Κάθε πέρυσι... και καλύτερα

Το Contra.gr συγκρίνει τα... ασύγκριτα και συγκεκριμένα τις ενδεκάδες του τελευταίου ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στις 10 Φεβρουαρίου. Ποιοι έφυγαν, ποιοι έμειναν, ποιοι αποσύρθηκαν. Δείτε video.

Κάθε πέρυσι... και καλύτερα

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έπαιξαν τελευταία φορά για το πρωτάθλημα στις 10 Φεβρουαρίου 2012 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Νικητής ο Ολυμπιακός (2-0) με γκολ των Μέλμπεργκ και Μιραλάς. Αμφότεροι δεν συνεχίζουν πλέον στον Ολυμπιακό, όπως και οι επτά από την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Το Contra.gr συγκρίνει το πέρυσι με το εφέτος και τις διαφορές των δύο ομάδων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπάλας Μέγκιερι: Πέρυσι ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε του έδωσε θέση βασικού στο τέρμα μέχρι που ήρθε ο Ζαρντίμ και... ο Κάρολ.

Βασίλης Τοροσίδης: Τα τελευταία χρόνια είναι μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η Ρόμα τον θέλει, αυτός όμως ετοιμάζεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Ούλοφ Μέλμπεργκ: Δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" τον ήθελαν, αυτός τους είχε στο "περίμενε" και τελικά πήγε στη Βιγιαρεάλ.

Α.Παπαδόπουλος: Πέρυσι ήταν ο βασικός στόπερ του Ολυμπιακού και της Εθνικής. Τραυματίστηκε σοβαρά στο Euro και τώρα ετοιμάζεται, με το νέο έτος, να επιστρέψει στα γήπεδα.

Ιβάν Μαρκάνο: Αποχώρησε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό και παίζει πλέον στη Ρούμπιν Καζάν. Μέχρι τώρα μετρά 10 συμμετοχές.

Πάμπλο Ορμπάιθ: Μία από τα ίδια. Εφυγε ο Βαλβέρδε, έφυγε και αυτός. Ακολούθησε τον Μαρκάνο στη Ρούμπιν και μέχρι στιγμής μετρά 12 συμμετοχές.

Φρανσουά Μοντέστο: Βασικό και αναντικατάστο μέλος και της εφετινής ομάδας. Ο Γάλλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Χοσέ Χολέμπας: Βασικός στον Ολυμπιακό, βασικός και στην Εθνική Ελλάδας. Φέτος μας δείχνει και την ικανότητά του στο σκοράρισμα.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Συνεχίζει στον Ολυμπιακό, αλλά οι πολλοί τραυματισμοί του τον αφήνουν συχνά εκτός. Απόψε επιστρέφει στην αποστολή.

Τζαμέλ Αμπντούν: Ενας από τους πλέον σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού. Τον έφερε ο Βαλβέρδε, τον καθιερώνει ο Ζαρντίμ.

Ράφικ Τζεμπούρ: Επαιζε κάποτε στην ΑΕΚ. Τώρα "σκοτώνει" τον αντίπαλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά λογικά δεν θα ξεκινήσει απόψε βασικός.

Καζίμ-Ρίτσαρντ: Ηρθε και δεν ακούμπησε. Επαιξε 9 ματς με τον Ολυμπιακό και έβαλε 1 γκολ. Δεν τον θυμάται σχεδόν κανείς. Τώρα υποτίθεται πως παίζει δανεικός στη Μπλάκμπερν.

Γιάννης Μανιάτης: Από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ολυμπιακού και τα "εργαλεία" που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του.

Κέβιν Μιραλάς: Εγινε σίριαλ το καλοκαίρι. Τον ήθελε η Λίβερπουλ, τον πήρε η Εβερτον. Ο κόσμος αντέδρασε, αλλά ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμεία του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

ΑΕΚ

Γιάννης Αραμπατζής: Παραμένει στην ΑΕΚ, αλλά δεν έχει σταθερή θέση στο τέρμα. Ουσιαστικά αποτελεί τη ρεζέρβα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Γιάννης Κοντοές: Ενας εκ των αρχηγών της εφετινής ΑΕΚ και αυτός που προσπαθεί να κρατήσει τα αποδυτήρια και να συσπειρώσει τους (απλήρωτους) παίκτες.

Κώστας Μανωλάς: Ηταν βασικός της περσινής άμυνας, αλλά το καλοκαίρι φόρεσε την "ερυθρόλευκη" φανέλα και έγινε το "κόκκινο πανί" για τον κόσμο της ΑΕΚ. Απόψε δεν θα παίξει, αφού είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Τραϊανός Δέλλας: Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο και ετοιμάζεται να ασχοληθεί με την προπονητική. Πριν λίγο καιρό το όνομά του έπαιξε για τον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά όπως είπε ο ίδιος δεν ήταν ακόμη έτοιμος για τέτοιο βήμα.

Νίκος Καράμπελας: Εφυγε για τα ξένα και παίζει μαζί με τον Φάνη Γκέκα στη Λεβάντε, στην Primera Division.

Ρότζερ Γκερέιρο: Παραμένει στην ΑΕΚ και -δίχως αμφιβολία- είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες του εφετινού ρόστερ.

Αντώνης Ρίκκα: Και αυτός παραμένει στο ρόστερ, αλλά ακόμη δεν έχει βρει θέση στο βασικό σχήμα, ούτε επί Βλάχου ούτε τώρα επί Λίνεν.

Παντελής Καφές: Αποχώρησε από την ΑΕΚ -ουδείς κατάλαβε γιατί- και συνεχίζει την καριέρα του στη Βέροια. Βασικός, πάντως, δεν είναι.

Δημήτρης Σιαλμάς: Βάζει εκπληκτικά γκολ με τη Χαζάρ Λανκαράν στο Αζερμπαϊτζάν. Στην ΑΕΚ δεν έπεισε, αλλά φέτος θα ήταν αναγκαίος.

Λεονάρντο: Εφερε λεφτά στα ταμεία της ΑΕΚ με τη μεταγραφή του στη Χιουντάι. Ο ίδιος το έπαιζε δύσκολος, αλλά όταν οι Κορεάτες έδειξαν διατεθειμένοι να δώσουν πολλά λεφτά, μπήκε... στο αυτοκίνητο.

Νίκος Λυμπερόπουλος: Εβαλε τέλος στην πολύχρονη καριέρα του σε Ελλάδα και Γερμανία. Τώρα πια ασχολείται με τα εκτός των αγωνιστικών χώρων, αφού είναι μάνατζερ.

Γρηγόρης Μάκος: Εφυγε για τη Γερμανία και βρήκε την υγειά του. Παίζει στη Μόναχο 1860, παλιά ομάδα του νυν προπονητή της ΑΕΚ.

Φαμπιάν Βάργκας: Δεν είναι από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά στην περυσινή ΑΕΚ, αλλά εφέτος θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Επέστρεψε στην Αργεντινή και παίζει για την Ιντεπεντιέντε. Δεν τον λες και βασικό...

Στιβ Μπέλεκ: Επαιξε δανεικός από την Ουντινέζε σε 27 παιχνίδια της ΑΕΚ, σκοράροντας πέντε φορές. Τώρα συνεχίζει δανεικός στη Γουότφορντ.

Κάθε πέρυσι... και καλύτερα

News 24/7

24MEDIA NETWORK