Μάντζιος: "Δουλεύουμε σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα"

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Κέρκυρα, ο Ακης Μάντζιος έδωσε τις εντυπώσεις του από τη μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας του.

Μάντζιος: "Δουλεύουμε σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα"

Αναλυτικά

Τι ακριβώς περιελάμβανε το κύριο στάδιο προετοιμασίας και ποια η τελική σας γεύση; "Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να δουλεύουμε ταυτόχρονα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Στο Καρπενήσι δουλέψαμε πολύ στη φυσική κατάσταση, αλλά και στην τακτική.

Και οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση των παιδιών, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας, στο οργανωτικό κομμάτι, γεγονός που... διευκόλυνε τη ζωή μας! Γενικά, θα έλεγα, πως όλα πήγαν μια χαρά".

Το γεγονός ότι η ομάδα έδωσε, εντέλει, μόνο ένα φιλικό, σας προβληματίζει; "Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε ένα με δύο ματς ακόμη – αυτό, άλλωστε, ήταν το αρχικό μας πλάνο και το οποίο είχε ανακοινωθεί. Δυστυχώς, όμως, στο διάστημα που βρεθήκαμε εμείς στο Καρπενήσι, δεν ήσαν άλλες ομάδες διαθέσιμες για αγώνες.

Αυτή, ωστόσο, η εξέλιξη, είχε και την θετική της πλευρά. Καθώς, είχαμε στη διάθεσή μας περισσότερο χρόνο προπονήσεων, ώστε να δουλέψουμε σε κομμάτια, που, εάν παίζαμε, θα δουλεύαμε λιγότερο. Και αυτό, στην παρούσα φάση προετοιμασίας μιας ομάδας, είναι εξίσου σημαντικό".

Από εδώ και πέρα η φιλοσοφία της προετοιμασίας διαφοροποιείται; "Πλέον, μπαίνουμε στο τρίτο στάδιο και την τελική ευθεία. Περνάμε, πια, στη φάση του μονταρίσματος, μέσω και των φιλικών, ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας, στα τέλη του μήνα.

Δίχως, πάντως, να αφήσουμε τα κομμάτια που έχουμε ήδη δουλέψει, όπως αυτό της φυσικής κατάστασης. Πλέον, θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην τακτική και την υλοποίηση όσων έχουμε δουλέψει -και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε- σε πραγματικές συνθήκες, αγώνα".

Οι τέσσερις Κερκυραίοι, από την ομάδα Νέων, που είχατε μαζί σας, πώς τα πήγαν; "Τα παιδιά έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Και οι εμπειρίες που αποκόμισαν, είναι πολύ σημαντικές, καθώς κλήθηκαν -οι περισσότεροι για πρώτη φορά- να κάνουν προπονήσεις πολύ διαφορετικές και σαφώς πιο απαιτητικές, απ' αυτές που έκαναν ως τώρα, σε όλα τα επίπεδα: συνθήκες, ένταση, μεθοδολογία, πίεση.

Είναι, λοιπόν, κατανοητό πως μια τόσο μεγάλη αλλαγή, χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή. Και απ' αυτούς και από εμάς, Όλοι τους, ήταν μαζί μας, είναι μαζί μας και θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί μας, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπως είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή.

Κάνοντας, παράλληλα, εξειδικευμένες προπονήσεις -ατομικές ή σε μικρά γκρουπ- και στις οποίες, σταδιακά, θα συμμετάσχουν και άλλα παιδιά από την ομάδα Νέων. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείρισή τους. Καθώς η βιαστική ή εσφαλμένη είσοδός τους, μπορεί να αποβεί επιζήμια, πρώτα απ' όλα, για τα ίδια τα παιδιά. Νομίζω ότι αυτό είναι, αυτονόητα, κατανοητό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK