Δημήτρης Μάνος: Ο "κανονιέρης" του ΟΦΗ

Αγαπημένοι του παίκτες ο Λεβαντόφσκι και ο Μήτρογλου. Πωρωμένος με την Μπαρτσελόνα, "τρελός" με το ποδόσφαιρο, κολλημένος με τα γούρια. Ο Δημήτρης Μάνος είναι το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου και το Contra.gr σάς τον παρουσιάζει με αφορμή τη φημολογούμενη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό (VIDEO).

Δημήτρης Μάνος: Ο "κανονιέρης" του ΟΦΗ

Του αρέσει ο Λεβαντόφσκι και ο Μήτρογλου. Θεωρεί κορυφαία ομάδα την Μπαρτσελόνα με τον Νεϊμάρ, στο FIFA είναι η αγαπημένη του επιλογή. Δεν αποχωρίζεται τις άσπρες κάλτσες που φοράει στην προπόνηση για γούρι. Οσοι τον γνωρίζουν καλά τον χαρακτηρίζουν λιγάκι... τρελό, με την καλή έννοια. Ο Δημήτρης Μάνος, περί ου ο λόγος, είναι αυτός που τις τελευταίες μέρες έχει κερδίσει με το σπαθί του τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ λόγω του φημολογούμενου ενδιαφέροντος από πλευράς Ολυμπιακού.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1994 στα Τρίκαλα Ημαθίας και η ποδοσφαιρική του καριέρα άρχισε στην ΕΠΣ όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Στα 16 του πηγαίνει στη Βέροια, παίζει σε Football και Super League, αλλά δεν στεριώνει. Κάπου εκεί αρχίζει η ιστορία του στην Κρήτη. Ο Σταύρος Λαμπράκης ενημερώνεται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα και με συνοπτικές διαδικασίες τον κατεβάζει στο Ηράκλειο για λογαριασμό του Εργοτέλη. Ο Λαμπράκης είναι αυτός που γράφει τη νέα "σελίδα" στο ποδοσφαιρικό βιβλίο του Μάνου.

Παίζει ως δανεικός στους "κιτρινόμαυρους", αλλά ο υποβιβασμός τους στη Γ' Εθνική τον στέλνει πίσω στην ομάδα της Ημαθίας μέχρι να προκύψει ο ΟΦΗ του Νιόπλια. Ο πιτσιρικάς επιθετικός κατεβαίνει για δεύτερη φορά στην Κρήτη, αυτή τη φορά για να φορέσει τα μελανόλευκα και ουσιαστικά να αλλάξει τη μοίρα του.

ΜΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ

Στον ΟΦΗ του Νιόπλια δεν παίζει πολύ, σχεδόν καθόλου. Περνάει απαρατήρητος, αν και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα προσόντα του. "Ξέρει μπάλα, μπορεί να κάνει καριέρα σε μεγάλη ομάδα, αλλά είναι λίγο τρελός. Δεν γουστάρει να χάνει ούτε στα οικογενειακά διπλά". Αυτά τα λόγια ενός προπονητή που ξέρει καλά τον Μάνο είναι ουσιαστικά όλη η προσωπογραφία του.
Ολα δείχνουν ότι ούτε ο ΟΦΗ θα αποτελέσει ένα σταθερό κομμάτι της καριέρας του και ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Τα πράγματα, όμως, διαφοροποιούνται, παραμένει στο Ηράκλειο, ο Νίκος Παπαδόπουλος αντικαθιστά τον Νιόπλια και σιγά-σιγά χτίζεται μία όμορφη ιστορία για τον 23χρονο επιθετικό.

Στο δεύτερο μισό του τρέχοντος πρωταθλήματος της Football League ο Παπαδόπουλος του δίνει φανέλα βασικού και ξάφνου όλος ο ποδοσφαιρόκοσμος μαθαίνει το όνομά του. Και εκτός Κρήτης. Πάρε ένα γκολ, πάρε άλλο ένα, πάρε και ντρίμπλες, πάρε και όμορφες προσωπικές ενέργειες, ο Δημήτρης Μάνος γίνεται το πιο hot όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου, γίνεται σύνθημα στο "Γεντί Κουλε".

ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, στον ΟΦΗ προσπαθούν να τον πείσουν να υπογράψει νέα συνεργασία, ενώ οι μεγάλοι της Super League αρχίζουν να τον παρακολουθούν. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν "μάτια" στα παιχνίδια του ΟΦΗ θέλοντας να τσεκάρουν τον νεαρό στράικερ. Ο Ολυμπιακός, όμως, που θέλει να επενδύσει στο ελληνικό στοιχείο τη νέα σεζόν, φαίνεται πως κινείται πιο γρήγορα και τον κάνει δικό του.

Ο Μάνος έχει συγκεκριμένη... ποδοσφαιρική αγάπη. Οι πληροφορίες λένε πως αγαπημένο του χρώμα είναι το μελανόλευκο. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν μπαίνουν φραγμοί. Επιθυμία του είναι να κάνει καριέρα, να γίνει ένας από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς, να πλησιάσει στις επιτυχίες του το ίνδαλμά του, τον Κώστα Μήτρογλου. Και γιατί όχι να γίνει συμπαίκτης μαζί του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το πρώτο του όνειρο φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα: να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα με υψηλότερους στόχους, ανεβάζοντας τον προσωπικό του πήχη. Ο δεύτερος στόχος του είναι η Εθνική ομάδα. Εχει κλάψει πολλές φορές για το ποδόσφαιρο, όπως εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "ΦΩΣ" και δεν αποκλείεται στο μέλλον να κλάψει κι άλλες. Από χαρά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK