Η Σάλκε, ο Ζαρντίμ και ο Πίνο

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη Σάλκε και οι σκέψεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ για την ενδεκάδα. Ήρθε ο Πίνο και περνάει από ιατρικές εξετάσεις. Ολα τα τελευταία νέα πριν την πρεμιέρα των Πειραιωτών στο εφετινό Champions League. Ρεπορτάζ: Δ. Χριστοφιδέλλης.

Η Σάλκε, ο Ζαρντίμ και ο Πίνο

Οι πιο παλιοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γνωρίζουν πολύ καλά ότι «η καλή αρχή, πόσο μάλλον όταν το παιχνίδι είναι στην έδρα σου, είναι το ήμισυ του παντός στους αγώνες της φάσης των ομίλων του Champions League».

Ξέρουν όμως και κάτι άλλο, το οποίο τους δίδαξε η περυσινή πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ό,τι «σε αυτά τα ματς εκείνο που προέχει είναι να διατηρήσεις το μηδέν στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, με το πάθος, τον ενθουσιασμό και τη θερμή υποστήριξη που θα έχουμε από τους φιλάθλους μας στο Καραϊσκάκη, θα έρθουν οι ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον στόχο μας. Πέρυσι, για παράδειγμα, αν δεν δεχόμασταν το γκολ από τη Μαρσέιγ στο γήπεδό μας, θα είχαμε περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Οι συζητήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών στο περιθώριο της προπόνησης το πρωί της Κυριακής στο Ρέντη, λογικό ήταν να αφορούν τον αγώνα με τη Σάλκε, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ από την πλευρά του να συνομιλεί με τους συνεργάτες του για τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα της γερμανικής ομάδας και το που πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει διάφορες σκέψεις και ενδεχομένως να θελήσει να μην ανοίξει τα χαρτιά του, ούτε στην (τελευταία) προπόνηση τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί. Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, ο Ζαρντίμ προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Κοντρέρας, Σιόβα και Χολέμπας στην άμυνα, τους Μοντέστο, Μανιάτη, Ιμπαγάσα στα χαφ και τους Αμπντούν ή Φουστέρ, Μασάντο και Τζεμπούρ στην επίθεση.

Ο Πορτογάλος προπονητής σκέφτεται ότι με την παρουσία του Φουστέρ στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πιέσει πιο ψηλά, ενώ παράλληλα ο Ισπανός μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα βασικές του επιλογές στα άκρα είναι οι Μασάντο, Αμπντούν.

Ήρθε ο Πίνο, περνάει από ιατρικές εξετάσεις

Το παιχνίδι με τη Σάλκε θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από τις εξέδρες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο… Χουάν Πάμπλο Πίνο. Ο 25χρονος πρώην μεσοεπιθετικός της Γαλατασαράι ήρθε την Κυριακή στην Ελλάδα και τη Δευτέρα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής φυσικά από τον Ιανουάριο.

Άρσεναλ και… «μάτια» για Ουτσίντα

Στο μεταξύ, στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» θα βρεθεί την Τρίτη το βράδυ εκπρόσωπος της (επόμενης αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League) Άρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να στέλνει στον Πειραιά τον συνεργάτη του Στιούαρτ Χιούστον.

Εκτός όμως από τους Λονδρέζους, το παιχνίδι θα παρακολουθήσει και ο συνεργάτης του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιαπωνίας, Αλμπέρτο Τζακερόνι, ο Μαουρίτσιο Γκουίντο, για λογαριασμό του δεξιού μπακ της Σέλκε, Ατσούτο Ουτσίντα.

Έχουν απομείνει 1.200 εισιτήρια

Περίπου 1.200 εισιτήρια έχουν απομείνει στα ταμεία του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τη Σάλκε, τα οποία θα διατίθενται τη Δευτέρα (17/9) από τα εκδοτήρια της Θύρας 25 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», με ώρες διάθεσης 10:00-18:00. Οι τιμές του είναι 65, 75 και 175 ευρώ (VIP).

Οι Γερμανοί έχουν παραλάβει 800 εισιτήρια, αλλά σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουν στον Ολυμπιακό, στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν περίπου 500 οπαδοί των «βασιλικών μπλε».

***Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος είχε σφυρίξει στον νικηφόρο (5-0) εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπέσα Καβάγιε τον Ιούλιο του 2010.

News 24/7

24MEDIA NETWORK