Ανοίγει ο δρόμος για ξένο αρχιδιαιτητή

Την πρόσληψη ξένου αρχιδιαιτητή αναμένεται να εγκρίνει την Πέμπτη 24/7 το Δ.Σ. της Super League, ο οποίος θα στοιχίσει πολλά χρήματα στο συνεταιρισμό και θα προέρχεται πιθανότατα από Ιταλία ή Ολλανδία. Τελειώνει ο Μπριάκος!

Ανοίγει ο δρόμος για ξένο αρχιδιαιτητή

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης 24/7 το διοικητικό συμβούλιο της Super League και κορυφαίο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι αυτό του ξένου αρχιδιαιτητή που η ίδια η λίγκα θα επιλέξει, μετά την απόφαση της ΕΠΟ να «πετάξει» από πάνω της την «καυτή πατάτα» της διαιτησίας ώστε να μην έχει την ευθύνη και να αποφύγει τη δριμύτατη κριτική και την γκρίνια των ΠΑΕ.

Η απόφαση για να αναλάβει ξένος αρχιδιαιτητής τους ορισμούς και την γενικότερη εποπτεία των διαιτητών της κατηγορίας, είναι ειλημμένη και αυτό προέκυψε οριστικά την Τετάρτη 23/7, έπειτα από τη συνάντηση της επιτροπής που έχει συσταθεί για να επεξεργαστεί το συγκεκριμένο θέμα.

Η επιτροπή που απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, κατέληξαν ομόφωνα στο να ζητήσουν –μέσω ΕΠΟ- από την UEFA μια λίστα με πιστοποιημένους πρώην διαιτητές (δηλαδή να είναι είτε μέλη της επιτροπής διαιτησίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είτε διεθνείς παρατηρητές), ώστε από αυτή τη λίστα να επιλέξουν αυτόν που θεωρούν όχι μόνο καταλληλότερο, αλλά και πιο προσιτό οικονομικά.

Κόστος και διαμονή

Άλλωστε θεωρείται δεδομένο ότι ο Ευρωπαίος που θα αναλάβει την ευθύνη της διαιτησίας στη Super League, θα στοιχίσει στον συνεταιρισμό τουλάχιστον 200.000 ευρώ το χρόνο, την ώρα που ο Δημήτρης Καλύβας ο οποίος έκανε μέχρι πρότινος τους ορισμούς, δεν στοίχιζε περισσότερα από 50.000 ευρώ. Την αμοιβή του νέου αρχιδιαιτητή θα την αναλάβουν φυσικά οι ίδιες οι ΠΑΕ που θα χρειαστεί αυτή τη φορά να… ξηλωθούν!

Μια ακόμη βασική προϋπόθεση που θα θέσει η Super League, είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί, να δεχτεί να διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, ώστε να αφοσιωθεί στη δουλειά του χωρίς να πηγαινο-έρχεται…

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο νέος αρχιδιαιτητής της λίγκας θα είναι Ιταλός ή Ολλανδός και τις συζητήσεις για το οικονομικό κομμάτι και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας θα τις αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος της Super League, Τάκης Αγραφιώτης.

Η νέα ΚΕΔ

Όλα τα παραπάνω θα πάρουν την έγκριση του Δ.Σ. της λίγκας στη συνεδρίαση της Πέμπτης (24/7) ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι επαφές και έτσι ως τις αρχές Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες για τη στελέχωση της νέας ΚΕΔ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις: στην προεδρία της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας θα παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, Γιώργος Καραμελίδης. Από εκεί και πέρα φαίνεται πλέον εξαιρετικά πιθανό να αποτελέσουν παρελθόν όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ (Μπριάκος, Δούρος, Καλύβας, Τσαχειλίδης).

Για τη θέση του Μπριάκου (αν επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι καρατομείται) στο πόστο του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής και υπεύθυνου για την εκπαίδευση των διαιτητών, ως μεγάλο φαβορί τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται ο Μακεδόνας διεθνής παρατηρητής και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Μπίκας.

Τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ θα τα αποτελούν ο ξένος αρχιδιαιτητής της Super League, ο Έλληνας αρχιδιαιτητής της Football League (που επίσης θα τον επιλέξει η «μικρή» λίγκα) και άλλο ένα μέλος που θα επιλέξει η ΕΠΟ για τους ορισμούς της Γ’ Εθνικής.

Τέλος, στο Δ.Σ. της Super League την Πέμπτη 24/7, θα συζητηθεί η μετακόμιση των γραφείων του συνεταιρισμού στο Γουδή, σε χώρο δίπλα σε αυτόν που στεγάζεται η ΕΠΟ, ενώ θα ανακοινωθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK