"Έγκλημα αυτό που έγινε με Φετφατζίδη"

Ο Αλέκος Αλεξανδρής τόνισε πως ο Μήτρογλου χρειαζόταν εμπιστοσύνη, ενώ χαρακτήρισε ως "έγκλημα" το γεγονός πως έφυγε ο Φετφατζίδης. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους ξένους παίκτες των ερυθρολεύκων.

"Έγκλημα αυτό που έγινε με Φετφατζίδη"
INTIME SPORTS

Ο Αλέκος Αλεξανδρής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103.3", τόσο για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, όσο και για τον Κώστα Μήτρογλου. Ο παλαίμαχος επιθετικός των Πειραιωτών χαρακτήρισε ως "έγκλημα" το γεγονός πως έφυγε από την ομάδα ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Για το πόσο μεγάλη τελικά είναι η διαφορά στην ανταγωνιστικότητα, αξία και ποιότητα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός κακά τα ψέματα δεν είναι της κλάσης που ήταν παλιότερα. Και αυτό είναι λυπηρό για μένα. Βέβαια όταν παίζουν Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κι εμείς να μαζευτούμε σαν φίλοι, όλοι θέλουν να κερδίσουν. Πριν από το παιχνίδι είναι όλα υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι».

Για το αν μπορεί να επηρεαστεί ο Ολυμπιακός επειδή ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπενφίκα: «Με προβληματίζει που ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την ίδια απόδοση όταν παίζουν Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σαν να επιλέγουν παιχνίδια. Είναι ξένοι ποδοσφαιριστές και δεν ξέρω την ψυχολογία και τη νοοτροπία τους. Αν πουν μας ενδιαφέρει περισσότερο η Μπενφίκα και αν δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ντέρμπι, τότε μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον Ολυμπιακό».

Για τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στον Παναθηναϊκό: «Το άγνωστο. Ο Παναθηναϊκός έχει νέα παιδιά, με ενθουσιασμό και δεν ξέρεις τι θέληση θα βγάλουν απέναντι στον Ολυμπιακό».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πληρώσει πιθανή αλαζονεία: «Την αλαζονεία και τον εφησυχασμό πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός και από την άλλη αυτό θα θέλει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός».

Για όσα του αρέσουν στον Ολυμπιακό: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα ό,τι κι αν παίξει ο Ολυμπιακός δεν θα φανεί τίποτα γιατί οι άλλες ομάδες είναι υποδεέστερες. Θα δυσκολευτεί σε 1-2 παιχνίδια τον χρόνο, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Αυτό λοιπόν που μου αρέσει στον Ολυμπιακό, ειδικά στην Ευρώπη, και είναι έργο προπονητή, είναι πως δεν κοιτάει να κλέψει αποτέλεσμα αλλά πάει εκτός έδρας να χτυπήσει το παιχνίδι και να κερδίσει».

Για την αμφισβήτηση που δέχθηκε ο Μίτσελ: «Μπορεί να του λείπουν οι προπονητικές εμπειρίες αλλά οι αγωνιστικές παραστάσεις είναι αυτές που σε καθιερώνουν. Δεν μπορεί να μην βγει κάποια στιγμή στο γήπεδο όσα έχει ζήσει και μάθει ως παίκτης».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει αντίπαλο: «Ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει -και βαθμολογικά και οικονομικά- είναι ο ΠΑΟΚ. Όταν ο ΠΑΟΚ μάθει να κερδίζει τα εύκολα παιχνίδια ειδικά εκτός έδρας και τότε στα μεταξύ τους θα κριθούν πολλά. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να μπορεί να κερδίζει τις υποτιθέμενες μικρές ομάδες. Ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα κάνει το λάθος να χάσει. Μπορεί να φέρει ισοπαλία, αλλά περνάει από τις έδρες».

Για την άνοδο του Κώστας Μήτρογλου: «Έχει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί. Το έλεγα χρόνια, το μόνο που χρειάζεται είναι να του δείξουν εμπιστοσύνη. Για έναν επιθετικό το μία παίζω, δύο είμαι έξω, δεν είναι καλό. Όταν έχει ροή, άσχετα αν τα πάει καλά ή όχι, τα αποτελέσματα βλέπετε ποια είναι. Χρειάζεται εμπιστοσύνη και όχι σαν αυτό που έγινε με τον Φετφατζίδη που ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα. Ας τον στήριζαν και μετά ας έκριναν αν κάνει ή δεν κάνει».

News 24/7

24MEDIA NETWORK