Δίκη μαραθώνιος στο CAS

Έξι ώρες κράτησε η ακροαματική διαδικασία στο CAS με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και την ΕΠΟ να κοντράρονται και τον Παναθηναϊκό να μένει στο θέμα των επεισοδίων.

Δίκη μαραθώνιος στο CAS
INTIME SPORTS

Τη Δευτέρα θα βγει η απόφαση του CAS για την αφαίρεση τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Η ακροαματική διαδικασία που έγινε το πρωί κράτησε έξι ώρες με μία διακοπή ενδιάμεσα και στη διάρκειά της προέκυψε σφοδρή κόντρα ΠΑΟΚ - ΕΠΟ είχαν σφοδρή κόντρα. Αυτή αφορούσε στα έγγραφα αλληλογραφίας που είχε ο ΠΑΟΚ στη κατοχή του και στα οποία η Ομοσπονδία παραδεχόταν πως δεν υπάρχει τρίτος βαθμός δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ δεν θέλησε να γίνει δεκτή αυτή η διαδικασία, το προεδρείο του CAS το αρνήθηκε και αυτή η κίνηση κρίνεται ως θετικό σημάδι για την πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο έχων έννομο συμφέρον, Παναθηναϊκός δεν αντέκρουσε τα επιχειρήματα του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή δεν μπορεί μια τιμωρία από το Κύπελλο να μεταφέρεται στο πρωτάθλημα και ειδικά στη φάση των πλέι οφ και προχώρησε σε προβολή φωτογραφιών και δημοσιευμάτων για όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η απόφαση από το CAS αναμένεται να βγει την Δευτέρα και θα είναι συνολική. Δηλαδή, το Ανώτατο Δικαστήριο θα ξεκαθαρίσει αν δηλώνει αρμόδιο ή όχι για την συγκεκριμένη υπόθεση και στη συνέχεια θα εκφράσει και τη θέση του επί της ουσίας για το θέμα της προσφυγής του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με όσα λένε στον "Δικέφαλο", το χειρότερο σενάριο είναι το CAS να δηλώσει αναρμόδιο αλλά να εκφράσει άποψη για το ζήτημα. Αν αυτή είναι θετική για τον ΠΑΟΚ, μπορεί να μην φέρει τον ΠΑΟΚ στο Champions League, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει πλήγμα για την ΕΠΟ, κυρίως για μελλοντικές παρόμοιες υποθέσεις.

Φυσικά στον "Δικέφαλο" ελπίζουν το CAS να δηλώσει αρμόδιο για το ζήτημα και να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο Ελβετο - Ιταλός νομικός που εκπροσωπούσαν τον ΠΑΟΚ εκτιμούν πως έκαναν όσα έπρεπε για να πείσουν με τα επιχειρήματά τους και πλέον είναι μεγαλύτερη η αισιοδοξία για την απόφαση του CAS. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως και ο Παναθηναϊκός και η ΕΠΟ είχαν, πέρα από Έλληνες νομικούς, δικηγόρους από την Ισπανία.

Το πρόγραμμα των φιλικών του ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ γνωστοποίησε το πρόγραμμα των φιλικών του ΠΑΟΚ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας του "Δικεφάλου" στην Ολλανδία.

Αναλυτικά:

12/7 ΠΑΟΚ – Σταντάρ Λιέγης 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδος)

15/7 ΠΑΟΚ – Ντνιέπρ 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδος) Marasingel 251, Arnhem

18/7 ΠΑΟΚ – Τσβόλε, 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδος) Kon. Julianalaan 71, Nieuswleusen

23/7 ΠΑΟΚ – Βάαλβαϊκ, 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδος) Marasingel 251, Arnhem

* Όλοι οι αγώνες θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση από τα κανάλια του OTE TV

News 24/7

24MEDIA NETWORK