Μάρκο Σίλβα: "Η νοοτροπία μου είναι να κερδίζω παντού"

Έτοιμος για σκληρή δουλειά προκειμένου η ομάδα να κυριαρχήσει και πάλι δήλωσε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα κατά την επίσημη παρουσίασή του. Διαβάστε τι δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός για το μεταγραφικό σχεδιασμό, την αξιοποίηση των νεαρών παικτών, αλλά και την κατάσταση στη χώρα μας.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος δήλωσε: ''Μια και είναι η πρώτη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους του Τύπου για τη νέα σεζόν, είναι μαζί μας ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης και ο νέος αθλητικός διευθυντής, Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο Μάρκο Σίλβα είναι από τους πιο σημαντικούς προπονητές στην Πορτογαλία και ένας από τους πιο ανερχόμενους στην Ευρώπη. Οι επιτυχίες που είχε, το προφίλ του, η ηλικία και η φιλοδοξία του ταιριάζουν στο προφίλ μας''.

Στη συνέχεια μίλησε ο Μιχάλη Κουντούρης, καλωσορίζοντας το νέο προπονητή του Ολυμπιακού: "Καλή επιτυχία στο νέο προπονητή. Μου δείχνει ότι είναι έξυπνος, μοντέρνος και εργατικός προπονητής. Εμείς θα τον βοηθήσουμε και θα του δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να φτιάξουμε την ομάδα που όλοι θέλουμε''.

O Γρηγόρης Γεωργάτος από την πλευρά του σχολίασε: "Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο προπονητή. Να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος. Στην ακαδημία έβλεπα τα έργα που γίνονταν καθημερινά και τα οποία συνεχίζονται. Η διοίκηση θέλει να βλέπει κάθε μέρα την ομάδα να μεγαλώνει. Ο προπονητής θα έχει τη στήριξή μας. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, παρά μόνο η δουλειά''.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μάρκο Σίλβα, δήλωσε: ''Θέλω να απολογηθώ που δεν θα μιλήσω στα ελληνικά. Είμαι υπερήφανος που ήρθα εδώ, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους όσοι μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Θέλω να την ανταποδώσω με τη δουλειά μου που θα ξεκινήσω σήμερα κιόλας'.

Γνωρίζω πως το σημαντικό δεν είναι μόνο να έχουμε πάρει τίτλους, αλλά να έχουμε παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Όσοι έρχονται να δουν όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο".

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Μάρκο Σίλβα απάντησε:

- Ποια είναι η άποψή σας για τις μεταγραφές ''αεροδρομίου'' που επιθυμούν οι φίλοι του Ολυμπιακού;''Όλοι όσοι αγαπάνε τον Ολυμπιακό, θέλουν να έρχονται παίκτες που θα βοηθάνε την ομάδα. Αυτό ώστε όταν έρθουν και παίξουν καλά, να γίνουν πιο διάσημοι από ό,τι ήταν''.

- Τι στυλ προπονητής είστε; Με πόσους παίκτες θέλετε να δουλέψετε στο ρόστερ;''Η νοοτροπία μου είναι να κερδίζω παντού. Να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Να είναι επιθετική, γρήγορη και ελκυστική ομάδα. Όσο για τον αριθμό των παικτών, θα γνωρίσω όλους τους παίκτες. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πόσους παίκτες θα έχουμε. Σημασία να έχουμε τους καλύτερους''.

- Θα ζητήσετε κάποιο... δώρο από τους παίκτες στο ξεκίνημά σας;''Δεν θα αλλάξει κάτι περισσότερο από το να δουλεύουν με ένταση. Για να κερδίζεις, πρέπει να δουλεύεις πολύ. Είμαι τυχερός που ήρθα σε ομάδα με νοοτροπία νικητή. Να τελειώσουμε με επιθετικό τρόπο τη χρονιά''.

- Μιλήσατε με τον Λεονάρντιο Ζαρντίμ ή τον Βίτορ Περέιρα πριν αποφασίσετε να έρθετε στον Ολυμπιακό;''Με τον Ζαρντίμ όχι, αλλά με τον Περέιρα μιλήσαμε''.

- Σας γεμίζει με ευθύνη ότι θα δουλέψετε για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα σας;''Ένας προπονητής προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται. Μου δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσω ένα ακόμα βήμα τώρα, με τον Ολυμπιακό. Είναι ένας σύλλογος που μου δίνει τις συνθήκες για να προχωρήσω ανοδικά μαζί με την ομάδα''.

- Η δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα επηρέασε την απόφασή σας να έρθετε στην Ελλάδα;''Καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση στην Ελλάδα. Ελπίζω να αλλάξει αυτό για την Ελλάδα. Δεν επηρεάστηκα. Ίσα ίσα νιώθω υπερήφανος που ήρθα να δουλέψω εδώ. Με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και το ίδιο νιώθω και εγώ. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μας. Να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα''.

Κλείνοντας ο Γιάννης Βρέντζος πήρε και πάλι το λόγο: "''Υπάρχει δυσκολία στις συζητήσεις με τους παίκτες και αυτό είναι αρνητικό. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αυτά που θέλει. Ανεξάρτητα από την κρίση των τελευταίων ημερών, εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κάποιες άλλες δυσκολίες. Υπάρχει και κρίση στις άλλες ομάδες, άρα δεν είναι ελκυστικό το ελληνικό πρωτάθλημα. Η μικρότερη αγγλική ομάδα που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ έχει πιο πολλά έσοδα από όλες τις άλλες ομάδες μαζί. Σημαντικό είναι και το θέμα της φορολογίας. Αυτή πλέον φτάνει στο 50% Το μισό αγωνιστικό μπάτζετ του Ολυμπιακού πηγαίνει στους φόρους. Πριν από μερικά χρόνια ήταν στο 20%. Το καθεστώς στην Ελλάδα είναι το χειρότερο στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει 90 εκατ. ευρώ σε φόρους''.

- Οι συμπατριώτες σας (Ζαρντίμ - Περέιρα) πήραν πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα δεν έπαιξε τόσο καλό ποδόσφαιρο. Αυτό σας έχει προβληματίσει καθόλου;''Δεν με απασχολεί. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Ο καθένας έχει τις ιδέες του και τον δικό του τρόπο δουλειάς. Να δουλεύουμε καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα, τη νίκη, αλλά αυτό που απαιτεί ο κόσμος είναι το καλό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο σκοπός και η προτεραιότητά μου''.

- Είναι στοίχημα να αξιοποιήσετε το ελληνικό στοιχείο στον Ολυμπιακό μια και έχετε παράδοση να δουλεύετε με ντόπιους;''Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Είναι κάτι που είναι υποχρέωση κάθε συλλόγου. Αυτό έκανα και στην προηγούμενη ομάδα. Είναι στοίχημα και του Ολυμπιακού, αν και δεν γίνεται αυτό από τη μια μέρα στην άλλη. Αν μπορούμε να κερδίζουμε και με παιδιά από την ακαδημία, ακόμα καλύτερα''.