MVP ο Μπεργκ, καλύτερος προπονητής ο Αναστασίου

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πήρε τη μερίδα του λέοντος στα βραβείο της Νοva για τους καλύτερους του σεζόν στη Superleague.

MVP ο Μπεργκ, καλύτερος προπονητής ο Αναστασίου

Χαρακτηριστικά στην ιδανική ενδεκάδα βρέθηκαν οι:

Γκολκίπερ:

Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Καντιμοίρης (Βέροια).

Αμυντικοί:

Μπούρμπος (ΟΦΗ), Γκάλο (Παναιτωλικός), Λαζαρίδης (Ατρόμητος), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Νάνο (Παναθηναϊκός), Γιαννούλης (Ατρόμητος)

Μέσοι:

Τζάνης (Πανθρακικός), Κόρμπος (Απόλλων Σμύρνης), Λεοζίνιο (Καλλονή), Ντε Μπλάσις (Αστ. Τρίπολης), Πέρεθ (ΠΑΟΚ), Ντομίνγκεζ (Ολυμπιακός), Ουμπίδες (Ατρόμητος).

Επιθετικοί:

Κάμπελ (Ολυμπιακός), Σολάρι (Ξάνθη), Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Τόρες (Πλατανιάς), Μπεν (Βέροια), Παπαδόπουλος (Ατρόμητος)

Πρώτος σκόρερ της χρονιάς: Εστέμπαν Σολάρι

Σολάρι:

"Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας εδώ και δέκα μέρες και ανυπομονούμε για αυτό το ματς. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό ματς και φυσικά είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό τον σκοπό. Ήταν πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό. Όλες οι άλλες ομάδες ήταν στο ίδιο επίπεδο. Απόδειξη αυτού και το γεγονός ότι η Ξάνθη μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα έφτασε στο να παίζει μπαράζ για τα πλέι άουτ".

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το πιο ωραίο γκολ για σένα ή το πιο σημαντικό;

"Όλα τα γκολ που σημείωσα ήταν σημαντικά αλλά ειδικά τα δυο τελευταία κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν κομβικά γιατί δίνουν την ευκαιρία στην Ξάνθη να παίξει για την παραμονή".

Έχεις φυλάξει και ένα γκολ για το μπαράζ;

"Το ελπίζω. Γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε αυτό το ματς και για εμένα να σκοράρω. Στην Ξάνθη νοιώθω ότι αναγεννήθηκα. Σε όσες ομάδες έπαιξα ήμουν ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ αλλά ευχαριστώ την Ξάνθη που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή ξανά με το γκολ".

Ποιος ήταν ο αμυντικός που σε δυσκόλεψε περισσότερο, και ποιος ο γκολκίπερ;

"Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Υπήρχαν πολλοί καλοί αμυντικοί και πολλοί φανταστικοί γκολκίπερ".

Καλύτερη απόκρουση: Ο Νίκος Αναστασόπουλος (Βέροια-ΠΑΟΚ)

Αναστασόπουλος:

"Σίγουρα χαίρομαι για αυτό τον λόγο. Είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και καλό παιδί. Γίνεται πολύ καλή δουλειά εδώ στην Βέροια και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους".

"Η πρώτη απόκρουση είναι και αυτή δύσκολη αλλά εμείς οι γκολκίπερ όταν βλέπουμε το κορμί του ποδοσφαιριστή μαντεύουμε που μπορεί να σουτάρει. Η δεύτερη όμως είναι η πιο δύσκολη γιατί όταν κάνει ψαλίδι στον αέρα και μπορεί να σουτάρει σε όλο το τέρμα είναι δύσκολο. Και εγώ που παίζω τόσα χρόνια ποδόσφαιρο ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποκρούσεις μας"

Καλύτερη δήλωση: Ο Φανούρης Γονδουλάκης (Πλατανιάς)

Καλύτερη ασίστ: Ο Τάσος Καραμάνος (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ)

MVP ο Μπεργκ, καλύτερος προπονητής ο Αναστασίου

Καραμάνος:

"Οι κινήσεις των επιθετικών αυτές είναι συγκεκριμένες μέσα στην περιοχή. Είχα καλή οπτική γωνία και είχα δει τον Δημήτρη ότι με ακολουθούσε. Το σημαντικό σε αυτές τις φάσεις είναι και αυτός που ακολουθεί να τελειώνει αυτές τις φάσεις".

"Προσωπικά ναι. Πάντα με ενδιέφερε και με εξιτάρει να βάζω ένα γκολ. Αλλά όταν προσφέρεις σε έναν συμπαίκτη σου ένα γκολ σίγουρα είναι ωραίο".

"Σίγουρα. Βέβαια υπάρχουν και κάποια όρια στον εαυτό σου που ξέρεις πράγματα που μπορείς να πετύχεις. Είναι όμορφο να "κλέβεις" πράγματα από συναδέλφους και αν μπορείς και τα βάζεις σιγά σιγά στο παιχνίδι είναι καλό.

Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Αλλά θεωρώ ότι πρέπει να σταθούμε σε δυο. Αρχικά στον Μάρκους Μπεργκ. Είναι ευχής έργο να έχεις τέτοιους παίκτες να παίζουν στην χώρα μας. Χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός έναν τέτοιο παίκτη. Είναι ένα πολύτιμο στοιχείο για την Super League και θα ήθελα να μείνει για πολλά χρόνια εδώ. Ο άλλος είναι ο Μπεν. Έπαιξε σε μια ομάδα μικρή την Βέροια και την βοήθησε πάρα πολύ. Είναι αξιοζήλευτη η παρουσία του στην Ελλάδα".

Τι γίνεται τώρα στην μάχη των πλέι οφ;

"Νομίζω και η παρουσία αυτών των ομάδων, στο μίνι τουρνουά, δεν θα μπορούσε να δείξει κάτι άλλο από αυτό που συμβαίνει. Δεν έχει κάποιος ένα τρανταχτό προβάδισμα. Για μένα είναι ισάξιες όλες οι ομάδες σε όλη την διάρκεια της σεζόν και πόσο μάλλον τώρα. Εμείς δεν κάναμε καλή αρχή σίγουρα αλλά μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι δεν είχαμε ξεκινήσει καλά. Μέσα στο χορτάρι ο καθένας δείχνει πόσο το θέλει".

Ο Rookie της χρονιάς: Σπύρος Ρισβάνης (Παναθηναϊκός)

MVP ο Μπεργκ, καλύτερος προπονητής ο Αναστασίου

Προέρχεσαι από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού;

"Ναι πάντα ήμουν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού".

Δεν υπάρχει σχέση με την πρώτη ομάδα;

"Ναι είναι τελείως διαφορετικό καμία σχέση με την ομάδα κάτω των 20. Την περίμενα από μικρός αυτή την ευκαιρία και πιστεύω ότι τα κατάφερα".

Ήταν καλή η χρονιά έτσι;

"Πολύ καλή και δεν την περίμενα κιόλας".

Πως αντιμετωπίσατε αυτή τη χρονιά στην αρχή της σεζόν που όλοι έλεγαν ότι θα έχετε προβλήματα. Υπήρχαν ματς που ξεκίνησαν και έξι παιδιά από την ακαδημία;

"Ναι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Με βοήθησε όλο το τιμ. Μας εμπιστεύτηκε και με καλή δουλειά έγινε αυτό που έγινε".

Είναι τόσο καλές οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού;

"Είναι σίγουρα είναι και πάντα θα είναι γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πολύ την ομάδα και κάνουν καλή δουλειά".

Πως ήταν η ζωή στα αποδυτήρια;

"Ήταν λίγο πιο εύκολο από ότι φανταζόμουν γιατί ήμασταν πολλά παιδιά από την ακαδημία. Επίσης και οι ξένοι που ήρθαν ήταν εκπληκτικά παιδιά και μας βοήθησαν αρκετά".

Ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το ομορφότερο συναίσθημα που έζησες φέτος;

"Δεν περιγράφεται και φυσικά όταν έκανα ντεμπούτο. Αυτές οι δυο στιγμές".

Σε αντίθεση με άλλα παιδιά τις ηλικίας σου χάνεις κάποια πράγματα. Σε ενοχλεί αυτό;

"Αυτό το γνωρίζεις από την αρχή όταν ξεκινάς. Σίγουρα χάνεις κάποια πράγματα αλλά κερδίζεις πολλά στο μέλλον".

Ποιους θεωρείς τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος;

"Δυο παίκτες μπορώ να πω. Κόντρα στον Μήτρογλου, πολύ δύσκολος αντίπαλος και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης".

Ποιο θεωρείς το ατού σου και ποιο το μειονέκτημα σου;

"Σίγουρα πρέπει να δουλέψω πολύ στην ταχύτητα. Και το ατού μου οι ψηλές μπαλιές και το τάκλιν. Ο προπονητής μου έχει να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και αφού με εμπιστεύεται αυτός προσπαθώ όσο περισσότερο και εγώ".

Βραβείο Fair Play: Σταμάτης Βελλής (Απόλλων Σμύρνης)

MVP του πρωταθλήματος: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός 53,16%)

Καλύτερος προπονητής: Γιάννης Αναστασίου (Παναθηναϊκός 58,57%)

Όταν ξεκινούσε ο Μπεργκ να έρθει στην Ελλάδα γνωρίζοντας το πρότζεκτ από τον προπονητή αλλά σίγουρα ξέροντας περισσότερα για

Μπεργκ: "Πάντα είναι σίγουρα δύσκολο όταν ξεκινάς κάτι δύσκολο. Ήξερα ότι θα γίνει μια καλή δουλειά και ήθελα να είμαι μέρος αυτής. Είχαμε μια καλή σεζόν έως τώρα, μένουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια και ελπίζω μέχρι το τέλος της σεζόν να τα πάμε ακόμα καλύτερα".

Θεωρεί ο ίδιος ότι έπιασε τα υψηλά στάνταρ που είχε θέσει για τον ίδιο;

"Η αλήθεια είναι ότι ήρθα για μια νέα αρχή και κοίταξα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα. Ήταν μια καλή χρονιά η οποία επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για μένα ήταν σημαντικό να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα και να παίξω στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει δρόμος για εμάς δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε φτάσει κάπου αλλά με σκληρή δουλειά να πάμε ακόμα ψηλότερα".

"Είναι όπως το περίμενα. Κάθε πρωτάθλημα είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες παντού. Είναι όπως ακριβώς το περίμενα και πρέπει να παίζεις καλά και δυναμικά για να τα καταφέρνεις"

Για το Τσάμπιονς Λιγκ:

"Σίγουρα και έχουμε πολλές πιθανότητες. Έχουμε καλή ευκαιρία είναι ο στόχος όλων μας να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες. Τότε θα έχουμε μια ακόμα καλύτερη σεζόν".

Σου αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα που ετοιμάζεις γάμο;

"Ναι είναι η αλήθεια. Και πραγματικά προετοιμάζουμε τον γάμο μας εδώ"

Ποιος ήταν ο αμυντικός που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

"Είναι δύσκολο να συγκρίνω δυο διαφορετικά πρωταθλήματα. Είναι Όπου και να παίζεις είναι πάντα δύσκολο γιατί όλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Υπάρχουν πολλοί καλοί αμυντικοί αλλά θεωρώ ότι ο καλύτερος είναι ο Μανωλάς που είναι πολύ αθλητικός, είναι τεχνίτης είναι δυνατός".

"Υπάρχουν πολλοί επιθετικοί. Θα έλεγα τον Παπαδόπουλο που είναι ένας επικίνδυνος παίκτης. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλούς επιθετικούς. Θα έλεγα τον Μήτρογλου. Είναι και καλοί και τεχνίτες και φιλόδοξοι και για την Ελλάδα θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ μέλλον".

Αναστασίου:

"Οι παίκτες είναι που σε κρίνουν και σε ανεβάζουν. Είναι σημαντικό για τον Μάρκους. Η σκληρή δουλειά με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι. Η ψηφοφορία του κόσμου επιβραβεύει μας γεμίζει ευθύνες να συνεχίσουμε καλύτερα"

Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού ο Μάρκους ήταν σημαντικό κομμάτι. Το πιο δύσκολο ήταν να τον πείσω να έρθει στην Ελλάδα να παίξει ποδόσφαιρο. Γιατί σίγουρα δεν έχουμε και το πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολο να τον πείσω. Σε συνδυασμό με το όνομα του Παναθηναϊκού γιατί πουλάει. Είχε κάποιες ενστάσεις ότι δεν θα συμμετέχει στην Ευρώπη. Του εξήγησα ότι του δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να γεννηθεί και πάλι σαν ποδοσφαιριστής.

Το μόνο που ζήτησα από αυτόν ήταν να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και το σημαντικότερο να το θέλει ο ίδιος. Νομίζω ότι μετά ήταν θέμα δικό του αν θέλει να έρθει και αν θέλει να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας. Δικαιώνεται. Εκτός του ότι ήρθε παραμένει ταπεινός για να γίνει καλύτερος και να κάνει και τους συμπαίκτες του καλύτερους και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Καλύτερο γκολ: Ντουντού (ΟΦΗ 27,75)

"Ευχαριστώ πολύ όλους τους φιλάθλους που με ψήφισαν. Ήταν πολύ όμορφο γκολ κόντρα στον Εργοτέλη, ίσως το καλύτερο γκολ της καριέρα μου. Θέλω να μείνω στην Ελλάδα. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής εδώ. Θα μιλήσουμε με τον ΟΦΗ και θα δούμε τι θα γίνει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK