"Δεν κερδίζει ο καλύτερος, αλλά όποιος έχει άκρες και προσβάσεις"

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αθλητισμό, όπου αυτό που απασχολεί εντονότερα από οτιδήποτε άλλο είναι τα στημένα παιχνίδια, ήταν μία από τις θεματικές ενότητες της δεύτερης ημέρας του Διεθνούς Συνεδρίου Ποδοσφαίρου "FootbAllabout" στο ΣΕΦ. Ο ρόλος της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, η προπονητική για μικρές ηλικίες και η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, τα υπόλοιπα θέματα που αναλύθηκαν.

"Δεν κερδίζει ο καλύτερος, αλλά όποιος έχει άκρες και προσβάσεις"

Τα στημένα ματς αποτελούν εξόχως σημαντικό ζήτημα και απασχολεί έντονα την Κομισιόν στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αθλητισμό, όπως προέκυψε στο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου "FootbAllabout" που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην ενότητα αυτή του Συνεδρίου, ο διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος τοποθετήθηκε ως εξής: " Το μείζον πρόβλημα σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη είναι οι προσυνεννοημένοι αγώνες. Έχουν κυρίως να κάνουν με τον παράνομο στοιχηματισμό. Χτυπούν την καρδιά και το δόγμα του αθλητισμού, που είναι ότι ο καλύτερος ή έστω ο πιο τυχερός θα κερδίσει. Τώρα κερδίζει αυτός που έχει άκρες και προσβάσεις".

Ο επικεφαλής του τμήματος αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υβ Λε Λοστέκ, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος και αναφέρθηκε και στις εταιρίες στοιχηματισμού: " Οι διοργανωτές κάνουν πολλά. Προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα ύποπτα παιχνίδια. Ενημερώνουν και υπάρχουν και πειθαρχικές κυρώσεις. Θέλουμε πραγματικά να χτυπήσουμε το φαινόμενο. Το θέμα είναι να στηρίξουν την προσπάθεια να χτυπήσουμε το στήσιμο και αυτοί που βγάζουν και τα περισσότερα χρήματα από το ποδόσφαιρο, δηλαδή οι εταιρίες στοιχηματισμού".

Για την ίδια ενότητα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Πολιτικής της Πρέμιερ Λιγκ, Μάθιου Μορέιγ: " Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά προγράμματα με ευρωπαϊκή διάσταση, όπως ο ρατσισμός και η κοινωνική ένταξη μέσω αθλητισμού, το ντόπινγκ και τα στημένα ματς".

Η επόμενη ενότητα του Συνεδρίου αφορούσε τον " ρόλο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, το παρόν και μέλλον στα ψηφιακά ΜΜΕ και το Marketing των ποδοσφαιρικών οργανισμών".

Αναφέρθηκαν παραδείγματα, οι τελευταίες τάσεις, οι εξελίξεις και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες γύρω από τις νέες τεχνολογίες, τα ψηφιακά MME, τις ψηφιακές εφαρμογές και το ψηφιακό Marketing. Συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους το ποδόσφαιρο μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του τις νέες τεχνολογικές-ψηφιακές εφαρμογές εντός και εκτός γηπέδω, ενώ αναλύθηκαν οι προτιμήσεις, οι συνήθειες, οι ανάγκες, η καταναλωτική συμπεριφορά και οι νέοι μέθοδοι προσέγγισης των φιλάθλων στη νέα ψηφιακή εποχή. Τέλος διερευνήθηκε ο ρόλος και οι τρόποι αξιοποίησης των Social Media στην ενασχόληση των φιλάθλων με τους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.

Τοποθετήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της σκοτσέζικης λίγκας, Νιλ Ντονκάστερ, ο διευθύνων σύμβουλος της Finger Media, Νιλς Ρόιν, ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Forthnet, Γρηγόρης Κατσογιάννης, ο ιδρυτής της OTO Development και σύμβουλος της, Super League, Θωμάς Κολοκυθάς και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώτης Παναγιωτάς και Παναγιώτης Αρωνιάδης.

Η τρίτη ενότητα της 2ης μέρας του "FootbAllabout", είχε να κάνει με την " προπονητική για μικρές ηλικίες, την ατομική βελτίωση και υποστήριξη για ηλικίες 12-18 ετών". Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τεχνικές βελτίωσης και υποστήριξης νεαρών ποδοσφαιριστών όπως η ανάλυση απόδοσης, η βελτίωση ψυχολογίας και η χρήση τεχνολογίας εντός και εκτός γηπέδου.

Σε μια ενότητα με εξαιρετικό ενδιαφέρον, τοποθετήθηκαν ο τεχνικός διευθυντής της βελγικής λίγκας, Κρις Βαν Πιουβέλντε, ο διευθυντής Ακαδημιών της Μπριζ, Πασκάλ Ντε Μεσάλκ, ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, ο υπεύθυνος Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Χουά Ραμόν Ρότσα και ο αθλητικός ψυχολόγος, Γιάννης Ζαρώτης.

Η τελευταία ενότητα του Συνεδρίου, αφορούσε την " αξιοποίηση και συντήρηση εγκαταστάσεων και αγωνιστικών χώρων". Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν αποτελεσματικοί τρόποι εμπορικής αξιοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων με παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήθηκαν οι καθοριστικοί παράγοντες στη βιωσιμότητα μίας ποδοσφαιρικής εγκατάστασης, αναλύθηκαν οι βασικές παράμετροι στην αποτελεσματική συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, οι τρόποι προστασίας του κατά την πολλαπλή χρήση, οι ποικιλίες χλοοτάπητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και οι καθοριστικοί παράγοντες στη συντήρησή τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK