Απόλλων-Πανθρακικός 3-2

Την καρδάρα με το γάλα λίγο έλειψε να χύσει ο Απόλλων. Προηγήθηκε 3-0, αλλά στο 88' έχασε τον Αργυρόπουλο με κόκκινη και ο Πανθρακικός πήγε να κάνει το... θαύμα. Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει 3-2.

Απόλλων-Πανθρακικός 3-2

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, με τη μπάλα να φτάνει δύσκολα στις δύο περιοχές. Όσο περνούσε, όμως, η ώρα, ο Πανθρακικός άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να φτάνει ευκολότερα στην περιοχή του Τζόρβα. Στο 14' , μάλιστα, ο Ιγκόρ είχε ένα πολύ καλό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 24', ο Τζόρβας έσωσε τον Απόλλωνα από αυτογκόλ, όταν απέκρουσε ένα τακουνάκι του Κόρμπου που έδωσε στη μπάλα τροχιά προς τα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν απόλυτα τον αγώνα και έπαιζαν τους γηπεδούχους (που είχαν παθητικό ρόλο) στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, το γκολ ήρθε τελικά για τον Απόλλωνα: το παιχνίδι είχε μπει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Εμπό ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Πετρόπουλο. Ήταν πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Κόρμπος, ο οποίος ευστόχησε στέλνοντας τη μπάλα στην άλλη πλευρά από αυτή που διάλεξε ο Σέρεμετ για να πέσει.

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και προσπάθησε να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ, παρά το γεγονός ότι στο 54' παραλίγο να έρθει η ισοφάριση με ένα δυνατό σουτ του Κάσες που έφυγε λίγο άουτ.

Η επιμονή των γηπεδούχων να παίξουν περισσότερο επιθετικά, απέδωσε τελικά καρπούς σχετικά γρήγορα: σε σέντρα του Αργυρόπουλου από δεξιά στο 58', ο Κόρμπος "τρύπωσε" μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά "εκτέλεσε" τον Σέρεμετ και έγραψε το 2-0.

Από το 60' και έπειτα και έχοντας προβάδισμα δύο γκολ, ο Απόλλωνας έδωσε χώρο στον Πανθρακικό, που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 74' με κοντινή κεφαλιά του Ρομέου που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Τζόρβας.

Η εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων, όμως, δεν είχε τέλος στο συγκεκριμένο ματς: στο 81' πέτυχαν και τρίτο γκολ, όταν ο Τσοκάνης έβγαλε μόνο του τον Αργυρόπουλο απέναντι στον Σέρεμετ, που τον πέρασε, σούταρε δυνατά και είδε τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο σκόρερ του τρίτου γκολ δέχτηκε στο 88' δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Με δέκα παίκτες ο Απόλλωνας, αποδιοργανώθηκε πλήρως και έζησε για λίγα λεπτά έναν μικρό εφιάλτη: στο 90', ο Πανθρακικός μείωσε σε 3-1 με κοντινό σουτ του Χασομέρη και αφού προηγουμένως ο Τζόρβας είχε διώξει εκπληκτικά κεφαλιά του Ρομέου, με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει στον σκόρερ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με δυνατό σουτ του Ρομέου από το ύψος του πέναλτι! Το ματς έληξε μετά από τρία βασανιστικά λεπτά (95'), στην διάρκεια των οποίων ο Απόλλωνας απέφυγε την ντροπή του να δεχτεί τρία γκολ στις καθυστερήσεις και τον Πανθρακικό να μην καταφέρνει να πετύχει μια επική ανατροπή...

MVP

Ο Κόρμπος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του Απόλλωνα, ήταν γενικά πολύ δραστήριος και δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα. Ωστόσο, τεράστια συνεισφορά στο "τρίποντο" έχει και ο Τζόρβας, ο οποίος φώναζε "παρών" σε κάθε δύσκολη κατάσταση στην εστία του.

Αδύναμος κρίκος

Δεν επιλέγουμε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη για αδύναμο κρίκο, αλλά ολόκληρο τον Απόλλωνα μετά το 88' που έμεινε με δέκα παίκτες: η απόλυτη διάλυση, αμηχανία, υπερβολικό άγχος, άγνοια διαχείρισης μιας έκτακτης (αλλά συνήθους) κατάστασης μέσα στο γήπεδο. Αν είχε 2-3 λεπτά ακόμα, ο Πανθρακικός θα ισοφάριζε...

Σχόλιο

Η νίκη του Απόλλωνα είναι πολύ μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς ότι το τελευταίο του "τρίποντο" το... ψάχνουμε πολύ πίσω, πριν από 9 αγωνιστικές, στις 29 Σεπτεμβρίου! Ήταν όμως αήττητος στα δύο τελευταία ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και έδειχνε πως αργά η γρήγορα θα έρθει και η νίκη. Βέβαια, για να διατηρηθεί στην κατηγορία, όχι απλώς δεν αρκεί, αλλά θα χρειαστεί αρκετές ακόμη νίκες. Ο Πανθρακικός συνεχίζει με ένα και μοναδικό "διπλό" στο φετινό πρωτάθλημα, αυτό στη Λεωφόρο. Όμως είναι μια καλή ομάδα και θα μείνει στην κατηγορία. Το έδειξε και στη Ριζούπολη, παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε...

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος (88' Παπαζαχαρίας), Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης (72' Χατζηζήσης), Παντελιάδης, Φαρινόλα, Πετρόπουλος (46΄Μπάρκογλου).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς, Μαξίμ, Χρήστου (62' Ζεκίνια), Εμπό (75' Ντιόγκο), Ρομέου, Κάσες, Τζάνης, Μπαϊκαρά, Ιγκόρ (84' Χασομέρης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK