Δημήτρης Κολοβός: Η ανατομία ενός ταλέντου από τον Ακη Μάντζιο

Ο προπονητής που έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Κολοβό να κάνει το ντεμπούτο του στη Superleague και να καθιερωθεί, ο Ακης Μάντζιος, αναλύει για λογαριασμό των αναγνωστών του Contra.gr τα ποδοσφαιρικά προσόντα του 20χρονου Ελληνα άσου.

Δημήτρης Κολοβός: Η ανατομία ενός ταλέντου από τον Ακη Μάντζιο

Η μέχρι στιγμής ποδοσφαιρική καριέρα του Δημήτρη Κολοβού μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν είναι. Αν και ο νεαρός ακραίος επιθετικός, που χάρισε τη νίκη στην Εθνική U20 στο παιχνίδι με το Μεξικό το Σάββατο, έκανε το ντεμπούρο του στη Superleague σε πολύ μικρή ηλικία, 17 ετών, στη συνέχεια αντιμετώπισε τον πολύ μεγάλο σκόπελο ενός εξαιρετικά σοβαρού τραυματισμού.

Στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Εργοτέλη στις 7 Ιανουαρίου του 2012, μόλις τέσσερις ημέρες μετά το πρώτο γκολ του στη μεγάλη κατηγορία, ο Κολοβός υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός δράσης για περίπου πέντε μήνες.

Πέρυσι επέστρεψε πιο δυνατός και αποτέλεσε έναν από τους πιο ισχυρούς κρίκους του Πανιωνίου όμως και πάλι η τύχη δεν στάθηκε σύμμαχός του. Προς το τέλος της σεζόν ο άσος από τον Ωρωπό έχασε το πατέρα του, γεγονός αν μην τι άλλο πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο για ένα παιδί 20 ετών (που έχει και μικρότερα αδέρφια).

Ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει στην Superleague (στις 6 Νοεμβρίου του 2010 στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό) και σιγά-σιγά να καθιερωθεί ήταν ο προπονητής του στον Πανιώνιο, Ακης Μάντζιος. Ιδού τι μας είπε ο τεχνικός του Πανθρακικού πλέον για το...πουλέν του.

"Στο συγκεκριμένο παιδί είδα πράγματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Και σκέφτηκα τότε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να του δώσω τη δυνατότητα για δεκάλεπτες και δεκαπεντάλεπτες συμμετοχές σε παιχνίδια με τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Τον έβαλα λοιπόν να παίξει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τον Νοέμβριο του 2010.

Από την πρώτη στιγμή όλοι μας πιστέψαμε σ' αυτόν αφού έχει όλα τα στοιχεία να εξελιχθεί σε μεγάλο ποδοσφαιριστή. Διαθέτει τρομερή τεχνική κατάρτιση, είναι πολύ δυνατός και εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Εκτός αυτού έχει πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα και διαθέτει εξαιρετικό χαρακτήρα.

Είναι παίκτης της προπόνησης, δουλεύει πάρα πολύ και δεν λογαριάζει τον κόπο και το χρόνο. Θυμάμαι ότι πολλές φορές είχαμε καθίσει οι δυο μας μετά το τέλος της προπόνησης για να κάνουμε έξτρα δουλειά σε σημεία που διέκρινα αδυναμίες.

Για μένα έχει όλο το πακέτο να παίξει σε μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού και να αφήσει το στίγμα του αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια αυταπάρνηση. Το γεγονός ότι δεν πτοήθηκε παρά το γεγονός ότι πρόπερσι είχε το πολύ σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς αποδεικνύει πολλά για το πάθος και την ψυχική του δύναμη.

Χρειάζεται βέβαια δουλειά στην αμυντική του και γενικότερα στην τακτική του συμπεριφορά αλλά η βελτίωση αυτή θα έρθει και μέσα από την εμπειρία. Το σημαντικό γι' αυτόν είναι ότι έχει πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό θράσος, δεν καταλαβαίνει από ονόματα και αντιπάλους".

*** Μέχρι στιγμής ο Κολοβός μετράει 40 συμμετοχές με τον Πανιώνιο σ' όλες τις διοργανώσεις και 4 γκολ. Είναι διεθνής μ' όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες ενώ μετράει ήδη 4 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων.

Δημήτρης Κολοβός: Η ανατομία ενός ταλέντου από τον Ακη Μάντζιο
Δημήτρης Κολοβός: Η ανατομία ενός ταλέντου από τον Ακη Μάντζιο
Δημήτρης Κολοβός: Η ανατομία ενός ταλέντου από τον Ακη Μάντζιο
Δημήτρης Κολοβός: Η ανατομία ενός ταλέντου από τον Ακη Μάντζιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK