"Έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Μήτρογλου"

Ο νέος ιδιοκτήτης της Ίντερ, Ερίκ Τοχίρ ξεκίνησε τις επαφές για την ενίσχυση των "νερατζούρι" τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και, σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Gazzetta Dello Sport το απόγευμα της Δευτέρας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Πιέρο Αουζίλιο και Μάρκο Μπράνκα (αρμόδιους για τις μεταγραφικές κινήσεις των Μιλανέζων), μεταξύ άλλων έπεσαν στο τραπέζι τα ονόματα του Κώστα Μήτρογλου και του Ροντόν (Ρουμπίν Καζάν).

"Έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Μήτρογλου"

Ο Μπράνκα λίγο αργότερα σε δηλώσεις του, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αναφέρθηκε σε ονόματα λέγοντας απλά πως η Ίντερ έχει στραμμένη την προσοχή της σε αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Ένα άλλο ιταλικό μέσο ενημέρωσης, η ιστοσελίδα calciomercato, στο αφιέρωμά της για τους αγώνες μπαράζ για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ανέδειξε τον Μήτρογλου ως παίκτη της περασμένης εβδομάδας, πάνω από τον Ομπίνα που οδήγησε τη Νιγηρία στην πρόκριση (στα μπαράζ με την Αιθιοπία) αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έβαλε το γκολ της Πορτογαλίας στο ματς με τη Σουηδία.

Οι Ιταλοί αποκάλεσαν τον Μήτρογλου "Θεό του Ολύμπου", συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον Μέσι και τον Ρονάλντο. "Μπορεί να μην έχει τη λάμψη τους, αλλά ο τρομερός Έλληνας με την γερμανική υπηκοότητα σκοράρει συνεχώς όχι μόνο στο Πρωτάθλημα αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει σταματήσει να σκοράρει από τότε που ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Ελλάδα κι έτσι η τιμή του έχει φτάσει πάνω από 10 εκ. ευρώ. Μέχρι τώρα όλοι έψαχναν να μάθουν ποιός είναι, τώρα όλοι τον θέλουν! Αλλά το να φύγει από τον Πειραιά δεν θα είναι εύκολο, το συμβόλαιό του λήγει το 2016, άρα οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους".

H "σφήνα" της Ντόρτμουντ

Δεν είναι όμως μόνο οι Ιταλοί, που συνεχίζουν τα αφιερώματα στον επιθετικό του Ολυμπιακού, αλλά και τα γερμανικά ΜΜΕ. "Ο Μήτρογλου πάει την Ελλάδα στο Μουντιάλ" ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «RP», η οποία αναφέρει πως η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν έχει πρόβλημα να φιλοξενεί αφιέρωμα στον διεθνή επιθετικό με τίτλο «Ο Μήτρογλου πάει την Ελλάδα στο Μουντιάλ» και εκεί τονίζεται η εξαιρετική του παρουσία με Ολυμπιακό και Ελλάδα, ενώ τονίζεται πως η Ντόρτμουντ δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να δαπανήσει 8.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από τους "ερυθρόλευκους".

Ο Μήτρογλου σε δηλώσεις του στο «Κicker», τόνισε ότι "κάθε παίκτης θέλει να παίξει στην Bundesliga, είναι μια πρόκληση" και πρόσθεσε: "Χρειάζεται θάρρος και τύχη για να τα καταφέρεις".

Μίτσελ: "Δεν σηκώνει κουβέντα ή αμφισβήτηση"

Για τον Μήτρογλου, όμως, μίλησε χθες και ο Μίτσελ στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους. "Ο Μήτρογλου είναι ένας ικανότατος επιθετικός και αυτό μπορούν να το δουν όλοι" υποστήριξε ο προπονητής του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Marca".

"Δεν είναι όμως μόνο ένας εξαιρετικός φορ περιοχής, που βάζει πολλά γκολ. Είναι ένας παίκτης που έχει την δυνατότητα και την ευχέρεια να αγωνίζεται και εκτός περιοχής. Είναι ένα ακόμα προσόν που έχει στο παιχνίδι του. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνος για κάθε άμυνα. Σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν γινόταν τίποτα ο Μήτρογλου με μία επαφή με τη μπάλα άνοιξε το σκορ και έδωσε το προβάδισμα. Μετά από αυτό το γκολ η Ελλάδα μπόρεσε να νικήσει. Είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε φανταστική φόρμα και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην Εθνική αλλά ούτε και σε εμάς. Διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Παίζει ομαδικά, είναι εκπληκτικός στα τελειώματα των φάσεων και είναι μέσα στις φάσεις για γκολ σε όλα τα παιχνίδια. Μας αρέσει πολύ να δουλεύουμε μαζί του. Έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό και το κάνει και με την Εθνική. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Σαμαράς στην εθνική ομάδα της Ελλάδας αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση που βρίσκεται δεν σηκώνει κουβέντα ή αμφισβήτηση. Εμείς ποντάρουμε πολλά στον Μήτρογλου, είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς" συμπλήρωσε.

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε επίσης στον Ανδρέα Σάμαρη και στην πολύ καλή παρουσία του μέχρι σήμερα στους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. "Χαιρόμαστε πολύ για τον Σάμαρη που έχει δουλέψει πολύ σκληρά φέτος και έχει αναδειχθεί σε μία αποκάλυψη για την ομάδας μας" τόνισε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK