Γεωργέας: "Οι πρόεδροι συνεννοήθηκαν". Αρβανιτίδης: "Είναι πλεκτάνη". Όσα ειπώθηκαν στην Εφέσεων

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ της υπόθεσης του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια. Ήταν προσυνεννοημένο υποστήριξε ο Νίκος Γεωργέας, "οι πρόεδροι το έκαναν", κατήγγειλε. Απών ο Παντελής Καφές και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης που επικαλέστηκε απειλές. "Όλα είναι πλεκτάνη", ισχυρίστηκε ο Γιώργος Αρβανιτίδης. Μετά την Πέμπτη η απόφαση.

Γεωργέας: "Οι πρόεδροι συνεννοήθηκαν". Αρβανιτίδης: "Είναι πλεκτάνη". Όσα ειπώθηκαν στην Εφέσεων

Με τον Νίκο Γεωργέα άρχισαν οι καταθέσεις των "17" στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, για το παιχνίδι πρωταθλήματος Ολυμπιακός - Βέροια 3-0. Η κατάθεση του ποδοσφαιριστή προκάλεσε την "έκρηξη" του Γιώργου Αρβανιτίδη.

Από τα 17 πρόσωπα που είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν για το επίμαχο ματς το "παρών" έδωσαν οι: Γεωργεάς, Κοτταρίδης, Αμαραντίδης, Βούλγαρης, Παυλίδης, Μάνος, Ιωάννου, Τυφλίδης, Τζημογιάννης, Λαναρής και Αρβανιτίδης. Απόντες ήταν οι Καλαϊτζίδης, Καφές, Καλογέρης και Καλτσάς, δεν βρέθηκε ο Παναγόπουλος ενώ ο Σκαθαρούδης κατέθεσε υπόμνημα.

"Η γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν πέναλτι το δεύτερο γκολ. Δεν ήθελε να διώξει την μπάλα στο πρώτο γκολ. Είπα να το πρώτο, όλοι το λέγαμε, πιο πολύ γελάγαμε. Όλοι το ήξεραν και οι δύο ομάδες το κανόνισαν. Πιστεύω ότι οι πρόεδροι το έστησαν. Ποιος θα το κανονίσει να έρθει 3-0; Οι παίκτες; Πώς; Όταν μπήκε ο Καλογέρης, εγώ είχα βγει. Δεν άκουσα τι του είπαν. Δεν έχω δεχθεί απειλές".

Γιατί η καταγγελία έγινε μετά από δύο χρόνια;

" Δεν το κατήγγειλα, με φώναξε ο ανακριτής και μου είπε έγινε αυτό και αυτό, του είπα ότι έγινε, δεν κατήγγειλα. Με πήρε τηλέφωνο πήγα και είπα αυτό που έγινε. Μπορεί να μην το έλεγα και ποτέ για να μην κάνω κακό στο όνομα μου. Ο Μελισσανίδης δεν μου είχε πει τίποτα. Δεν τον βλέπω. Καθόλου. Μας βλέπει στο γήπεδο. Στην προπόνηση μία φορά ήρθε. Με ρώτησε ο δικηγόρος της ομάδας έτσι είναι; Και του είπα: έτσι ακριβώς. Δεν είχα μιλήσει με Καλαϊτζίδη μόλις κατέθεσε, ούτε ήξερα ότι είχε καταθέσει ο Μελισσανίδης. Μου λέει ο Ανδρεάδης: να σου πω τι κατέθεσε ο Καλαϊτζιδης. Του λέω: δεν χρειάζεται, θα σου πω εγώ τι έγινε απευθείας".

Κληθείς να καταθέσει για το τι έγινε στο επίμαχο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια, άρχισε λέγοντας:

"Στα αποδυτήρια ήταν μόνο ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες, μας λέει πάμε να βγούμε έξω μπαίνει οι Λαναρής και μας λέει θέλω να σας πω κάτι. Μας έβαλε μέσα ξανά. Να σας πω ότι το ματς πρέπει να έρθει 3-0, μας είπε ο πρόεδρος, το άκουσαν και οι 11 παίκτες σίγουρα. Όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει αλλαγή. Ο προπονητής δεν ήταν μέσα. Ήταν έξω, και πήγα και είπα "εγώ σε αυτό το ματς δεν παίζω". Έχουμε ματς άλλη αγωνιστική, θα σε βγάλω".

Στην ερώτηση "Γιατί έγινε αλλαγή ο Καφές;" απάντησε:

"Είπε και αυτός να γίνει αλλαγή. Εκεί ήταν και το μασάζ ήταν ακριβώς δίπλα, δεν είναι σε άλλο δωματιάκι. Έγινε αλλαγή για τους ίδιους λόγους. Δεν είμαι σίγουρος αλλά πιστεύω γι' αυτό. Επειδή στο άλλο ματς έπαιξε".

Στο σημείο εκείνο, παρενέβη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος είπε απευθυνόμενος στον Γεωργέα: "Ο,τι θέλεις θυμάσαι, όλα είναι κατευθυνόμενα. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι".

Μετά την παρέμβαση από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Βέροιας, ο Νίκος Γεωργέας συνέχισε την κατάθεσή του, λέγοντας:

"Δεν ήρθε κανείς να μας πει ότι καθυστερούμε να βγούμε. Δεν ήταν πολλή καθυστέρηση. 2-3-4 λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε βγει. Με το που βγήκα πήγα στον πάγκο και το είπα. Οι αλλαγές που έγιναν και τα παιδιά που μπήκαν πιστεύω ότι ήξεραν. Δεν παίρνω όρκο. Η βασική 11άδα το άκουσε. Ο προπονητής μου είπε, μπες μέσα θα σε βγάλω σε λίγο αλλιώς θα με ρώταγε γιατί. Το θέμα είναι τι έγινε, όχι πότε μπήκαν τα γκολ, η ομάδα είχε πάει μισή, είχε βασικές απουσίες, πιστεύω από την αρχή ήταν προσυνεννοημένο, δεν είχα ακούσει τίποτα στην Βέροια, στο ημίχρονο, στο α' μέρος ήμασταν κανονικά, στο δεύτερο 3-0. Χαλαρώσαμε. Στα αποδυτήρια υπήρχαν και ξένοι και ρώτησαν. Έφυγα πρώτος από τα αποδυτήρια για να πω να με βγάλει, άρα πιστεύω ότι εξήγησαν στους ξένους. Βούλγαρης και Τυφλίδης ήταν μέσα. Είπα στο διαιτητή, έχω κάρτα άμα κάνω κάτι. Δεν ξέρω τι έκανα. Πήγα στον προπονητή".

Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε τον Νίκο Γεωργέα εάν πήγε στον διαιτητή, με τον ποδοσφαιριστή να συνεχίζει την κατάθεσή του λέγοντας:

"Βγήκαμε όλοι και μας έβαλε ξανά μέσα. Δεν είπα ότι μπήκε ο Καλαϊτζίδης μέσα. Όπως πάμε να βγούμε μας είπε ο Λαναρής "μπείτε μέσα". Δεν μπήκε μαζί μας ο Καλαϊτζίδης. Πήγε στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν ξέρω γιατί άργησε να τον αλλάξει, δεν ξέρω γιατί έγινε στο 67'. Ψέματα λένε, δεν πόναγα στο γόνατο και ούτε παραπονέθηκα όταν πήγα στον πάγκο. Δεν είπα κάτι στον Καλογέρη, δεν το συζητήσαμε στον πάγκο με κανέναν. Πρώτη φορά μου έτυχε. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό, υπάρχει;

Πρέπει να πω ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν που έκαναν ότι κατάλαβαν; Δεν θυμάμαι ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν.

Να ανοίξουν το τηλέφωνό μου γίνεται; Υπήρχαν συνομιλίες με δικούς μου μετά το ματς και τους είπα και μάλιστα ένας φίλος μου μου έκανε και πλάκα "Γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να το παίξω".

Η γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν πέναλτι το δεύτερο γκολ. Δεν ήθελε να διώξει τη μπάλα στο πρώτο γκολ. Είπα "να το πρώτο", όλοι το λέγαμε, πιο πολύ γελάγαμε.

Όλοι το ήξεραν και οι δύο ομάδες το κανόνισαν. Πιστεύω ο πρόεδροι. Ποιος θα το κανονίσει να έρθει 3-0; Οι παίκτες; Πως;

Όταν μπήκε ο Καλογέρης εγώ είχα βγει. Δεν άκουσα τι του είπαν. Δεν έχω δεχτεί απειλές".

"Καλαϊτζίδης και Καλογέρης έχουν στείλει χαρτί ότι έχουν απειληθεί", αναφέρθηκε από την έδρα, με τον Νίκο Γεωργέα να απαντάει:

"Ο Καφές παίζει θέατρο όταν έγινε αλλαγή ότι είχε πρόβλημα. Για να μην καρφωθεί".

"Πόσοι παίκτες το ήξεραν;", ήταν η ερώτηση από την έδρα, με τον Γεωργέα να απαντάει: "Όλοι οι παίκτες το ήξεραν".

"Ο Αρβανιτίδης ήταν στην φυσούνα, δεν κατέβηκε μέσα στα αποδυτήρια", πρόσθεσε ο Γεωργέας, με τον Αρβανιτίδη να παρεμβαίνει ρωτώντας τον: "Εμένα με είδες εκεί;"

Για να καταλήξει στην κατάθεσή του ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας λέγοντας: "Ο Λαναρής μας μιλούσε για 3-4 λεπτά μέσα".

Μετά την κατάθεση του Νίκου Γεωργέα, σειρά πήρε ο Δημήτρης Κοτταρίδης, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός τερματοφύλακας στο Ολυμπιακός-Βέροια της 6ης Ιανουαρίου 2013, με τον Κοτταρίδη να ξεκινάει την κατάθεσή του λέγοντας:

"Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα, δεν γνωρίζω κάτι. Δεν άκουσα τίποτα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα, ότι μπορεί να έγινε αυτό το πράγμα. Δεν κάναμε πολύ παρέα με Γεωργέα, τα τυπικά".

"Μπορεί να τα δημιουργήσει ο Γεωργέας στη φαντασία του;" ήταν η πρώτη ερώτηση του προέδρου προς τον Δημήτρη Κοτταρίδη, ο οποίος απάντησε:

"Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, είναι ένας νορμάλ άνθρωπος".

Στην ερώτηση "Είδατε τον Γεωργέα να πηγαίνει στον Καλαϊτζίδη να ζητήσει αλλαγή;", ο Κοτταρίδης απάντησε:

"Όχι δεν τον είδα αλλά μπορεί και να μην τον έβλεπα. Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω τίποτα, τώρα το τι καταθέτει ο Γεωργέας. Δεν μπορούσα να δω ποιος μπήκε στα αποδυτήρια. Δεχτήκαμε πίεση από τον Ολυμπιακό.

Εγώ είδα ότι παίζαμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Και αν ήμασταν τυχεροί θα το παίρναμε. Πρώτη φορά ακούω ότι στήθηκε το παιχνίδι, ότι στήνονται τα παιχνίδια, δεν ενημερώθηκα ποτέ και από κανέναν ότι ήταν στημένο, το τι καταθέτει ο Γεωργέας είναι δικό του θέμα.

Μου είχε μείνει η εικόνα ότι δεν ήταν πέναλτι. Κατά τη δικιά μου κρίση δεν ήταν πέναλτι. Ο Καλαϊτζίδης είναι περίεργος χαρακτήρας, απότομος, απρόσιτος".

"Ξέρετε γιατί αρνήθηκε να έρθει να καταθέσει ο Καλαϊτζίδης;", ήταν τελευταία ερώτηση που έγινε από την έδρα, με τον Δημήτρη Κοτταρίδη να απαντάει:

"Δεν γνωρίζω. Μου έχει μείνει σαν εικόνα ότι ο Γεωργέας έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Για τον Καφέ μου έχει μείνει η ίδια εικόνα. Ότι ήταν και αυτός τραυματίας. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι τραυματισμός ήταν. Δεν είμαι γιατρός.

Δεν μου είπε κανείς ότι το ματς ήταν στημένο, πιστεύω ότι αν ήταν θα μου είχε πει κάτι, θα το θυμόμουν. Στον πάγκο δεν ειπώθηκε τίποτα".

"Λέει ψέματα ο Γεωργέας", αναφέρει στην κατάθεσή του ο Δημήτρης Αμαραντίδης.

"Για αυτό το θέμα λέει ψέματα, νομίζω ότι λέει ψέματα, δεν έχω ακούσει κάτι από τον Λαναρή.

Δεν είδα χαλαρότητα, παίξαμε το παιχνίδι μας αλλά ήταν μεγάλη η πίεση. Αυτά τα γκολ μπαίνουν και θα μπούνε και άλλα τέτοια γκολ", τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Δημήτρης Αμαραντίδης, ο οποίος ουσιαστικά διέψευσε τα λεγόμενα του Νίκου Γεωργέα.

Η κατάθεση του Δημήτρη Αμαραντίδη διακόπηκε κάποια στιγμή για πέντε λεπτά επειδή ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ των δικηγόρων του Λεβαδειακού και της Βέροιας.

"Ήταν ο Λαναρής στα αποδυτήρια στο ημίχρονο αλλά εγώ δεν άκουσα τίποτα. Μας έδωσε οδηγίες, δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου.\ Μας έδωσε οδηγίες για το δεύτερο ημίχρονο, τίποτα άλλο, δεν υπέπεσε κάτι άλλο στην αντίληψή μου. Ο Λαναρής ήταν μαζί με Καλαϊτζίδη μέσα στα αποδυτήρια και δίνανε οδηγίες" (σ.σ. στην ένορκη κατάθεση στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη είχε αναφέρει ότι είχε φύγει ο Καλαϊτζίδης) .

"Δεν μπορώ να εξηγήσω τι λέει ο Γεωργέας. Και ο Καφές μέσα ήταν, το μασάζ ήταν μαζί. Ο αγώνας ήταν φυσιολογικός, αν δούμε το video ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλές ευκαιρίες και είναι φυσιολογικό να μπουν αυτά τα γκολ.

Αν έλεγε κάτι θα το ακούγαμε, μπροστά ήμασταν. Το πέναλτι δεν νομίζω ότι υπάρχει, δεν υπάρχει πέναλτι, το είπα και εκείνο το διάστημα. Τα άλλα δύο γκολ νομίζω ότι μπαίνουν χιλάδες γκολ τέτοια. Και μπαίνουν και έχουν μπει πολλά τέτοια γκολ.

Δεν ξέρω γιατί έγινε αλλαγή ο Γεωργέας, ούτε ο Καφές. Δεν θυμάμαι πόσο καθυστέρησε η ομάδα να βγει στον αγωνιστικό χώρο στο β' ημίχρονο. Ο Καφές μπορούσε να τα ακούσει εκεί που ήταν. Δεν μπορώ να ξέρω τι είπε ο Γεωργέας. Νομίζω ότι είναι ψέματα. Δεν ακούστηκε κάτι, θα αντιδρούσαμε".

Οι καταθέσεις για το ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια της 6ης Ιανουαρίου 2013 συνεχίζονται και αυτοί που πήραν το λόγο μετά τους Γεωργέα, Κοττανίδη και Αμαραντίδη είναι οι Χαράλαμπος Παυλίδης (ποδοσφαιριστής της Βέροιας) και Θανάσης Βούλγαρης (φροντιστής).

"Ήμουν βασικός και έπαιξα και στα δύο ημίχρονα, στο ημίχρονο δεν έγινε τίποτα. Ήταν και ο Λαναρής και ο Καλαϊτζίδης, ο Λαναρής απλά μας εμψύχωσε και μας είπε ότι μπορούσαμε να πάρουμε έναν βαθμό.

Ο Καφές απ'ότι θυμάμαι είχε πρόβλημα και ζήτησε αλλαγή. Ο Καφές ήταν στο μασάζ ακριβώς από πίσω μας. Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά. Απορώ, εγώ προσωπικά δεν άκουσα ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά τον αγώνα ούτε μετά από μέρες.

Παίζαμε χωρίς πέντε βασικούς, πηγαίναμε για να πάρουμε ό,τι μπορούσαμε. Ο Ολυμπιακός μας πίεζε, είχε υπεροχή. Εμείς κάναμε 1-2 τελικές προσπάθειες μόνο.

Ο Καλαϊτζίδης δεν είχε την καλύτερη συμπεριφορά πρός όλους. Ο Γεωργέας ήταν χαλαρός, έκανε πλάκα αλλά πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση ψεύδεται.

Έχει κάνει τον κύκλο του στο ποδόσφαιρο, μπορούσε να τα πει νωρίτερα. Και ο Καλογέρης λέει ψέματα",δήλωσε στην κατάθεσή του ο Παυλίδης.

"Μπαίνω πάντα πρώτος στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και βγαίνω τελευταίος. Όσο ήμουν μέσα δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Εγώ πάντα είμαι μέσα στα αποδυτήρια. Ψυχολόγος δεν είμαι, δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά ο Γεωργέας.

Λαναρής και Καλαϊτζίδης ήταν συνέχεια μέσα στα αποδυτήρια, πάντα είναι. Λέγανε πώς να παίξουν. Τίιποτα άλλο. Μέσα ήταν και οι δύο. Εγώ δεν άκουσα τίποτα μέσα. Με το που σφύριξε ο διαιτητής, τα παιδιά βγήκανε.

Δεν θυμάμαι ποιος βγήκε πρώτος από τα αποδυτήρια. Δεν έμαθα γιατί έγινε αλλαγή ο Γεωργέας. Σε όλες τις περιπτώσεις μαζί μπαίνουν Καλαϊτζίδης και Λαναρής στα αποδυτήρια και μαζί βγαίνουν. Εγώ φεύγω τελευταίος", κατέθεσε ο φροντιστής της ομάδας της Βέροιας, Θανάσης Βούλγαρης.

Επόμενος που κατέθεσε στην επιτροπή ήταν ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Δημήτρης Μάνος (αναπληρωματικός στο εν λόγω ματς) ο οποίος είπε τα ακόλουθα:

"Καθόμουν στον πάγκο στο ημίχρονο και δεν άκουσα τίποτα. Ο Καφές νομίζω είχε τράβηγμα, δεν θυμάμαι. Ο Καλαϊτζίδης δεν μου φερόταν καλά, με μείωνε σαν παίκτη, έκανε παρατηρήσεις.

Ο Ολυμπιακός μας πίεζε πολύ από την αρχή. Δεν άκουσα να αναφέρει τίποτα ο προπονητής, άλλωστε δεν μου μιλούσε ποτέ. Το πέναλτι πιστεύω ότι δεν ήταν".

Ακολούθησε η κατάθεση του Ηλία Ιωάννου (παίκτης της Βέροιας τη σεζόν 2012-13), ο οποίος είπε τα εξής: "Θα σας πω αυτά που θυμάμαι, ούτε εικασίες κάνω ούτε τίποτα. Ό,τι είπα και στον κύριο Ανδρεάδη. Μπήκαμε όλοι μαζί στα αποδυτήρια, παίκτες, ο κύριος Λαναρής και ο προπονητής. Μας έκανε μία πολύ μικρή ανάλυση παιχνιδιού, μας έδωσε κάποιες οδηγίες.

Όσο είχα οπτική επαφή δεν είδα κανέναν άλλο να μπαίνει και να βγαίνει. Ο κύριος Λαναρής είπε μόνο "πάμε γερά παιδιά, να μπούμε καλά στο β' ημίχρονο". Ξαναλέω, όσο είχα οπτική επαφή γιατί μένω μόνος μου για 1-2 λεπτά και συγκεντρώνομαι και είχα πάει και τουαλέτα.

Με τέτοιου είδους πράγματα δεν έχω συμμετοχή. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν άκουσα ξεκάθαρα απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω γιατί έγιναν αλλαγή Καφές και Γεωργέας. Ο Καφές άκουσα ότι έγινε αλλαγή γιατί είχε πρόβλημα.

Δεν είδα τον κύριο Αρβανιτίδη πουθενά. Είδα με τα μάτια μου ότι ο κ. Καλαϊτζίδης και ο κ. Λαναρής ήταν μαζί μέσα. Νιώθω προσβολή να ακούω τον ανακριτή να με κατηγορεί για δωροδοκία. Αν υπήρχε έστω και κάτι δεν θα συμμετείχα".

Ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας της Βέροιας, Αναστάσιος Τυφλίδης, κατέθεσε τα εξής ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ:

" Δεν άκουσα κάτι. Ήμουν μέσα στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Ο Γεωργέας ήρθε σε μένα γιατί είχε ενα χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο και ο κύριος Καφές είχε ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς. Αξιολόγησα την κατάσταση και με τους δυο και είπαμε να το δούμε στο β' ημίχρονο και αν υπήρχε πρόβλημα θα γινόντουσαν αλλαγή. Ο Λαναρής ήταν εκεί στα αποδυτήρια μαζί με τον Καλαϊτζίδη. Δεν άκουσα κάτι, ο χώρος ήταν ενιαίος, αν έλεγε κάτι θα το άκουγα.

Δεν πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα, έτσι όπως τα αναφέρετε. Η ομάδα είχε παίξει καλά σε εκείνο το παιχνίδι. Ο Λαναρής ήταν από την αρχή στα αποδυτήρια, δεν μπήκε στο τέλος (σ.σ. έτσι ισχυρίστηκε ο Γεωργέας και ο Καλαϊτζίδης). Ο Γεωργέας ζήτησε να γίνει αλλαγή στον προπονητή. Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι ισχυρός χαρακτήρας και θέλει πάντα να έχει και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο".

Ο Νίκος Τζημογιάννης, αναπληρωματικός σε εκείνο το ματς στο Φάληρο, ξεκαθάρισε πως η Βέροια δεν πήγε στο "Καραϊσκάκης" για να χάσει. Διαβάστε τι κατέθεσε στην επιτροπή: " Ήμουν στον πάγκο στην ανάπαυλα. Τίποτα δεν έγινε, τίποτα απολύτως. Αν γινόταν θα το είχα αντιληφθεί. Όσα χρόνια είμαι στη Βέροια, ο Λαναρής στο ημίχρονο πάει στα αποδυτήρια. Ο Γεωργέας απ'ότι θυμάμαι έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, όταν έγινε αλλαγή ήρθε στον πάγκο και ήταν δυσαρεστημένος επειδή είχε τραυματιστεί. Δεν μας μίλησε. Στο β' ημίχρονο, και από μέσα ειδικά, δεχτήκαμε μεγάλη πίεση. Κάθε λεπτά σχεδόν ήταν και μία ευκαιρία.

Τα γκολ ήταν αναμενόμενα, το πέναλτι κατά την άποψή μου δεν ήταν. Είναι γκολ που μπαίνουν κάθε Κυριακή. Μπορούσε να τα βάλει και η Βέροια την ερχόμενη αγωνιστική. Κλασικές φάσεις. Δεν μπορώ να κρίνω αν μπήκαν με καθυστέρηση, εγώ είμαι μέσα στο χορτάρι και κάνω ζέσταμα. Ο κύριος Ανδρεάδης είναι ανακριτής, δεν είναι προπονητής, δεν μπορεί να κρίνει για τις φάσεις. Είναι κλασικά γκολ που γίνονται σε κάθε παιχνίδι. Όχι βέβαια, δεν πήγαμε για να χάσουμε αλλά πόσο να αντέξεις".

Ακολούθως κατέθεσε ο Νίκος Καλτσάς, που ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό. "Δεν είχα άποψη για αυτά που ειπώθηκαν στα αποδυτήρια, δεν ήμουν μέσα. Έκανα ζέσταμα. Στον πάγκο δεν ειπώθηκε κάτι. Ο Γεωργέας όταν έγινε αλλαγή δεν ανέφερε τίποτα. Δεν τον ρώτησα γιατί έγινε αλλαγή, υπέθεσα λόγω τραυματισμού. Ήταν δίπλα μου. Κοιτούσα το ζέσταμα, όχι πότε βγήκε η κάθε ομάδα. Ο Γεωργέας έκανε και πλάκες, παρεΐστικα. Μέσα στα αποδυτήρια είναι φυσιολογικός. Ο Καλογέρης ήταν καλό παιδί, επαγγελματίας", τόνισε αρχικά.

"Μπορεί να είναι στημένος ο αγώνας;" ήταν η ερώτηση που τέθηκε κατόπιν στον 25χρονο επιθετικό, ο οποίος απάντησε: " Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι, εφόσον δεν έχω ακούσει κάτι. Αν άκουγα θα το έλεγα. Παίξαμε αρκετά καλά, θυμάμαι ότι κάναμε και 2-3 ευκαιρίες. Δεν μπορώ να κάνω ανάλυση τον αγώνα. Εγώ ποδοσφαιριστής είμαι, να παίξω ποδόσφαιρο θέλω, δεν είμαι αναλυτής. Με ρωτάτε πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Εφόσον χάσαμε και 2-3 φάσεις στο β' ημίχρονο, δεν παίξαμε χάλαρα. Και στο α' ημίχρονο κάναμε φάσεις. Δεν είδα ποιοι μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια. Πάντα όμως μπαίνουν μέσα ο προπονητής και ο Λαναρής. Λογικά μπήκαν μέσα αφού το κάνουν πάντα".

Μετά πήρε σειρά ο Γιώργος Λαναρής: " Διαψεύδω όλα αυτά που είπε ο Γεωργέας. Είναι κατευθυνόμενα, δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι άλλο".

Ήμουν μέσα στο ημίχρονο, σε όλα τα παιχνίδια μπαίνω στα αποδυτήρια, ψέματα είναι, δεν τους είπα ποτέ να χάσουν με 3-0. Δεν είχαμε κανένα θέμα στο β' ημίχρονο με τον Καλαϊτζίδη, έδινε οδηγίες, αυτός απόφασίζει τις αλλαγές. Οι δύο αλλαγές έγιναν για λόγους τραυματισμού και η μία για τακτική. Στο πρώτο ημίχρονο η πίεση του Ολυμπιακού δεν καρποφόρησε και στο ημίχρονο τους είπα ότι όσο περνάει η ώρα είναι υπέρ μας.

Αν δούμε τις καταθέσεις συνολικά, θα δούμε ότι κάτι περίεργο υπάρχει. Πήγε ο Μελισσανίδης, ο Κούγιας, κάτι ύποπτο μου φαίνεται. Η ομάδα δεν βγήκε με καθυστέρηση στον αγωνιστικό χώρο. Δεν απομακρύνθηκα από τα αποδυτήρια. Βγήκα με Καλαϊτζίδη στον αγωνιστικό χώρο και πήγαμε στον πάγκο. Ο Καφές κάτι ήρθε και είπε στον Καλαϊτζίδη. Δεν ξέρω τι του είπε. Απ' ότι πληροφορήθηκα ο Γεωργέας έκανε παράπονο ότι είχε πρόβλημα γι' αυτό έγινε αλλαγή.

Το ίδιο έκανε και ο Καφές. Δεν μπορώ να προσδιορίσω γιατί έπαιξε μέχρι το 67'. Εγώ έχω παίξει τραυματίας σε όλο τον αγώνα".

Τέλος κλήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποιός έκανε λόγο για πλεκτάνη. " Όλα είναι πλεκτάνη, όλα είναι σκηνοθετημένα και μάλιστα από κακό σεναριογράφο, ο Γεωργέας αποδέχεται ότι ο Μελισσανίδης είναι πρόεδρος. Ο Μελισσανίδης στην κατάθεσή του είπε ότι πήγα και τους είπα να χάσουν. Ο Καλαϊτζίδης κατέθεσε μετά και είπε άλλα πράγματα. Απορώ γιατί ο Καλαϊτζίδης δεν ήρθε εδώ. Δεν μπορεί να μας δει στα μάτια, να μας αντικρίσει. Ο Καλαϊτζίδης στην Θεσσαλονίκη διαδίδει ότι είναι φίλος με τον Μελισσανίδη", ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε: " Εγώ δεν μπορώ να στήσω παιχνίδι, είμαι πρόεδρος κάθομαι πάνω. Ο Καλαϊτζίδης να έρθει να μας πει γιατί άφησε εκτός αγώνα έξι βασικούς. Γιατί έβαλε τον Σκαθαρούδη αλλαγή και δεν έβαλε τον Καλτσά που ήταν παίκτης εθνικής ομάδας; Ήθελα και θέλω να πάρω τον Άρη. Γι' αυτό τα κάνει ο Καλαϊτζίδης αυτά. Εγώ έδωσα την ομάδα να πάρω τον Άρη. Είναι σκηνοθεσία, θέατρο. Τον Μαρινάκη επιδιώκει να χτυπήσει ο Μελισσανίδης.

Μεταξύ τους έχουν το θέμα. Βρέθηκε η Βέροια στην μέση και ήρθε ο Καλαϊτζίδης μετά από 2.5 χρόνια να πει αυτά τα ψέματα, αυτές τις αλητείες. Ο Γεωργέας τώρα είναι κατευθυνόμενος και τα ξέρει όλος ο κόσμος. Γιατί δεν τα είπε τοτε, για να πέσει η Βέροια και να μείνει η ΑΕΚ στην Σούπερ Λιγκα. Ποιο παιχνίδι στήσαμε με τον Μαρινάκη; Εμείς παίζουμε μπάλα; εμείς κλωτσάμε;

Ας έρθει ο Μελισσανίδης να μας πει τι του είπε ο Καλαϊτζίδης. Πέρσι στο Καρπενήσι, ο Μελισσανίδης κάθισε στην προετοιμασία της ΑΕΚ 10 μέρες. Είμαι 14 χρόνια στο ποδόσφαιρο, ας μου πουν ότι έστησα ένα παιχνίδι. Συνεννοήθηκαν είπανε 10 πράγματα, αλλά δεν τους βγαίνουν. Ο Καλαϊτζίδης είναι ένας τρελός, ένας περίεργος. Γύριζε το μάτι του, πρασίνιζε, κιτρινιζε.

Πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης να μαχαιρώσει με έναν χαρτοκόπτη έναν δημοσιογράφο. Τον αγώνα τον είδα από την σουίτα. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, εμείς ήμασταν τρίτοι από το τέλος. Δεν ξέρω για στοίχημα τίποτα, ούτε έχω παίξει. Στο "Κοριόπολις" μόνο εγώ δεν ήμουν μέσα. Με πνίγει το δίκιο γιατί κάποιοι έρχονται εδώ και το παίζουν τιμητές της δικαιοσύνης

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπήκε ο Λαναρής μέσα στα αποδυτήρια και να είπε να κάτσουμε να χάσουμε. Όλοι μαζί πάμε να κλέψουμε; Δύο τρεις πάμε. Τον Καλαϊτζίδη στο παρελθόν, τον έδιωχνα, τον ξανάπαιρνα, τον ξαναέδιωχνα. Αν είχαν κάτι να πούν για μένα, θα τα έλεγαν. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ο Καλαϊτζίδης στην Θεσσαλονίκη λέει ότι είναι δυνατός και είναι μαζί με τον Μελισσανίδη. Ότι είναι φίλοι".

Καλαϊτζίδης και Καλογέρης είπαν ότι δεν παρουσιάστηκαν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, καθώς δέχονται απειλές και τηλέφωνα, καθώς επίσης ότι ισχύουν όσα έχουν πει στον ανακριτή.

Ο Παντελής Καφές δεν δήλωσε "παρών" επικαλούμενος προσωπικές υποχρεώσεις ενώ ο Γιώργος Σκαθαρούδης έστειλε υπόμνημα.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έδωσε προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων μέχρι τις 10 η ώρα το πρωί της Πέμπτης.

Η απόφαση για το ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια της 6ης Ιανουαρίου 2013 θα παρθεί μετά την Πέμπτη, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν και τα σχετικά υπομνήματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK