Ένας Λάζοβιτς για Θρύλο, ΠΑΟΚ και... ΑΕΚ

Ποια είναι η αλήθεια; Όντως ενδιαφέρονται οι "ερυθρόλευκοι" για να τον αποκτήσουν και αν "ναι" τι μπορεί να προσφέρει στον Μίτσελ; O Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα της μεταγραφής του φερόμενου, από τους Σέρβους, ως στόχου του Ολυμπιακού, Ντάρκο Λάζοβιτς.

Ένας Λάζοβιτς για Θρύλο, ΠΑΟΚ και... ΑΕΚ

Ντάρκο Λάζοβιτς. Ο διεθνής εξτρέμ του Ερυθρού Αστέρα βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού. Ένας… συμμαθητής του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος ήρθε για να μείνει το καλοκαίρι στον Πειραιά, φέρεται να εξετάζεται σοβαρά από τους πρωταθλητές Ελλάδας για να ενισχύσει τα άκρα της επίθεσης από τον Γενάρη και μετά. Ποια είναι η αλήθεια; Όντως ενδιαφέρονται οι «ερυθρόλευκοι» για να τον αποκτήσουν και αν "ναι" τι μπορεί να προσφέρει στον Μίτσελ; Είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μερικά τηλεφωνήματα στο Βελιγράδι ήταν αρκετά για να σχηματίσουμε μια πρώτη εικόνα σχετικά με την αξία του 24χρονου άσου, αλλά και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ο Λάζοβιτς, άλλωστε, δεν «απασχολεί» τώρα για πρώτη φορά τους "ερυθρόλευκους", καθώς το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί ψηλά στη λίστα του τότε τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ντάρκο Κοβάσεβιτς!

Ένας Λάζοβιτς για Θρύλο, ΠΑΟΚ και... ΑΕΚ

Ο συνονόματος του και μεγάλος γκολτζής της γενιάς του, τον είχε εξετάσει πολύ σοβαρά για να τον φέρει στον Ολυμπιακό, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εισηγηθεί και την απόκτησή του στη διοίκηση, ωστόσο, οι επαφές κόλλησαν στις απαιτήσεις του Ερυθρού Αστέρα που σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Βλάνταν Λούκιτς έφταναν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ!

Εκείνη την περίοδο είχε ερωτηθεί σχετικά με το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο μεγάλο λιμάνι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε απαντήσει λακωνικά: "Το θέμα της μεταγραφής μου το χειρίζεται η διοίκηση".

Το προφίλ του

Ο Ντάρκο Λάζοβιτς είναι γεννημένος σε μια ημερομηνία που όλος ο πλανήτης θυμάται, αλλά όχι για καλό. Ήταν 11 Σεπτέμβρη (σ.σ. ημερομηνία της επίθεσης στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης) του 1990 όταν ο νυν άσος του Αστέρα είδε το πρώτο φως της ημέρας. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του (Κακάκ), την Μπόρατς και από εκεί μετακινήθηκε το καλοκαίρι του 2009 στο "κόκκινο αστέρι" του Βελιγραδίου.

Ένας Λάζοβιτς για Θρύλο, ΠΑΟΚ και... ΑΕΚ

Με ύψος 1.81 και κύρια χαρακτηριστικά την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση και την ταχύτητα, ο Λάζοβιτς δεν άργησε να ξεχωρίσει και να φτάσει μέχρι την Εθνική ομάδα της Σερβίας (σ.σ. έχει 6 συμμετοχές στους Άντρες). Η ανοδική του πορεία, ωστόσο, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη μεταγραφή του σε μεγαλύτερο σύλλογο του εξωτερικού σταμάτησε τον Μάιο του 2013 λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο και της επέμβασης που ακολούθησε, γεγονός που τον κράτησε εκτός δράσης 6,5 μήνες (196 ημέρες).

Στη συνέχεια επέστρεψε χωρίς περαιτέρω προβλήματα και πλέον μετράει 124 συμμετοχές με τον Αστέρα, στις οποίες έχει πετύχει 24 γκολ κι έχει μοιράσει 26 ασίστ.

Για την απόκτησή ενός Λάζοβιτς, αλλά όχι του Ντάρκο, του Ντάνκο (σ.σ. 31 ετών, αγωνίζεται στην Παρτιζάν) είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον και η ΑΕΚ (σ.σ. με εισήγηση του πρώην τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου), ωστόσο, και ο Ντάρκο έχει προταθεί στους "κιτρινόμαυρους", ενώ πλην του Ολυμπιακού, πέρυσι το καλοκαίρι είχε προταθεί και στον ΠΑΟΚ!

Ένας Λάζοβιτς για Θρύλο, ΠΑΟΚ και... ΑΕΚ

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 12 αγώνες (2 γκολ, μία ασίστ) πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου. Στην πατρίδα του υποστηρίζουν πως ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για την απόκτησή του, κάτι που, όμως, δεν επιβεβαιώνεται επισήμως μέχρι τώρα, παρότι θεωρείται πολύ πιθανή η ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης στη διάρκεια του Γενάρη.

Τα δεδομένα

Άνθρωποι που τον παρακολουθούν από το ξεκίνημα της καριέρας του, δεν έχουν καμία αμφιβολία για τα προσόντα του, ωστόσο, διατηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να προσφέρει άμεσα στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων», καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ακόμη δεν έχει επανέλθει στο 100%. Βρίσκεται, πάντως, σε καλό δρόμο…

Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν που διανύουμε, κάτι που σημαίνει ότι από την 1 Γενάρη μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος για την επόμενη σεζόν σε όποια ομάδα επιθυμεί, ενώ όποιος θέλει να τον αποκτήσει νωρίτερα, θα χρειαστεί να καταβάλει αρκετά λιγότερα από τα 5,5, εκατομμύρια που ζητούσε παλιότερα η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα για να τον παραχωρήσει.

Δείτε τον Σέρβο εν δράσει:

Διαβάστε ακόμη:

"Κοντά στον Ολυμπιακό ο Λάζοβιτς"

News 24/7

24MEDIA NETWORK