Η σημασία των δηλώσεων Μαρινάκη, στο αντίο του Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό, κάτι που αναμενόταν εξ αρχής. Το αστείο του Βαγγέλη Μαρινάκη να ανακοινώσει αρχικά πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν για ακόμη δύο χρόνια, δεν έπεισε τελικά κανέναν, με τον Ισπανό να παίρνει τον λόγο και να ανακοινώνει την απόφασή του, επικαλούμενος κυρίως προσωπικούς λόγους.

Η σημασία των δηλώσεων Μαρινάκη, στο αντίο του Βαλβέρδε

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην τοποθέτησή του, ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός θα συμβουλευτεί τον Βαλβερδε όσον αφορά στον αντικαταστάτη του στον πάγκο της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως η ισπανική αγορά, αναμένεται να αποτελέσει την κύρια πηγή αναζήτησης της διάδοχης κατάστασης.

Ο Βαλβέρδε είχε ερωτηθεί σχετικά και είχε προτείνει τον Μπιέλσα, ενώ περιπτώσεις σαν και αυτή του Μαρτίνεθ της Γουίγκαν και του Έμερι, αναμένεται να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με το νέο προπονητή στις αρχές Ιουνίου. Προφανώς περιμένει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να αρχίσουν οι επαφές.

Εξάλλου ο Βαλβέρδε θα ακολουθήσει την ομάδα στην Αυστραλία, κάτι που σημαίνει πως θα αποχαιρετήσει τυπικά τον Ολυμπιακό στα τέλη Μαΐου. Στο μεταξύ βέβαια, σαφώς και θα γίνονται διερευνητικές επαφές αφού θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 40 ημερών μέχρι τις ανακοινώσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

"Ο Βαλβέρδε είναι πρώτα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, που δεν κλείνει σήμερα. Κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και λειτουργούμε παντού σαν οικογένεια.

Με τη συνολική του παρουσία στην Ελλάδα, αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο κι ελπίζω ότι θα είναι καλός εκπρόσωπος για τον Ολυμπιακό.

Σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού, σέβομαι απόλυτα την απόφασή του. Είναι μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με χρήματα ή συμβόλαια, ούτε με τυχόν συμφωνία του με άλλες ομάδες. Είναι μια απόφαση που έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους και τη σεβόμαστε απόλυτα.

Ελπίζουμε ο αποχαιρετισμός του να συμπέσει με την κατάκτηση του νταμπλ. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί του και η πόρτα είναι πάντα ανοικτή. Θα χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές του στο μέλλον.

Θα μιλήσουμε για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού στις αρχές Ιουνίου. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνει η ομάδα καλύτερη και να ανέβει πιο ψηλά.

Θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα σε μια συνέντευξη Τύπου που θα κάνουμε στις αρχές Μαΐου. Σήμερα είναι η μέρα του Ερνέστο και τον ευχαριστώ για τις χρυσές σελίδες που χάρισε στην ομάδα".

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε

News 24/7

24MEDIA NETWORK