Το αγκάθι "Βατσινάς" δεν επηρεάζει τις μεταγραφές

Την ώρα που ΟΦΗ πάει να βρει το νέο δρόμο του, οι αμαρτίες του παρελθόντος τον καταδιώκουν.

Το αγκάθι "Βατσινάς" δεν επηρεάζει τις μεταγραφές

Ο λόγος για τις οφειλές που υπάρχουν προς τον τέως ιδιοκτήτη και τον αδερφό του, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου ζητώντας άμεσα τα 780.000 ευρώ που τους οφείλονται από την μεταβίβαση του 67% των μετοχών στον Γιάννη Κουράκη και στους υπόλοιπους μικρομετόχους, οι οποίοι είχαν αγοράσει μετοχές της ΠΑΕ.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί τη Δευτέρα 29/8, όμως από την πλευρά Κουράκη-ΟΦΗ ζητήθηκε και πάρθηκε αναβολή για την Τρίτη 30/8 το μεσημέρι στις 12:30. Είναι άγνωστο αν μέχρι τότε θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, ώστε να μην αναγκαστεί ο ΟΦΗ να χάσει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του από τα τηλεοπτικά και τις χορηγίες του ΟΠΑΠ.

Και αυτό γιατί με την ενέργεια τους να προσφύγουν στο Πρωτοδικείου Ηρακλείου ο τέως ιδιοκτήτης και ο αδερφός του ζητούν την άμεση καταβολή του ποσού των 780.000 ευρώ μέσω κατάσχεσης των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η κρητική ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά και από την χορηγία του Ο.Π.ΑΠ.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ δουλεύει πυρετωδώς εξετάζοντας πολύ σοβαρά αυτή την υπόθεση προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην ζημιωθεί το ταμείο σε μια ούτως η άλλως δύσκολη οικονομικά περίοδο. Δεν αποκλείεται μάλιστα και κατά την διάρκεια της ημέρας να γίνει μια συνάντηση με την πλευρά του τέως ιδιοκτήτη για να δοθεί έστω και μια προσωρινή λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αναφέρει ότι η εξόφληση των επιταγών από την πλευρά Κουράκη-ΟΦΗ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, αλλά μέχρι στιγμής η πλευρά του τέως ιδιοκτήτη δεν έχει εισπράξει καμία από τις επιταγές που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατούσε στην ομάδα.

Υπάρχουν και μεταγραφές

Η εξέλιξη πάντως αυτή δεν φαίνεται να επηρεάζει το μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ, είναι όμως άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. Η ανάγκη ενίσχυσης είναι επιτακτική, όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο παρά την ισοπαλία, και για το λόγο αυτό οι διοικούντες τον ΟΦΗ θέλουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες το συντομότερο δυνατό, ώστε στο διάστημα της διακοπής να γίνει ουσιαστικά η προετοιμασία.

Ο προπονητής του ΟΦΗ θέλει ακόμα έναν επιθετικό, αλλά και δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς δεξιά και αριστερά, ενώ θα αποκτηθούν ένας αμυντικός χαφ και ένας τρίτος τερματοφύλακας. Για την θέση του επιθετικού έχουν καταλήξει στον 23χρονο Σενεγαλέζο Μακέτε Ντιόπ. Το πρόβλημα που υπάρχει με τα έγγραφά του από τη Συρία είναι ο μοναδικός σκόπελος που προσπαθούν (πλέον και με τη βοήθεια της FIFA) να ξεπεράσουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ για να ολοκληρωθεί η απόκτησή του.

Εξάλλου, ο Νέϊθαν Μπέρνς κυρίως, αλλά και ο Κρίστιαν Νέμεθ παραμένουν στα υπ'όψιν για τις πτέρυγες τις επίθεσης, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προκύψει και το όνομα Χαβίτο, μια περίπτωση πάντως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Ο Μπερνς έχει συμφωνήσει προφορικά με τον ΟΦΗ και το ζητούμενο είναι πότε θα λύσει το συμβόλαιο του με την Ένωση.

Από εκεί και πέρα ,στο Ηράκλειο παραμένει ο 32χρονος Γάλλος μέσος Σεμπαστιάν Πιοσέλ και δοκιμάζεται από τον Νίκο Αναστόπουλο αφήνοντας μέχρι στιγμής καλές εντυπώσεις. Οι πιθανότητες απόκτησής του είναι πλέον αρκετές. Για τη θέση του τρίτου τερματοφύλακα τέλος, ο νεαρός πορτιέρο του ΑΟ Χανιά Καλογεράκης είναι αυτός που έχει το προβάδισμα.

Μετά το ρεπό της Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ επέστρεψαν στο γήπεδο με διπλή μάλιστα προπόνηση, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα, γεγονός που φανερώνει το ότι το διάστημα αυτό για την Κρητική ομάδα είναι ουσιαστικά η συνέχεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Για το λόγο αυτό και θα γίνουν τουλάχιστον δύο φιλικά παιχνίδια, το ένα με τον Ρούβα, ενώ δεν αποκλείεται το άλλο να είναι με τον Εργοτέλη την ερχόμενη Κυριακή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK