Χωρίς πιστοποιητικό οι ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΣ και Κέρκυρα

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ήταν η μόνη από τις πέντε, των οποίων ο φάκελος είχε εκκρεμότητες, που έλαβε πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αντίθετα οι αιτήσεις των ΠΑΕ ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα απορρίφθηκαν λόγω ελλείψεων.

Χωρίς πιστοποιητικό οι ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΣ και Κέρκυρα

Όπως εξήγησε στο σκεπτικό της η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό στις παραπάνω ομάδες " για λόγους που αφορούν στο δημόσιο συμφέρον ή/και λόγω άρνησης παροχής στοιχείων προς την Επιτροπή κατά τα άρθρα 77Α παρ.3 και 78 παρ.1 του ν.2725/1999".

Σημείωσε μάλιστα η Επιτροπή πως " για τις παραβάσεις που αφορούν στο δημόσιο συμφέρον" θα συνταχθούν πορίσματα ελέγχου τα οποία θα διαβιβαστούν στην ΕΠΟ προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές από την Πειθαρχική Επιτροπή. Για τις παραβάσεις της έλλειψης φορολογικής/ασφαλιστικής ενημερότητας και εγγυητικής επιστολής προβλέπεται η επιβολή προστίμων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όποια ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα δεν δύναται να εκδώσει ποδοσφαιρικά δελτία.

Συγκεκριμένα...

ο ΟΦΗ δεν πιστοποιήθηκε λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας, ασφαλιστικής ενημερότητας και άρνησης παροχής εγγυητικής επιστολής,

ο Πανιώνιος λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας και άρνησης παροχής εγγυητικής επιστολής,

ο ΠΑΣ Γιάννινα λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας,

και η Κέρκυρα λόγω άρνησης παροχής εγγυητικής επιστολής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK