Από ντοπέ στον Παναθηναϊκό, πρωταθλητής και διεθνής!

Ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε από τις πρώτες μεταγραφικές... σπατάλες του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, πιάστηκε ντοπέ λίγους μήνες αργότερα και αποχώρησε. Που είναι σήμερα; Διαπρέπει στη χώρα του, έχοντας κατακτήσει πέντε τίτλους. Διαβάστε ποιος είναι!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (SUPERLEAGUE - 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΣΙΜΑΟ - ΒΑΒΖΙΝΙΑΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
(ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Jakub Wawrzyniak petropoulos simao ICON PRESS

Ιανουάριος του 2009. Ο Παναθηναϊκός έχοντας μπει σε νέα εποχή όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι, προχώρησε σε πολλές και ακριβές μεταγραφές, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν επιλογές του τότε τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, Κώστα Αντωνίου.

Ροντρίγκο Σόουζα, Άντε Ρουκάβινα, Χρήστος Μελίσσης, Κλέιτον και Γιάκομπ Βαβζίνιακ ήταν ορισμένες από τις... κακές ή μέτριες μεταγραφές εκείνης της περιόδου. Οι φήμες της εποχής αναφέρουν πως ειδικότερα για τον Πολωνό αριστερό μπακ ξοδεύτηκαν 150.000€ για εξάμηνο δανεισμό από την Λέγκια και περίπου 130.000€ στον ίδιο.

Ο Βαβζίνιακ δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, όμως αποτελούσε έναν σταθερό ποδοσφαιριστή. Το κακό για τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη είναι πως τον Μάιο έγινε γνωστό πως πιάστηκε ντοπέ στην ουσία methyl-2-hexanamine και γι' αυτό τιμωρήθηκε αρχικά με δυο χρόνια αποκλεισμού!

Κάπως έτσι τελείωσε άδοξα η καριέρα του στο "τριφύλλι" και ουσιαστικά πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων περίπου 1.000.000€. Τι έκανε από τότε ο Βαβζίνιακ;

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΠΟΙΝΗ, ΠΗΡΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ο έμπειρος αμυντικός έφτασε μέχρι το CAS με σκοπό να δικαιωθεί και να μειωθεί η τιμωρία του, η οποία έπεσε τελικά στους τρεις μήνες! Έτσι, επέστρεψε στην Λέγκια όπου παρέμεινε μέχρι το 2013. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Άμκαρ ( τη σεζόν που αποχώρησε από τους Ρώσους ο Καρέλης για τον Παναθηναϊκό ), ενώ από το 2014 αγωνίζεται στην πολωνική Λέχια Γκντανσκ.

Όσοι νομίζουν πως η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα κάνουν λάθος. Σε αυτό το διάστημα ο Βαβζίνιακ πήρε δυο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, ενώ αγωνίστηκε 35 φορές με την εθνική Πολωνίας!

Στα 33 του χρόνια συνεχίζει να γράφει το... κοντέρ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που ήρθε με περγαμηνές στην Ελλάδα και έφυγε με κίνδυνο να καταστραφεί η καριέρα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK