Τέλος οι 18, οριστικά πρωτάθλημα 16 ομάδων

Η πρόταση για πρωτάθλημα 18 ομάδων ναυάγησε εν τη γενέσει της και η λίγκα θα συνεχίσει με 16 ομάδες. Το Σάββατο (22/10) ορίζει τους αντικαταστάτες Βόλου και Καβάλας το Δ.Σ. της διοργανώτριας. Έκρηξη Πηλαδάκη, πώς θα αντιδράσει η ΑΕΛ στην προσθήκη Λεβαδειακού και Δόξας.

Τέλος οι 18, οριστικά πρωτάθλημα 16 ομάδων

Τα όργανα άρχισαν από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν η Ξάνθη αποχώρησε από τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της Super League. Η αντίδραση της ακριτικής ομάδας ήταν τέτοια, που ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης δήλωσε ότι αν η απόφαση που θα πάρει η συνέλευση δεν είναι σωστή, θα την προσβάλλει με κάθε νόμιμο τρόπο.

Το Σάββατο (22/10, 14:00) συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της λίγκας προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, ώστε να συμπληρωθεί ο... μαγικός αριθμός 16 στον πίνακα των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Η εξέλιξη της Παρασκευής προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος βλέπει τις πιθανότητες συμμετοχής της ομάδας του στη Super League να εκμηδενίζονται, αφού είναι πλέον σχεδόν δεδομένο ότι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας θα κληθούν από τη διοργανώτρια να αντικαταστήσουν τις δυο ομάδες που υποβιβάστηκαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

" Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί πριν από λίγες ημέρες πήραμε μία ομόφωνη απόφαση. Σήμερα βάλανε κάποιοι τα μικροπολιτικά τους, γιατί ούτε οικονομική λόγοι υπήρχαν, ούτε αγωνιστικοί, ούτε η Nova δημιούργησε κάποιο θέμα. Αντιθέτως, δεν είχε κανένα πρόβλημα αν το πρωτάθλημα διεξαγόταν με περισσότερες ομάδες. Κάποιοι συνάδελφοι έβγαλαν τα… μικροπολιτικά τους, δεν μιλούν για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά για την πάρτη τους, πράγμα που δεν έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Ο καθένας είπε τις απόψεις του στο σώμα για το ποιός δικαιούται να παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Επειδή θέλω να μιλάω για την ουσία, για μένα, αυτός που αδικήθηκε την προηγούμενη σεζόν, θα έπρεπε να επωφεληθεί, από τη στιγμή που υπήρξαν ομάδες που είχαν παραβατική συμπεριφορά", δήλωσε αρχικά κατά την αποχώρησή του ο Κώστας Πηλαδάκης.

Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της ΑΕΛ για παραμονή στη Super League, ο πρόεδρος των "βυσσινί" επεσήμανε: "Έχουμε τόσα πολλά δεδικασμένα που είναι υπέρ μας, όπως του Αστέρα Τρίπολης, μία ομάδα που έπεσε αγωνιστικά, αλλά παρέμεινε στην κατηγορία. Το ίδιο έγινε και στη Β’ Εθνική, με την Καλλιθέα. Ο ΟΦΗ συμμετείχε στα πλέι οφ, ενώ έχουμε στα χέρια μας και το χαρτί της UEFA. Αυτό το χαρτί ποιος το έλαβε υπόψη του; Η ομοσπονδία; Τι γίνεται με την UEFA; Υπάρχει όποτε μας βολεύει; Αυτά πρέπει να τα κρίνετε εσείς. Όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται το καλό του ποδοσφαίρου, τους ενδιαφέρει κατά περίπτωση να βοηθάνε ημέτερους. Λυπάμαι πάρα πολύ που ήμουν πρόεδρος για έναν χρόνο σε αυτό τον οργανισμό".

Ερωτηθείς ποιες ήταν οι ομάδες που δεν συμφώνησαν να προχωρήσει η πρόταση των 18 συλλόγων, απάντησε:

"Δεν γνωρίζω ποιες ήταν οι ομάδες που δεν συμφώνησαν. Αυτό που έμαθα ήταν ότι επρόκειτο για μικρή μειοψηφία που δεν συμφώνησε, ομάδες που δεν είναι λαοφιλείς. Δεν γνωρίζω ποιες ήταν ακριβώς. Καλώς ή κακώς, πριν τρεις ημέρες είχαμε πάρει μία απόφαση. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η κωλοτούμπα. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για το ότι η ομοσπονδία δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή την πρόταση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι έκαναν στροφή 360 μοιρών.

Ο καθένας στη Γενική Συνέλευση τοποθετήθηκε. Ανέφερα τις θέσεις μας και μίλησα για όλα τα δεδικασμένα. Ήδη κάποιοι από τους κυρίους που ψηφίσανε, βασίστηκαν στα επιχειρήματά μας: Στο χαρτί της UEFA και στο ότι ο Αστέρας θα αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα, ενώ είναι μία ομάδα που έπεσε αγωνιστικά".

Εφόσον η Super League αποφασίσει το Σάββατο τη συμμετοχή Λεβαδειακού και Δόξας στο τρέχον πρωτάθλημα, ο Κώστας Πηλαδάκης είναι αποφασισμένος αφενός να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αφετέρου να καταθέσει αγωγές κατά του Συνεταιρισμού για διαφυγόντα κέρδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γ.Σ. της Super League, οι ΠΑΕ ΟΦΗ, Εργοτέλης, Ατρόμητος, Κέρκυρα και Παναιτωλικός πρότειναν το πρωτάθλημα να διεξάγεται μονίμως με 18 ομάδες και όχι μόνο για μια διετία, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, το οποίο ούτως ή άλλως απορρίφθηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK