Προπονητές: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που έμειναν

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αν καταφέρουν και κάνουν και Χριστούγεννα, τότε ξεπερνούν όλα τα προγνωστικά. Οι προπονητές του ελληνικού πρωταθλήματος -και όχι μόνο- μαθαίνουν ή αναγκάζονται να μάθουν να ζουν με αυτό το άγχος: Πότε θα απολυθούν.

Προπονητές: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που έμειναν

Βέβαια η οικονομική κρίση φαίνεται ότι λειτουργεί αντίστροφα τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς για να απολύσεις κάποιον προπονητή πρέπει και να τον αποζημιώσεις αλλά και να πληρώσεις τον καινούργιο. Οπότε που καιρός για τέτοια "κουβαρνταλίκια"... Τώρα για να διώξεις κάποιον πρέπει να το σκεφτείς δυο και τρεις φορές...

Αυτός ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που οι φετινοί πάγκοι της Super League δεν αλλάζουν φιγούρες τόσο συχνά. "Μόνο" επτά από τις συνολικά δεκαέξι ομάδες συνεχίζουν με διαφορετικό προπονητή από αυτόν που τους έκανε προετοιμασία.

Προπονητές: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που έμειναν

Το εξαιρετικό όμως της υπόθεσης, είναι το στατιστικό που λέει πως από όσους προέδρους αποφάσισαν να διώξουν τους προπονητές τους, μόνο τους ενός η ομάδα είναι στην πρώτη οκτάδα. Όλες οι υπόλοιπες καταλαμβάνουν θέσεις από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, ΟΦΗ και Εργοτέλης έχουν τους προπονητές που ξεκίνησαν τη σεζόν και μόνο η τρίτη στο βαθμολογικό πίνακα ΑΕΚ, έχει αλλάξει πρόσωπο, με τον Κωστένογλου να παίρνει τη θέση -και τη δόξα- από το Μανόλο Χιμένεθ.

Το ρεκόρ των αλλαγών σε αυτό το τετράμηνο που είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα το έχει ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Ισπανό Φερνάντεθ, ακολούθησε ο Οράσιο Γκονσάλβες των ακαδημιών, ήρθε ο γυμναστής και βοηθός προπονητή Στάικος Βεργέτης, για να... κλειδώσει τελικά η θέση στο Σάκη Τσιώλη που την τελευταία μέρα του Οκτώβρη είχε λύσει κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον Άρη.

Προπονητές: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που έμειναν
INTIME SPORTS

Αυτοί που έφυγαν (και αυτοί που ήρθαν)

Χιμένεθ (Κωστένογλου) - ΑΕΚ

Λεμονής (Μάντζιος) - Πανιώνιος

Φερνάντεθ (Τσιώλης) - Αστέρας Τρίπολης. * Μεταβατικοί οι Γκονσάλβες, Βεργέτης.

Τσιώλης (Πρόμπιερζ) - ΑΡΗΣ

Ντεμόλ (Αναστασιάδης) - ΠΑΣ * Μεταβατικός ο Χριστόπουλος.

Μπάντοβιτς (Γκράθια) - Κέρκυρα

Χαραλαμπίδης (Κατσαβάκης) - Δόξα Δράμας

Προπονητές: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που έμειναν

Αυτοί που έμειναν

Ολυμπιακός - Βαλβέρδε

Φερέιρα - Παναθηναϊκός

Δώνης - Ατρόμητος

Μπόλονι - ΠΑΟΚ

Ουζουνίδης - Ξάνθη

Αναστόπουλος - ΟΦΗ

Παράσχος - Λεβαδειακός

Τεννές - Παναιτωλικός

Καραγωργίου - Εργοτέλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK