Τζόρτζεβιτς - Κωνσταντίνου θυμούνται τη Ριζούπολη στο Contra.gr

Δεκατρία χρόνια μετά από το ιστορικό ντέρμπι της Ριζούπολης μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, το Contra.gr παρουσιάζει όσα δήλωσαν για εκείνο το παιχνίδι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Μιχάλης Κωνσταντίνου σε αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Τζόρτζεβιτς - Κωνσταντίνου θυμούνται τη Ριζούπολη στο Contra.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 11 Μαΐου 2003 πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ντέρμπι "αιωνίων" στην ιστορία, αυτό της Ριζούπολης.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο που χρησιμοποιούσε ως έδρα εκείνη την περίοδο λόγω της ανακατασκευής του σταδίου "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής.

Οι "πράσινοι" προπορεύονταν στη βαθμολογία, με συνέπεια να θέλουν "τρίποντο, ισοπαλία ή και ήττα με 1-0 ή 2-1, λόγω της νίκης τους στον 1ο γύρο με 3-2. Οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, ώστε να ισοβαθμήσουν με τον αντίπαλό τους και να αποκομίσουν πλεονέκτημα.

Το ντέρμπι κρίθηκε από νωρίς, χάρη στα δύο γρήγορα γκολ των Ζιοβάνι (3') και Στέλιου Γιαννακόπουλου (15'). Ο Έλληνας εξτρέμ "χτύπησε" και στο 47', διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Τζόρτζεβιτς - Κωνσταντίνου θυμούνται τη Ριζούπολη στο Contra.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρ' όλα αυτά, στην ιστορία έμεινε η βραδιά για όσα συνέβησαν πριν κατά τη διάρκεια και ακολούθως του αγώνα, τόσο κατά την προσέλευση της αποστολής του Παναθηναϊκού, όσο και στα αποδυτήρια και στη φυσούνα και την έξοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, και ο επιθετικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Κωνσταντίνου, σε αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που είχαν παραχωρήσει στο Contra.gr, είχαν αναφερθεί και στα όσα βίωσαν από πρώτο χέρι στο επίμαχο ντέρμπι.

Τζόρτζεβιτς - Κωνσταντίνου θυμούνται τη Ριζούπολη στο Contra.gr
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τζόρτζεβιτς: "Στη Ριζούπολη όλα παίχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλο λάθος τότε"

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μιλώντας σε μία τηλεοπτική συνέντευξη στην Αριάνα Παπαγιάννη, υποστήριξε ότι η νίκη των "ερυθρολεύκων" ήταν καθαρή στον αγωνιστικό χώρο και ότι ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να βρει δικαιολογίες.

Θέλεις να σταθούμε λίγο στο παιχνίδι της Ριζούπολης; Στο 3-0. Είναι ένα παιχνίδι που συζητιέται ακόμα και σήμερα. Λένε πολλοί ότι δεν ήταν συνθήκες αυτές για τον Παναθηναϊκό.

"Και λίγο και πολύ να σταθούμε! Και εμείς θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό όταν πηγαίναμε είτε στην Τούμπα, είτε στη Φιλαδέλφεια είτε στη Λεωφόρο. Πολλές φορές σε αυτά τα παιχνίδια οι συνθήκες όντως δεν είναι κατάλληλες,αλλά γίνονται και από τη μία και από την άλλη πλευρά".

Γιατί έχει μείνει όμως αυτό τόσο πολύ;

"Έχει μείνει γιατί έκρινε τον τίτλο. Όταν έχεις τρεις περιπτώσεις σε ένα παιχνίδι και τις χάνεις και τις τρεις, κάπου πρέπει να ρίξεις τις ευθύνες. Είτε κερδίζεις, είτε φέρνεις ισοπαλία, είτε χάνεις με 1-0. Αν δεν καταφέρεις τίποτα απ' όλα αυτά,το πιο εύκολο είναι να ψάχνουμε το άλλοθι και να μη δούμε την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός τότε ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα με νέα παιδιά, απλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήμασταν πολύ πιο αποφασισμένοι, μας βγήκαν πιο εύκολα οι φάσεις και στο 15' έγινε το 2-0. Όλα παίχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο".

"Σε οποιοδήποτε παιχνίδι και να πας, τα πράγματα δεν είναι πάντα κατάλληλα. Απλά το συνδύασαν έτσι με τη δικιά μας μεγάλη επιτυχία για να κρυφτούν απ'όλα αυτά. Δικαιολογία μπορούμε πάντα να βρίσκουμε. Αλλά ξαναλέω ότι στα περισσότερα γήπεδα δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Και εμείς έχουμε τραβήξει πολλά μέσα στην Τούμπα και στη Φιλαδέλφεια και στη Λεωφόρο κυρίως. Τώρα τους έχει μείνει ίσως γιατί είναι ένα σημείο που δύσκολα μπορούν να ξεπεράσουν. Πιστεύω ότι τότε ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο λάθος. Είχε νέα, δικά του παιδιά από τις ακαδημίες,που αν επέμεναν σε αυτά,τα επόμενα χρόνια θα είχαμε μεγαλύτερες δυσκολίες. Κατά κάποιο τρόπο διέλυσαν αυτή την ομάδα. Μετά από 3-4 χρόνια να προσπαθούσε να μαζέψει πάλι τα ίδια παιδιά στην ίδια ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο".

Κωνσταντίνου: "Στη Ριζούπολη έγιναν επικίνδυνα πράγματα"

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου προχώρησε σε εξομολόγηση στον απεσταλμένο του Contra.gr στην Κύπρο, Νίκο Γιαννόπουλο, για το ντέρμπι του 2003, εξηγώντας πως ό,τι συνέβη από το πούλμαν και μετά, σόκαρε τους παίκτες.

Θέλεις να μας πεις πως βίωσες την εμπειρία του αγώνα στη Ριζούπολη το 2003 για τον οποίο έχουν γραφτεί τόσα και τόσα;

"Είναι θέμα χαρακτήρα για μένα η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Εγώ στη Ριζούπολη φτιάχτηκα, τρελαίνομαι για τέτοια ατμόσφαιρα. Οπως τρελαινόμουν πάντα να παίζω στην Τούμπα, μου άρεσε, γούσταρα. Στην Ριζούπολη εκείνη την Κυριακή έγιναν πράγματα επικίνδυνα, είναι γεγονός αυτό. Ο κόσμος έξω από το λεωφορείο, τα γεγονότα στη φυσούνα. Δεν μπορεί να κατηγορήσεις κάποιον παίκτη αν πάθει σοκ σε τέτοιου είδους ατμόσφαιρα, δεν μπορείς να μιλήσεις καν για μάγκες και όλα αυτά".

Λέγεται ότι ήσουν από τους λίγους που αντέδρασαν δυναμικά...

"Κοίταξε, όπως σου είπα δεν μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τους συμπαίκτες μας, τον Μικαέλσεν ας πούμε ή τον Κόλκα που είχαν μία τελείως διαφορετική κουλτούρα. Ηταν και θέμα στιγμής, θα μπορούσα και εγώ να τρομάξω μία άλλη φορά κάπου αλλού. Μπορεί να είχα και άγνοια κινδύνου εκείνη την εποχή. Εγώ πάντως όταν είδα όλα αυτά σαν να ντοπαρίστηκα! Αλλά, είπαμε, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιάννης Καλιτζάκης στο Contra.gr: "Αν ήμουν εγώ στη Ριζούπολη δεν θα τελείωνε"
Zastro: Οι πιστολιές, το σοκ με Μπλιώνα, τα ραντεβού και το "Ξύλο" σε ζωντανή μετάδοση

News 24/7

24MEDIA NETWORK