Η ώρα της κρίσης στον Ολυμπιακό

Δύο "δυνατές" μεταγραφές (κεντρικό αμυντικό και χαφ) θέλει να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός μέσα στις προσεχείς δυο-τρεις εβδομάδες, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ενημερώσει τη Δευτέρα (30/07) ποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα ακολουθήσουν την Τρίτη την αποστολή στην Ολλανδία και θα πρέπει να παραχωρηθούν δανεικοί.

Η ώρα της κρίσης στον Ολυμπιακό
zardim.jpg1.jpg

Δύο "δυνατές" μεταγραφές (κεντρικό αμυντικό και χαφ) θέλει να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός μέσα στις προσεχείς δυο-τρεις εβδομάδες, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ενημερώσει τη Δευτέρα (30/07) ποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα ακολουθήσουν την Τρίτη την αποστολή στην Ολλανδία και θα πρέπει να παραχωρηθούν δανεικοί. Παράλληλα, εντός της εβδομάδας είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στο "φλερτ" της Ρόμα με τον Τοροσίδη, καθώς σύμφωνα με τους Iταλούς, οι "τζιαλορόσι" είναι έτοιμοι να καταθέσουν επίσημη πρόταση στους "ερυθρόλευκους" προσφέροντας 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στη σύσκεψη που θα έχουν τη Δευτέρα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις μεταγραφές του στόπερ και του κεντρικού μέσου. Ο Πορτογάλος τεχνικός το τελευταίο διήμερο στην πατρίδα του πήρε τις αποφάσεις του για το ρόστερ με το οποίο θα πορευτεί στη συνέχεια και, παράλληλα, κατέληξε στους ποδοσφαιριστές (βασική επιλογή και εναλλακτική λύση σε κάθε θέση) που θέλει να αποκτηθούν στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή.

Ο Άλβες, ο Μοσορό και οι άλλοι

Ο Ζαρντίμ έχει ενημερώσει ήδη τον Κοβάσεβιτς για τις προθέσεις του, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε με τον Βρέντζο (και εκείνος με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη) και στη συνάντηση των τριών ανδρών θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ο Πορτογάλος προπονητής θα ήταν άκρως ευχαριστημένος με την προσθήκη στο δυναμικό του συμπατριώτη του Μπρούνο Άλβες και του βραζιλιάνου μέσου Μάρσιο Μοροσό, όμως, στην περίπτωση του πρώτου υπάρχουν πολλά "αλλά"… Η Γιουβέντους είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέες επαφές με τη Ζενίτ για την απόκτηση του Άλβες, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Φιορεντίνα και η Φενερμπαχτσε.

Η υπόθεση του Μοσορό είναι πιο βατή από οικονομικής πλευράς, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μπορεί να αποκτηθεί από τη Μπράγκα με ένα ποσό γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως τον Ζαρντίμ απασχολούν, επίσης, ένας παίκτης που αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα και ένας ακόμη που ανήκει σε σύλλογο της κεντρικής Ευρώπης.

Επίσης, στη διοίκηση έχουν προταθεί εκ νέου οι Αργεντινοί Μπελούτσι, Τσάβες και Σκόκο, ενώ ο Πορτογάλος Μασάδο, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο και της Μαρσέιγ και η Τουλούζ φέρεται να ζητάει 2,5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το κεντρικό αμυντικό, στη λίστα παραμένουν πάντα τα ονόματα των Κανού (Σταντάρ Λιέγης) και Σερένο (Πόρτο), αλλά ο Ζαρντίμ έχει και άλλες περιπτώσεις υπόψη και ο Ολυμπιακός φαίνεται να ψάχνει κάτι αρκετά «δυνατό». Επίσης, όσο κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μέλμπεργκ και οι "ερυθρόλευκοι" δεν κλείνουν στόπερ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει επαναπροσέγγιση.

Οι "γρίφοι" με τον Τοροσίδη

Σχετικά με τον Τοροσίδη, τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και από τη διοίκηση τονίζουν πως έχουν κάτι επίσημο στα χέρια τους, αλλά από την Ιταλία επιμένουν πως είναι θέμα ημερών η Ρόμα να κάνει την κίνησή της προς τον Ολυμπιακό. Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι οι "τζιαλορόσι" είναι έτοιμοι να καταθέσουν επίσημη πρόταση 2-2,5 εκατομμύρια για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό.

Επιπλέον, το ταξίδι του μάνατζερ του Μιραλάς στην Ελλάδα, Κρ. Ενροτό, έδωσε τροφή για να φουντώσουν τα σενάρια περί πρότασης για τον Βέλγο επιθετικό και επαφές με την ΠΑΕ. Από τη διοίκηση, όμως, τόνισαν πως "η επίσκεψή του είναι κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς ήρθε για να δει τον Κέβιν και την Κριστέλ, οι οποίοι απέκτησαν το πρώτο τους παιδί".

Ακόμη, ο Ζαρντίμ θα ανοίξει τις επόμενες ώρες τα χαρτιά του για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα "κοπούν" από το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού και θα παραχωρηθούν ως δανεικοί (οι Ντιόγκο, Σουμπίνιο, Ντιελνά και Ποτουρίδης μοιάζουν τούτη την ώρα να είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι). Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και… εκπλήξεις.

Ο Ζαρντίμ θα έχει τη Δευτέρα τη πρώτη του γνωριμία με τον Γκρέκο ("ανυπομονώ να παίξω στον Ολυμπιακό και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την επίτευξη των στόχων του συλλόγου" δήλωσε στο ιταλικό "Sky Sport"), ενώ στην ομάδα θα ενσωματωθούν πλέον και οι Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Ζαραδούκας.

"Ηρθε η ώρα να βοηθήσω"

Έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του, αφήνοντας πίσω του τα προβλήματα της τελευταίας διετίας εμφανίστηκε ο Φέισα. «Ο προπονητής μου δείχνει ότι με εμπιστεύεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα» τόνισε ο Σέρβος μέσος σε δηλώσεις στη NOVA. «Νομίζω πως ήρθε η ώρα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του» πρόσθεσε ο Φέισα και συνέχισε: "Θέλω πάρα πολύ να παίξω στον Ολυμπιακό, αφού πέρυσι λόγω των τραυματισμών δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα. Δουλεύουμε σκληρά και παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου για τον Ολυμπιακό. Δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά μαζί με τον προπονητή και να είναι όλοι σίγουροι πως η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν θα ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Κάνουμε ότι καλύτερο αυτή την περίοδο έτσι ώστε να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK