Φυτανίδης στο contra.gr: "Εχω ένα όνειρο"

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μιλά στο Contra.gr για τους μεγάλους στόχους του Ατρομήτου κατά τη φετινή σεζόν αλλά και για τα δικά του ποδοσφαιρικά όνειρα.

Φυτανίδης στο contra.gr: "Εχω ένα όνειρο"

Πόσο εφικτή είναι για τον Ατρόμητο η είσοδος στα πλέι οφ;

«Είμαστε σε τροχιά πεντάδας και το σημαντικό είναι ότι η είσοδος στα πλέι οφ εξαρτάται αποκλειστικά από μας. Από εκεί και πέρα βέβαια πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε τη θέση μας. Υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός αλλά ο Ατρόμητος έχει δείξει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα μέχρι στιγμής. Η φετινή είναι για μας μία τεράστια ευκαιρία. Στα τελευταία ματς βέβαια μας έλειψε το αποτέλεσμα, χθες δεν παίξαμε όπως μπορούμε και θέλουμε αλλά τουλάχιστον πήραμε ψυχολογία από τη νίκη».

Υπάρχει βέβαια και ο στόχος του Κυπέλλου για σας…

«Βεβαίως, και είναι σημαντικότατος στόχος το Κύπελλο. Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ όπως εγώ που δεν έχουν ξαναπαίξει σε τελικό της διοργάνωσης. Είναι ένα όνειρο. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, παίζουμε σε δύο ταμπλό και για την ομάδα θα είναι τεράστιο επίτευγμα αν καταφέρει να δώσει το παρών σε τελικό για δεύτερη συνεχή χρονιά».

Άλλο ένα δικό σου γκολ φέτος, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα. Δεν είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα;

«Είμαι χαρούμενος για τα γκολ που πετυχαίνω, δεν το κρύβω. Ειδικά όταν αυτά τα γκολ βοηθούν την ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Το ρόστερ μας έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες που φέρνουν με άνεση την μπάλα μέσα στην περιοχή και αυτό κάνει το έργο το δικό μας στα στημένα πολύ πιο εύκολο. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα τόσες ευκαιρίες. Η χαρά βέβαια θα είναι για όλους μας μεγάλη αν στο τέλος καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Η μεταγραφή σου στον Ατρόμητο το καλοκαίρι ήταν η κατάλληλη επιλογή για σένα;

«Με τη μεταγραφή μου θεωρώ ότι έκανα ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Εξελίσσομαι καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις, με βοηθάει ιδιαίτερα το σύστημα το οποίο ακολουθεί η ομάδα το οποίο μου ταιριάζει πολύ ενώ η συνεργασία μου με τον κόουτς είναι εξαιρετική. Ο κ. Δώνης μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Και η εμπιστοσύνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις ποδοσφαιριστή-προπονητή».

Η Εθνική είναι μέσα στο μυαλό σου;

«Η Εθνική ομάδα είναι στόχος και όνειρο για μένα. Φυσικά οι πιθανότητες να βρεθώ στο Euro είναι πολύ λίγες. Περισσότερο σκέφτομαι μία συμμετοχή σ’ ένα από τα επόμενα φιλικά παιχνίδια της ομάδας κάτι που αν έρθει θα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Φυσικά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις κλήσεις τον έχει ο κ.Σάντος. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να συνεχίσω να διακρίνομαι στην ομάδα μου».

Κάτι τελείως διαφορετικό για το τέλος. Οι πολιτικές και οι οικονομικές εξελίξεις σε προβληματίζουν; Τις συζητάς με τους συμπαίκτες σου;

«Σίγουρα συζητάμε τις εξελίξεις μεταξύ μας, μας δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό όχι μόνο σε εμάς τους Ελληνες αλλά και στους ξένους ποδοσφαιριστές. Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις, περνάμε μία δύσκολη περίοδο, ουσιαστικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Η κρίση μας αγγίζει όλους, έχουμε οικογένειες και αγωνιούμε. Κοντινά μας πρόσωπα έχουν πληγεί από τις συνέπειες της κρίσης, όπως και συνάδελφοί μας ποδοσφαιριστές. Όταν το Κράτος έχει τόσο σημαντικά προβλήματα δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος».

News 24/7

24MEDIA NETWORK