Η διαιτησία της 9ης αγωνιστικής

Το Contra.gr καταγράφει τις αμφισβητούμενες φάσεις της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Η διαιτησία της 9ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Λεβαδειακός - Πανιώνιος 0-2

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καλφάκης (Χανίων)

4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Καλός ο Κιοτζένης και οι βοηθοί του. Στα πρώτα λεπτά ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, το οποίο σωστά δεν υπέδειξε ο διαιτητής, αφού όπως φάνηκε και στο ριπλέι δεν υπάρχει κάτι.

Πλατανιάς - Καλλονή 2-1

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Η Καλλονή έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Σπάθα, ο οποίος απέβαλλε τον Χογκ γιατί, όπως έγραψε αργότερα στο φύλλο αγώνα, ανέτρεψε τον Γιακουμάκη.

Βέροια - Ολυμπιακός 0-2

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής)

4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Ο Μήτσιος το έχασε στο πειθαρχικό κομμάτι, ενώ λάθη έκαναν και οι βοηθοί σε υποδείξεις οφσάιντ. Στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού η μπάλα χτυπά στο χέρι του Ιντέγε, αφού πρώτα χτυπά στο σώμα του. Ελέγχεται για το φάουλ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ (για χέρι).

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-1

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Σε γενικές γραμμές ο Παππάς τα πήγε καλά. Τα μοναδικά λάθη που έκανε αφορούν το πειθαρχικό κομμάτι και τις κίτρινες που έδωσε (και δεν έδωσε).

Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Τσολάκης (Αθηνών)

4ος: Τριτσώνης (Αθηνών)

Λάθος απόφαση η ακύρωση του γκολ του Μαρκόβσκι στο 48', ο παίκτης φαίνεται ξεκάθαρα πως καλύπτεται. Αυστηρή η κόκκινη στον Βιγιαφάνιες που εξόργισε τον Μαντζουράκη στο 78'. Το πέναλτι στο 91' ήταν σωστό, υπάρχει ανατροπή.

Η διαιτησία της 9ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 2-0

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)

4ος: Κύζας (Δράμας)

Καθαρή η ανατροπή του Ίγκορ στον Τζημόπουλο. Κατά τα λοιπά, ο Φωτιάδης ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καραβασίλης (Καβάλας)

4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Αν για κάτι ελέγχεται ο Σταύρος Μάνταλος στο ντέρμπι είναι ο πειθαρχικός έλεγχος. Φάνηκε από νωρίς ότι o ρέφερι από την Καβάλα δεν ήθελε να κάνει χρήση καρτών και ήταν ανεκτικός στα μαρκαρίσματα. Στο 4' χάρισε κάρτα στον Μάνταλο (για μαρκάρισμα στον Μπεργκ), το ίδιο έκανε και στο 21' στον Ντιντάκ (για φάουλ στον Μαρινάκη). Ο Μαρινάκης γλίτωσε την ποινή στο 24' για τάκλινγκ στον Γιόχανσον, ενώ ο Σιμόες δεν "κιτρινίστηκε" για το τράβηγμα του Λαγού στο 31' και ο Σάντσεθ για φάουλ στον Μάνταλο στο 36'. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάνταλος τιμώρησε Ντιντάκ και Μπεργκ για λιγότερο σκληρά μαρκαρίσματα, πλέον όμως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πήγαιναν πιο καθαρά στην μπάλα και δεν χρειάστηκε άλλη φορά να κάνει χρήση της κάρτας του. Οι βοηθοί σωστά δεν υπέδειξαν οφ σάιντ στην ευκαιρία του Βάργκας ο πρώτος στο 8' και σε αυτήν του Καρέλη στο 29' ο δεύτερος. Ο β' βοηθός είχε δύο λανθασμένες υποδείξεις, αφού χάρισε ένα κόρνερ στον Κρισάντους, παρόλο που είχε ακουμπήσει τελευταίος την μπάλα, και άουτ σε κεφαλιά του Μπεργκ ενώ ήταν κόρνερ για την ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK