Η πράσινη μάχη των 12 υπογραφών

Οι τελικές εκκρεμότητες με παλιούς παίκτες στον «πράσινο» φάκελο της αδειοδότησης, οι συνολικά 54 διακανονισμοί, η μάχη με το χρόνο και η πίστη στον ΠΑΟ πως ως την προσεχή Παρασκευή 31/3 όλα θα είναι έτοιμα. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr και του Κώστα Γουλή.

Η πράσινη μάχη των 12 υπογραφών

Η μεγάλη νίκη και (κυρίως) η εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδωσε ακόμη καλύτερη «αύρα» σ’ όλη την «παναθηναϊκή οικογένεια». Στο αγωνιστικό σκέλος τουλάχιστον, διότι την ίδια ώρα μια άλλη μεγάλη «μάχη», αυτή που αφορά την αδειοδότηση του «τριφυλλιού», είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, με καθημερινό άγχος λίγο πριν μπει στην τελική της ευθείας.

Εως την επόμενη Παρασκευή (31/3) ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να έχει διευθετήσει, διακανονίσει ή αποπληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του (που αφορούν μέχρι και την τελευταία μέρα του Μάρτη), προκειμένου να πάρει το «ΟΚ» απ’ την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18. Και να μην μπει σε περιπέτειες άνευ προηγουμένου, κινδυνεύοντας ακόμη και με υποβιβασμό, όπως προβλέπεται για τις μη «αδειοδοτημένες» ομάδες απ’ τον νέο κανονισμό. Μετρώντας πλέον μία εβδομάδα πριν τη λήξη της προθεσμίας, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του ακόμη 12 «αγκάθια» που πρέπει να βγάλει από πάνω του.

Η «πράσινη» ΠΑΕ τακτοποίησε εδώ και λίγες εβδομάδες τα «βασικά» σκέλη του φακέλου, που αφορούν τα κεφάλαια της εταιρίας, τα προπονητικά, τις βασικές προδιαγραφές της UEFA κι απομένουν τα ανοικτά «μέτωπα» με παλιούς παίκτες (και μάνατζερ). Στις υπογραφές που μένουν σε… εκκρεμότητα είναι αυτές των Σέρχιο Σάντσεθ (ίσως η πιο «δύσκολη» περίπτωση), του Τοτσέ, του Εκι Γκονζάλες (ελέω του… φιρμανιού που είχε «σκάσει» απ’ τη FIFA από τη λύση συμβολαίου του το 2008 επί ημερών Τζίγγερ), του Καραγκούνη, του Σεϊταρίδη...

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 54 ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Εδώ κι εβδομάδες άλλωστε, όλος ο «μηχανισμός» της ΠΑΕ είχε πέσει πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, τους διακανονισμούς με ομάδες, παλιούς ποδοσφαιριστές. μάνατζερ. Και δεν ήταν ένας ή δύο, αλλά συνολικά 54 (!), εκ των οποίων έχουν διευθετηθεί οι 42, με τελευταίους αυτούς των Πέτριτς και Μαμούτε.

Είναι ξεκάθαρο πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ωστόσο επειδή έχουμε μπει πλέον στην τελευταία εβδομάδα, όπου (η πείρα έχει διδάξει πως) λίγο-πολύ πάντα βρίσκεται η «χρυσή τομή» με όλους, υπάρχει πεποίθηση (και σιγουριά) στην «πράσινη» ΠΑΕ πως μέχρι την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός θα έχει όλες τις υπογραφές. Και δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες στο φάκελο που θα παραδοθεί ως την 4η Απριλίου προς εξέταση στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 30%

Σε ότι έχει να κάνει τώρα την πρόταση της διοίκησης του Παναθηναϊκού (που μεταφέρθηκε προ δύο ημερών απ’ τον Νίκο Λυμπερόπουλο), να δοθεί την επόμενη εβδομάδα –έναντι- το 30% της (τελευταίας) δόσης συμβολαίου του Φλεβάρη και τα υπόλοιπα αργότερα, αυτό είναι που θα συζητηθεί «εσωτερικά» από τους παίκτες. Και θα αποφασιστεί η θέση και η στάση τους στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όταν δηλαδή, επιστρέψουν (και) οι αρχηγοί του «τριφυλλιού» ομάδας Κάρλος Ζέκα και Μάρκους Μπεργκ απ’ τις εθνικές τους. Είναι πάντως ανοικτό να ζητηθεί πληρωμή ενός μεγαλύτερου ποσοστού (50%) και πιο κοντινό διάστημα στην αποπληρωμή. Ολο αυτό δεν επηρεάζει την αδειοδότηση, αφού αφορά τον επανέλεγχο που θα γίνει απ’ την UEFA τον Ιούνιο, όπου εκεί πλέον πρέπει να είναι όλα πληρωμένα και διακανονισμένα.

Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο «αλλά». Κι έχει να κάνει με την πολύ πιθανή... γκρίνια στο εσωτερικό της ομάδας, σε μια περίοδο που έχει βρει (σε σχεδόν απόλυτο βαθμό) την ηρεμία της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK