Ο... φοιτητής Μιχάλης Μανιάς

Ερχόμενος στην Αθήνα το 2008 από τη Ρόδο στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο... φοιτητής Μιχάλης Μανιάς δεν είχε ως στόχο του την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα, τουλάχιστον δεν ήταν αυτή η προτεραιότητά του. Το Contra.gr σας παρουσιάζει το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου που από την Κυριακή αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη,

Ο... φοιτητής Μιχάλης Μανιάς

Ερχόμενος στην Αθήνα το 2008 από τη Ρόδο στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο Μιχάλης Μανιάς δεν είχε ως στόχο του την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα, τουλάχιστον δεν ήταν αυτή η προτεραιότητά του.

Ο 18χρονος, τότε, Μανιάς ανηφόρισε στην πρωτεύουσα για να φοιτήσει στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας στα οποία είχε περάσει με πανελλήνιες εξετάσεις. Το ποδόσφαιρο όμως πάντα υπήρχε στο μυαλό του (ο πατέρας του ήταν επίσης ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικό επίπεδο) γι' αυτό και εντάχθηκε στο Μοσχάτο που τότε αγωνιζόταν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Για καιρό σπουδές και ποδόσφαιρο (στο Μοσχάτο και εν συνεχεία σε ΠΑΟ Ρουφ και Γλυφάδα) συνδυάστηκαν. Τα προσόντα του νεαρού επιθετικού ήταν πλούσια (ύψος 1.87, καλές κινήσεις μέσα στην περιοχή, εκτελεστική δεινότητα) αλλά ουδείς σύλλογος της Superleague τον ανακάλυψε.

Ο μάνατζέρ του Κίμωνας Κοκορόγιαννης τον είδε για πρώτη φορά αγωνιζόμενο σ' ένα παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟ Ρουφ και των Χανίων στις αρχές της σεζόν 2011-2012. Η ομάδα του Ρουφ νίκησε 1-0 με γκολ του Μανιά ο οποίος με εκείνη την εμφάνισή του εξασφάλισε για πρώτη φορά συνεργασία με ατζέντη.

Ο Απόλλωνας ενδιαφέρθηκε πέρυσι το καλοκαίρι καθώς ο Αλέκος Βοσνιάδης διέκρινε στον ποδοσφαιριστή σημαντικά χαρίσματα. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια αλλά στο παρά ένα (ελάχιστη ώρα πριν πέσουν οι υπογραφές) εμφανίστηκε ο Πανιώνιος ο οποίος κατέθεσε πρόταση. Το δέλεαρ της συμμετοχής στη Superleague ήταν πολύ μεγάλο, ωστόσο ο Μανιάς δεν άλλαξε απόφαση σεβόμενος ότι είχε δώσει το λόγο του στον Σταμάτη Βελλή. Ετσι υπέγραψε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 15.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή τον δικαίωσε απόλυτα αφού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος της football league (και πρώτος σκόρερ) με 18 γκολ σε 39 εμφανίσεις. Το φετινό καλοκαίρι στήθηκε ένα μεγάλο γαϊτανάκι φημών γύρω από το όνομά του, πολλές ομάδες τον πλησίασαν ενώ φυσικά και ο Απόλλωνας έκανε μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσει.

Εν τέλει, τον κέρδισε ο Αρης λόγω κόσμου και ονόματος. Για πρώτη φορά μετά την έλευσή του στην Αθήνα αποφάσισε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα αλλά έχει να λέει ότι το πτυχίο των ΤΕΦΑΑ για το οποίο έκανε άφησε το πατρικό του στη Ρόδο, δύσκολα θα το χάσει. Πέντε μαθήματα έχει ακόμα να δώσει, με λίγη προσπάθεια θα αναδειχθεί νικητής και σ' αυτόν τον τομέα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK