Η διαιτησία της 6ης αγωνιστικής

Το Contra.gr καταγράφει τις αμφισβητούμενες φάσεις της 6ης αγωνιστικής. Σχολιάζει ο Ηρακλής Τσίκινης.

Η διαιτησία της 6ης αγωνιστικής

Πανθρακικός-Λεβαδειακός 1-3

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί: Νίκος Καραϊσαρίδης, Πέτρος Πάτρας

4ος: Γιώργος Κύζας

Σωστά ο Βάτσιος καταλόγισε και τα δύο πέναλτι της αναμέτρησης και σε γενικές γραμμές ήταν καλός, χωρίς να αφήσει με παράπονα τις δύο ομάδες.

Παναιτωλικός-Πανιώνιος 1-5

Διαιτητής: Σπύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Κωνσταντίνος Ποντίκης

4ος: Χρήστος Μήτσιος

Θεωρητικά -βάσει εξέλιξης- ήταν εύκολο ματς. Ωστόσο ο Μάνταλος έχασε το παιχνίδι στον πειθαρχικό έλεγχο και δεν μοίρασε κάρτες σε περιπτώσεις που όφειλε. Κατά τα λοιπά, δεν είχε άλλο λάθος.

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης, Εμμανουήλ Καλφάκης

4ος: Ανδρέας Παππάς

Και τι δεν έγινε στα Πηγάδια. Οι βοηθοί τα έκαναν μπάχαλο, με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα τα δύο οφσάιντ που έκοψαν τον Παναθηναϊκό. Στο 32ο λεπτό υπάρχει αμφισβητούμενη φάση πάνω στον Μπεργκ (ο Παναθηναϊκός "φώναξε" για πέναλτι), ενώ ο Βοσκάκης έκανε πολλά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο μοιράζοντας αυστηρές κίτρινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων. Στις καθυστερήσεις, ο Βαξεβανίδης κάνει αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ζέκα (που σήκωνε μέχρι και κόκκινη), αλλά δεν σφυρίχτηκε ούτε φάουλ. Τέλος, η Ξάνθη διαμαρτύρεται για ένα μαρκάρισμα του Τελάντερ πάνω στον Ερέα στο 77'.

Ιδού:

Το σχόλιο του Ηρακλή Τσίκινη: "Και στις δύο περιπτώσεις, του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης, φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει τα πέναλτι".

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Στέλιος Τσολάκης

4ος: Σταύρος Τριτσώνης

Όλα καλά αν το ματς έληγε στο 90'. Στις καθυστερήσεις, όμως, ο Ατρόμητος ακούμπησε το 1-1 σε φάση-οφσάιντ. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Μπαρόχα το φίλησε ανακουφισμένος, αλλά αν έμπαινε το γκολ θα μιλούσαμε για αλλοίωση του αποτελέσματος.

Ιδού η επίμαχη φάση:

Καλλονή-Βέροια 0-1

Διαιτητής: Βαγγέλης Κιοτζένης

Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος, Βασίλειος Καραβασίλης

4ος: Γιάννης Δελφάκης

Η φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες είναι το πέναλτι που κέρδισε ο Μερεμπασβίλι από τον Μπαργκάν στο 93', με αποτέλεσμα το 1-0 του Αμπντούν. Ο μεσοεπιθετικός της Καλλονής άπλωσε τα χέρια του στο κορμί του Μερεμπασβίλι, το πόσο όμως η επαφή προκάλεσε την πτώση είναι συζητήσιμο. Ο διαιτητής Κοτζιέρης πάντως είχε οπτική επαφή της φάσης, όντας σε καλή θέση. Πειθαρχικά ελέγχεται για την κάρτα που δεν έδωσε στον Σάμπα της Καλλονής στο 15' για σκληρό μαρκάρισμα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-2

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Γιώργος Γεωργιάδης

4ος: Ηλίας Σπάθας

Σωστό το γκολ οφσάιντ που ακύρωσε στον Γοδόι στο 6ο λεπτό. Έχασε τη φάση όμως με τον Μπάλλα στο φινάλε που πήγε στο δοκάρι με τον Έλληνα άσο να είναι οφ-σάιντ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Βοηθοί: Χρήστος Ακριβός, Δημήτρης Τάτσης

4ος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Ο Θανάσης Γιάχος μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος, μπορεί να μη του έτυχε η μεγάλη φάση, ωστόσο είχε πάρα πολλά λάθη κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο χαρίζοντας σε αρκετούς παίκτες (ειδικά του ΠΑΟΚ) κίτρινες, ίσως και κόκκινες κάρτες.

Το σχόλιο του Ηρακλή Τσίκινη: "Έγιναν μαρκαρίσματα, όπως για παράδειγμα αυτό του Τζαβέλλα, που σήκωναν μέχρι και κόκκινη κάρτα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK