν πέσει και μερικές ψιλές μεταξύ τους. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 1998 ακολούθησε η φραστική επίθεση του τεχνικού του Ολυμπιακού επειδή ο Ίβιτς παράκουσε εντολή του να δεχθεί κίτρινη κάρτα, ενώ οι ψυχραιμότεροι τους χώρισαν και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Λάμπρος Χούτος - Γιάννης Ματζουράκης

NEWSPORTS        17/10/2000
XEPEN¼EN - O¤YM¦IAKOª.XOYTOª,MANTZOYPAKHª.
NEWSPORTS 17/10/2000 XEPEN¼EN - O¤YM¦IAKOª.XOYTOª,MANTZOYPAKHª. NEWSPORTS 17/10/2000 XEPEN¼EN - O¤YM¦IAKOª.XOYTOª,MANTZOYPAKHª.

"Ερυθρόλευκων" αντιπαραθέσεων συνέχεια με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Λάμπρο Χούτο και Γιάννη Ματζουράκη. Το φθινόπωρο του 2000, σε ένα ματς με την Βαλένθια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε αλλαγή το νεαρό επιθετικό, ο οποίος ενοχλήθηκε σφόδρα και λίγες ημέρες αργότερα το έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο σε μία προπόνηση στον Ρέντη. "Κάνε πιο πέρα, βρωμάνε τα χνώτα σου!", είπε ο παίκτης, όταν ο προπονητής τον πλησίασε για να του κάνει παρατηρήσεις. Όπως ήταν φυσικό, ο "Ματζούρ" άφησε εκτός αποστολής τον Χούτο για τον επικείμενο αγώνα πρωταθλήματος (σ.σ. αντίπαλος ήταν ο Εθνικός Αστέρας). Τελικά, εκείνος που έμελλε να αποχωρήσει, έπειτα από περίπου δύο μήνες, ήταν ο Ματζουράκης κι όχι ο Χούτος.

Γρηγόρης Γεωργάτος - Ότο Ρεχάγκελ

ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΤΥΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ BARONNI ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ BOSS
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΤΥΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ BARONNI ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ BOSS INTIME SPORTS

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος όχι μόνο δεν προσπάθησε να πιάσει με το καλό τον, εκ Γερμανίας ορμώμενο, νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά φρόντισε να του μάθει με το καλημέρα την πιο γνωστή ελληνική λέξη. Παραμονές του ντεμπούτου του στον πάγκο της Εθνικής με αντίπαλο την Φινλανδία (4/9/2001), ο Ότο Ρεχάγκελ ζήτησε από τον Κώστα Κωνσταντινίδη να πει στον αριστερό μπακ ότι είναι καλός παίκτης κι ότι θα παίξει στα χαφ. Ο θρύλος λέει ότι ο "τρελός καραφλός" των ελληνικών γηπέδων απάντησε: "Πες του μ@λ@κ@ του Γερμανού ότι εγώ δεν παίζω χαφ!" Ο Κωνσταντινίδης αρνήθηκε να κάνει τη σχετική μετάφραση στον Ρεχάγκελ, ο οποίος έκλεισε μια για πάντα τη "γαλανόλευκη" πόρτα στον Γεωργάτο.

Πάμπλο Γκαρσία - Γιώργος Δώνης

Κόντρες παικτών-προπονητών που άφησαν εποχή (PHOTOS+VIDEOS)

Το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει για τον Πάμπλο Γκαρσία, όντας 36 ετών και "φορτωμένος" με πολλούς τραυματισμούς, με συνέπεια ο Γιώργος Δώνης να τον παραγκωνίσει, προξενώντας μάλιστα και την οργή της πλειοψηφίας των υποστηρικτών του ΠΑΟΚ. Τελικά, ο Μακεδόνας τεχνικός αποχώρησε πρώτος από το "δικέφαλο" τον Απρίλιο του 2013, ενώ ο πολύπειρος Ουρουγουανός μέσος αγωνίστηκε σε δύο ματς Κυπέλλου της σεζόν 2013-14, προτού κολλήσει τα τελευταία του ένσημα στην Ξάνθη.

Διαβάστε ακόμη:

Kόντρες: Δώνης ή Γκαρσία

"Γκατούζο, είσαι ψεύτης!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK