Τι Λωζάννη...

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του CAS στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μια απόφαση που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και τα πλέι-οφ. Οι τελευταίες εξελίξεις και οι παρεμβάσεις Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.
Δεν ξέρουμε ποιος έκανε... ποδαρικό στο φετινό πρωτάθλημα, το σίγουρο όμως είναι ένα: Η φετινή Superleague διεκδικεί -και κατά τη γνώμη μας κερδίζει- το άτυπο βραβείο της πλέον πολυσυζητημένης διοργάνωσης των τελευταίων ετών.

Αρχισε με αναβολή λόγω πυρκαγιών, στην πορεία έγιναν νέες αναβολές είτε λόγω εκλογών είτε λόγω χιονιού και ήρθε η περίφημη υπόθεση Βάλνερ για να... δέσει το γλυκό.

Μία υπόθεση που όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, ξεκαθαρίζοντας την εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα. Κι αυτό γιατί μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του CAS στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων του Απόλλωνα Καλαμαριάς (η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε), οπότε θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τον πρωταθλητή όσο και για τα πλέι-οφ. Ολα αυτά βέβαια στην περίπτωση που οι Πόντιοι δεν δικαιωθούν. Γιατί αν δικαιωθούν, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. 

Τι εστί CAS

To CAS (Court of Arbitration for Sport) πρόκειται για ανώτατο δικαστήριο με έδρα τη Λωζάννη, το οποίο είναι αρμόδιο για τις διαφορές που δημιουργούνται σε αθλητικά θέματα. Ξεκίνησε ως μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής, όμως στη συνέχεια έγινε ανεξάρτητο, τόσο ως αρχή, όσο και οικονομικά. Το CAS ασχολείται με τις διενέξεις που δημιουργούνται μεταξύ ομάδων, ομάδων-παικτών, ακόμα και με διαιτητικά θέματα. Για όλα αυτά, αποφάσεις παίρνουν οι δικαστές της επιτροπής, βασιζόμενοι στους διεθνείς κανόνες, οι οποίοι σχετίζονται με την FIFA και UEFA.

Δεν είναι μόνο το θέμα που δημιουργείται στν κορυφή της βαθμολογίας. Θέμα δημιουργείται και με τα πλέι-οφ, αφού αν δεν ξεκαθαρίσει η βαθμολογία, σε απλά ελληνικά αν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία, τότε δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα πλέι-οφ. Κι αν δεν ξεκινήσουν τα πλέι-οφ, τότε καθυστερεί η έναρξη προετοιμασίας της εθνικής ομάδας ενόψει Euro. Μπάχαλο δηλαδή.

Ολυμπιακός

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού υπάρχει ηρεμία αναφορικά με την απόφαση της υπόθεσης και δεν κρύβεται η αισιοδοξία πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, ο σύλλογος θα δικαιωθεί και την Κυριακή κόντρα στον Ηρακλή θα γίνει η φιέστα κατάκτησης και του φετινού πρωταθλήματος.

ΑΕΚ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΑΕΚ έκανε έγγραφη παρέμβαση έστω την τελευταία στιγμή -αφού έχει έννομο συμφέρον- και έγινε δεκτή, οπότε θα δώσει το παρών στην εκδίκαση της Πέμπτης.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έκανε και αυτός παρέμβαση την περασμένη Παρασκευή -αφού έχει και αυτός έννομο συμφέρον- και ενημερώθηκε από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο πως έγινε δεκτή.

Απόλλων Καλαμαριάς

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι από τη στιγμή που η Καλαμαριά υποβιβάστηκε και έχασε κάθε ελπίδα, δεν θα υποστήριζε πλέον το αίτημά της. Από την πλευρά του Δαμήλου, όμως, επαναλαμβάνεται πως δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι και ο Απόλλων θα μείνει σταθερός στην αρχική του θέση, διεκδικώντας την ηθική δικαίωσή του.