Εισαγγελική έρευνα για εγκληματική δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διεξάγει έρευνα για εγκληματική δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, όταν και θα εκδώσει το πόρισμά του. Το Contra.gr σας δίνει απαντήσεις αναφορικά με την υπόθεση, εξηγεί γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα ονόματα των εμπλεκόμενων και τι περιμένουμε στη συνέχεια.

Εισαγγελική έρευνα για εγκληματική δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διεξάγει έρευνα για εγκληματική δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, ο αθλητικός εισαγγελέας από την αξιολόγηση του περιεχομένου απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, με έγγραφη πρότασή του ζήτησε από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών να χρησιμοποιήσει το υλικό της επικοινωνίας που έγινε γνωστό από την άρση του τηλεφωνικό απορρήτου για τη σύσταση δικογραφίας.

Οι υποθέσεις αφορούν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και άλλες κακουργηματικές πράξεις, όπως ο εκβιασμός και η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διερευνάται η συμμετοχή στην φερόμενη εγκληματική οργάνωση ενός προέδρου ΠΑΕ Super League.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω:

1. Γιατί δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των εμπλεκόμενων και οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι:

- Γιατί στην παρούσα φάση είναι παράνομη η δημοσίευση-αναδημοσίευση των συγκεκριμένων εγγράφων και των περιεχομένων τους, αποσπασματικά ή στο σύνολό τους. Δεν τίθεται θέμα συγκάλυψης ή υποβάθμισης του γεγονότος.

2. Τι θα γίνει στη συνέχεια;

- Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και χρειάζεται ακόμα καιρός για να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

3. Πότε θα δημοσιευθούν τα ονόματα των εμπλεκόμενων και οι διάλογοι;

- Οταν συγκεντρωθούν από το προανακριτικό υλικό όλα τα στοιχεία που θα πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο.

4. Οι εμπλεκόμενοι τι λένε;

- Μέχρι στιγμής η μοναδική ανεπίσημη θέση που έχει εκφραστεί, από ΠΑΕ Super League, είναι ότι η διαδικασία βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK