Κάν'το όπως ο Αμπντούν…

Ο Πάουλο Μασάντο αποτέλεσε την πιο δαπανηρή μεταγραφή του Ολυμπιακού. Οι προσδοκίες για ένα νέο ηγέτη της μεσαίας γραμμής δεν ανταποκρίνονται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, στην πραγματικότητα. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Πορτογάλο που από "νέος Ιμπαγάσα" έφτασε να αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς των Πειραιωτών.

Κάν'το όπως ο Αμπντούν…

Αποτέλεσε την πιο ηχηρή και δαπανηρή μεταγραφή του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" τον είχε από κοντά αρκετούς μήνες πριν και προχώρησε τον περασμένο Αύγουστο στην απόκτησή του από την Τουλούζ ελπίζοντας πως στο πρόσωπό του θα βρει τον "νέο Ιμπαγάσα". Οι πρώτοι μήνες όμως του Πάουλο Μασάντο στον Ολυμπιακό δεν κυλούν όπως θα περίμενε, ενώ στο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο την Παναχαϊκή είδε κάποιους οπαδούς της ομάδας να τον αποδοκιμάζουν.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν παράπονα, διότι άλλες προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί με τη μεταγραφή του (προερχόμενου από την τετραετή θητεία στο Σαμπιονά) Πορτογάλου μέσου, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επαληθευτεί. Ο Μασάντο έχει ευθύνες, αλλά έχει και ελαφρυντικά.

Κάν'το όπως ο Αμπντούν…

"Δεκάρι και όχι εξτρέμ..."

Ο Ζαρντίμ μετά την απομάκρυνση του Μιραλάς και βλέποντας ότι δεν αποκτήθηκε ακραίος επιθετικός, αποφάσισε να αναθέσει αυτό τον ρόλο στον συμπατριώτη του. Ο Μασάντο όμως δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που παίζει πάνω στην πλάγια γραμμή, αλλά κεντρικός μεσοεπιθετικός και εκεί (όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη) θέλει να αγωνίζεται καθώς αποδίδει καλύτερα. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, βέβαια, δεν το δικαιολόγησε με την απόδοσή του παίζοντας στον άξονα (πίσω από τον Τζεμπούρ).

Επιπλέον, ο Πορτογάλος χαφ ποτέ δεν «συστήθηκε», είτε ως «αντι-Ιμπαγάσα» είτε ως σπουδαίος σκόρερ. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει την προσωπικότητα και τις οργανωτικές ικανότητες του Αργεντινού. Είναι ένας διαφορετικού τύπου μέσος, έχει ποιότητα, έχει τρεξίματα, κάνει διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο, βοηθάει πολύ ανασταλτικά και έχει πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ. Δεν είναι όμως εκείνος που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Όσο για το σκοράρισμα, στην καριέρα του έως σήμερα έχει πετύχει από 2-5 τέρματα σε μια σεζόν στο πρωτάθλημα.

Ο Μασάντο τούτη την ώρα δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον δρόμο του… Αμπντούν. Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής άκουσε πολλά στο πρώτο μισό της περασμένης περιόδου, αμφισβητήθηκε έντονα, όμως, έβαλε κάτω το κεφάλι, δούλεψε σκληρά στις προπονήσεις, πίστεψε στις δυνατότητές του, βελτιώθηκε, πρόσφερε αρκετά στον δεύτερο γύρο, ενώ την τρέχουσα περίοδο είναι εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού.

Κάν'το όπως ο Αμπντούν…

Τα στημένα και η... αποκάλυψη

Κατά τα άλλα, οι «ερυθρόλευκοι» στον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή επιβλήθηκαν με τον συνήθη τρόπο. Δύο γκολ από στημένες φάσεις, τα οποία προήλθαν από τους δύο ευρωπαϊκών προδιαγραφών επιθετικούς τους, Τζεμπούρ και Μήτρογλου. Η συνύπαρξη των δύο τελευταίων (έπαιξαν για μισή ώρα μαζί κόντρα στην ομάδα της Πάτρας) αποτελεί ένα «στοίχημα» για τον Ζαρντίμ, ο οποίος για την ώρα αποφεύγει να το πάρει στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε ρυθμό, δεν είχε αυτοματισμούς (αυτό ήταν λογικό έως ένα βαθμό, λόγω των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα), γενικότερα δεν είχε καλή απόδοση, ενώ ελάχιστοι ποδοσφαιριστές φρόντισαν να αρπάξουν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Ζαρντίμ.

Όπως ο Ντιακιτέ, για παράδειγμα, ο οποίος έπαιξε όλη τη δεξιά πλευρά και ήταν καλός, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Ο ποδοσφαιριστής από το Μάλι έδειξε ότι δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες, ενώ παρόμοιο μήνυμα έστειλε και ο Βλαχοδήμος. Ο Ολυμπιακός άλλωστε δεν διαθέτει τούτη την ώρα πολλούς κλασικούς ακραίους επιθετικούς.

Ο Φέισα και ο Φετφατζίδης κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ο Ζαραδούκας, που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, είχε κάποιες καλές στιγμές, ενώ ο Τάτος έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ενεφανίσθη μέχρι σήμερα σε ένα και μόνο παιχνίδι (με τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη) και έκτοτε «εξαφανίστηκε»…

Διαβάστε ακόμη:

Η συγγνώμη του Ιμπαγάσα

Μανωλάς: "Μην πυροβολείτε τον Φουστέρ"

Αλλάζει τακτική στο θέμα των ανανεώσεων ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK