Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (διακοπή)

Το κλασικό ντέρμπι (της ντροπής) δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Αμπντούν είχε δώσει το προβάδισμα στους "ερυθρολεύκους" στο 51', αλλά μετά τα αίσχη του ΟΑΚΑ το ματς διεκόπη οριστικά στο 83'. Με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (διακοπή)

Η εικόνα του ντέρμπι:

Βαρετό... Αυτός είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός για να προσδιορίσει επακριβώς την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ.

Από τη μια πλευρά, ένας φοβισμένος να επιτεθεί Παναθηναϊκός που αναλώθηκε στην προσοχή στην άμυνα και στο πολυπρόσωπο αμυντικογενές κέντρο, και από την άλλη ένας Ολυμπιακός που στηρίχθηκε σε κάποια εντυπωσιακά σλάλομ του Μιραλάς που όμως δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογα τελειώματα.

Λάθος μεταβιβάσεις, πολλά φάουλ, μεγάλες αποστάσεις και σχεδόν ανύπαρκτη επιθετική ανάπτυξη συνόδευσαν το πρώτο μέρος. Βιτόλο, Σιμάο και Κατσουράνης έπαιζαν πολύ κοντά αλλά χωρίς να βρίσκονται με τους Ζέκα, Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλο.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού έδειχνε μια ξεκάθαρη πρόθεση του Φερέιρα να περιορίσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Βεβαίως, όλα αυτά δεν αρκούσαν στο τριφύλλι καθώς το -4 από την κορυφή καθιστούσε μονόδρομο τη νίκη προκειμένου να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Το επιθετικό πλάνο, όμως, του Παναθηναϊκού ήταν σχεδόν ανύπαρκτο.

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήταν αυτή που δημιούργησε ο Μιραλάς στο 2ο λεπτό. Ο Βέλγος επιθετικός μπήκε ταχύτατα στην περιοχή του Παναθηναϊκού από το δεξί άκρο, έβγαλε τη σέντρα για τον Μακούν στη μικρή περιοχή με τον Καμερουνέζο να μην πιάνει «γεμάτη» την κεφαλιά.Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε μια ώρα μετά το φινάλε του πρώτου, λόγω των επεισοδίων που υπήρχαν μεταξύ αστυνομικών και οπαδών.

Παρά το γεγονός ότι είχε περάσει αρκετή ώρα και οι παίκτες είχαν «κρυώσει», το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πιο δυνατά και να προσπαθούν να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε περισσότερη διάθεση, όμως η ομάδα που σκόραρε ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Αμπντούν μιμήθηκε τον Μιραλάς, έκανε κίνηση από τα αριστερά προς τα δεξιά και με χαμηλό σουτ στην απέναντι γωνία του Καρνέζη έκανε το 0-1.

Η πρώτη κίνηση του Φερέιρα για να ανατρέψει την κατάσταση, ήταν η είσοδος του Καραγκούνη στον αγώνα αντί του Βιτόλο. Αυτή η αλλαγή έφερε περισσότερη κινητικότητα και δραστηριότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού. Κουίνσι και Κατσουράνης δοκίμασαν κάποια σουτ, με τον Μέγιερι να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Στο 83', όμως, οι ανεγκέφαλοι έδρασαν και πάλι και προκάλεσαν τη νέα διακοπή του ντέρμπι. Αυτή τη φορά, οριστικά...

Το κλειδί του αγώνα:

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ανωτερότητα του Ολυμπιακού και η ανυπαρξία του Παναθηναϊκού. Στο εξωαγωνιστικό κομμμάτι... καλό Πάσχα!

MVP:

Ο Αμπντούν ανατρέπει την κακή εικόνα που έδειχνε στα πρώτα του ματς με τον Ολυμπιακό και επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε καλή φόρμα. Ο Αλγερινός σκόραρε ένα γκολ το οποίο ήταν και πολύ ωραίο- που ουσιαστικά έδωσε στους ερυθρόλευκους το πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος:

Οι Ζέκα και Κουίνσι. Μακριά από τις καλές εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών, δίχως φρεσκάδα και δίχως πρωτοβουλία… Να βάλουμε και τους οπαδούς; Αυτό εννοείται...

Πλέον, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK