ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (VIDEOS)

Εισβολή οπαδών και οριστική διακοπή στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός! Το γκολ του Χάρα στο 89ο λεπτό που "πάγωσε" το ΟΑΚΑ πυροδότησε την ένταση στις κερκίδες της ΑΕΚ, με κάποιους... γνωστούς-άγνωστους να χαλούν την μέχρι εκείνη την στιγμή καλή ατμόσφαιρα και να αναγκάζουν τον διαιτητή Καλογερόπουλο να διακόψει οριστικά το ματς. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου οι "ερυθρόλευκοι", με τιμωρία κινδυνεύει η Ένωση.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (VIDEOS)

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με ότι καλύτερο διέθετε στο οπλοστάσιό της για το ματς της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό, ακολουθώντας το κλασσικό 4-2-3-1. Από την άλλη, ο Βίτορ Περέιρα που δεν είχε στην αποστολή τους Μήτρογλου, Σαντάνα και Ελαμπντελαουί, κατέβασε μια 11άδα με αλλαγές, αφήνοντας παράλληλα εκτός και τον Κασάμι. Στην κορυφή του 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Χάρα, με τους Ντουρμάζ και Ντοσεβί στα άκρα.

Όπως ήταν λογικό, η ένταση και οι σκληρές μονομαχίες έκαναν την εμφάνισή τους από την αρχή. Μόλις στο 11' ο Περέιρα έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Ντουρμάζ, ο οποίος στραβοπάτησε και τραυματίστηκε με την θέση του να παίρνει ο Αφελάι. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου διαδέχονταν το ένα το άλλο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις.

Η πρώτη απειλητική στιγμή του αγώνα ανήκε στην ΑΕΚ. Ο -εξαιρετικός στο πρώτο μέρος- Γιόχανσον έκανε την βαθιά μπαλιά στον Μάνταλο στα δεξιά, αυτός γέμισε στην περιοχή, με τον Μποτία να διώχνει σωτήρια πριν ο Αραβίδης στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έπρεπε να περιμένουμε 39 λεπτά μέχρι να δούμε το πρώτο σουτ του ματς. Ο Μανιάτης που έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή της ΑΕΚ "τράβηξε την σκανδάλη", όμως ήταν άστοχος.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχος. Ο Μανιάτης συγκρούστηκε με τον Πλατέλλα σε διεκδίκηση της μπάλας, με αποτέλεσμα ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων" να τραυματιστεί στο γόνατο και να γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Στο 55' ήρθε και η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του παιχνιδιού, η οποία ανήκε στην ΑΕΚ. Ο Πλατέλλας έκανε υπέροχη μπαλιά τρύπα προς τον Μάνταλο, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Σιόβα και σούταρε, με τον Ρομπέρτο να διώχνει με τα πόδια.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μάνταλος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του επιχείρησε εκτός περιοχής, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο ρυθμός του ματς ανέβηκε κατακόρυφα, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Στο 66' οι αναγκαστικές αλλαγές συνεχίστηκαν, μόνο που αυτή τη φορά... άλλαξαν στρατόπεδο. Ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να συνεχίσει, δίνοντας την θέση του στον Ντακόλ. Ένα βολ-πλανέ του Ντομίνγκες δεν ανησύχησε τον Ανέστη στο 68', ενώ ο Ντακόλ ένα λεπτό αργότερα, σπατάλησε μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς βιάστηκε να κάνει το σουτ εκτός περιοχής.

Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του παιχνιδιού, που θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στα highlights της χρονιάς, είχε... θύτη τον Ντοσεβί. Μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Ντομίνγκες στον Γάλλο στο 76', αυτός βρέθηκε φάτσα με την εστία και με εξουδετερωμένο τον Ανέστη, αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι!

Ο Τραϊανός Δέλλας στο 81' πέρασε τον Ρόβα στο γήπεδο αντί του Μπαρμπόσα, θέλοντας σαφώς να κρατήσει το 0-0 που θα του έδινε την πρόκριση. Αντίθετα ο Περέιρα έδωσε οδηγία στους παίκτες του να βγουν μαζικά στην επίθεση. Ο Ντομίνγκες έφτασε κοντά στο γκολ στο 84' με το συρτό σουτ του Αργεντινού να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.

Τελικά η "λύτρωση" για τους "ερυθρόλευκους" ήρθε στο 89ο λεπτό. Ο Αφελάι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Φορτούνης με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Χάρα στη μικρή περιοχή κι αυτός με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη.

Το γκολ ξεσήκωσε αντιδράσεις από πλευράς γηπεδούχων, καθώς οι "κιτρινόμαυροι" διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή του αγώνα, για χέρι του παίκτη του Ολυμπιακού.

Επεισόδια και διακοπή μετά το γκολ

Δεν αποφύγαμε όμως τα... δυσάρεστα ούτε σ' αυτό το ματς. Μετά το 0-1 του Ολυμπιακού, φίλοι της ΑΕΚ πέταξαν αντικείμενα στους "ερυθρόλευκους", ενώ κάποιοι εξ αυτών εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας την διακοπή του αγώνα.

MVP

Συνήθως από τα ματς που κρίνονται στο γκολ θυμάσαι τον σκόρερ. Ο Χάρα με το τέρμα που σημείωσε στο 89' "πάγωσε" το ΟΑΚΑ και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, όμως μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν... άφαντος. Αυτός που προσπαθούσε συνεχώς από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες. Εάν έμενε το 0-0 το βραβείο του MVP θα πήγαινε χωρίς αμφιβολία στον Γιόχανσον, με τον μέσο της ΑΕΚ να είναι αρχηγικός στον χώρο του κέντρου, κερδίζοντας συνεχώς μονομαχίες και κλέβοντας μπάλες.

Αδύναμος Κρίκος

Μοιραίος θα ήταν ο Ντοσεβί για τον Ολυμπιακό αν ο Χάρα δεν "λύτρωνε" τους φιλοξενούμενους στο 89'. Ο Γάλλος στο 76ο λεπτό χάνει ένα γκολ που... δεν χάνεται (!) στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας. Κακός για ένα ακόμη ματς και ο Μαζουακού που έκανε λάθη, έμοιαζε κουρασμένος και δεν είχε καθαρό μυαλό στις ενέργειές του.

Σχόλιο

Οι φίλοι της Ένωσης περίμεναν αρκετό καιρό για να δουν τέτοιο ματς και από νωρίς το απόγευμα, έστησαν την δική τους "γιορτή" στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Δέλλα, όντας πολύ καλά διαβασμένη και χωρίς να δείξει τον παραμικρό φόβο απέναντι στον Ολυμπιακό, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να της δώσουν την πρόκριση όμως τελικά το τέλος έμελλε να είναι πικρό. Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, ο -μέχρι εκείνη την στιγμή άφαντος- Χάρα κατάφερε να ανοίξει με επεισοδιακό τρόπο το σκορ, πυροδοτώντας την ένταση στις κερκίδες, με φιλάθλους της Ένωσης να πετούν αντικείμενα και να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά οι δυσάρεστες εικόνες που έχουμε συνηθίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα επαναλήφθηκαν, με τον Καλογερόπουλο να διακόπτει σωστά, οριστικά το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67' Ντακόλ), Πλατέλλας (87' Ντούνης), Μπαρμπόσα (81' Ρόβας), Αραβίδης

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης (52' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (65' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Ντουρμάζ (11' Αφελάι), Χάρα

Τα καλύτερα του Contra.gr

Τσάρλυ: Ο Περέιρα είναι ακατάλληλος για τον Ολυμπιακό

Τι λέει ο Τσίκινης για τη φάση του γκολ του Χάρα (VIDEO)

VIDEO: Αυτά έγιναν στη φυσούνα του ΟΑΚΑ

VIDEO: Το επεισόδιο με τον Καραπαπά στη συνέντευξη Τύπου

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK