Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ζαρντίμ: "Άλλαξέ το..."

Τα μηνύματα των Μαρινάκη (μέσω της ομιλίας του στους οργανωμένους οπαδούς), Τζεμπούρ, Ιμπαγάσα, και Φουστέρ (μέσω των δηλώσεών τους), όπως και των φίλων του Ολυμπιακού (με τις αποδοκιμασίες) ήταν ξεκάθαρα προς τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και περικλείονται στο εξής: "Άλλαξέ το...". Τι ισχύει με τις ανανεώσεις των Τζεμπούρ, Χολέμπας και Τοροσίδη.

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ζαρντίμ: "Άλλαξέ το..."

Ο Πορτογάλος τεχνικός, απ΄ όσα τουλάχιστον υποστηρίζουν όσοι τον ζουν από κοντά καθημερινά στο Ρέντη, φαίνεται να πήρε το τελευταίο μήνυμα περί «επιθετικού Ολυμπιακού», το οποίο ήταν και το πιο ισχυρό καθώς προερχόταν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Αυτό, βέβαια, θα φανεί εντός των προσεχών 25 ημερών, όπου ο Ολυμπιακός έχει τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με αντίπαλο τη Μονπελιέ στο Champions League και τους αγώνες με την Skoda Ξάνθη, τον Άρη και τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το παιχνίδι στη Γαλλία, πάντως, ο Ζαρντίμ θα έχει ως «οδηγό» το ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να είναι συμπαγείς στα μετόπισθεν και να αναζητήσουν το γκολ και τους βαθμούς στις αντεπιθέσεις. Στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες, όμως, ο νεαρός τεχνικός με βάση και όσα επιθυμούν διοίκηση και κόσμος, θα πρέπει να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό με στιλ επιθετικό.

Μία ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, που οι «γραμμές» της θα είναι κοντά η μία στην άλλη και που θα πιέζει τον αντίπαλο κοντά στην περιοχή του, όπως συνέβαινε την περασμένη περίοδο. Διότι, η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού θα αλλάξει ταυτόχρονα και την αγωνιστική εικόνα των «ερυθρόλευκων».

Ο Ζαρντίμ θα πρέπει λοιπόν λειτουργήσει διαφορετικά απ΄ ότι μέχρι σήμερα, καθώς τόσο στη Μπράγκα όσο και στις προηγούμενες ομάδες του εφάρμοζε ένα πλάνο το οποίο στηριζόταν: στο πρέσινγκ κάτω από τη μεσαία γραμμή, στο παιχνίδι υπομονής με τις πολλές κοντινές πάσες και τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Ένα σχέδιο που, βάσει των παικτών που είχε στη διάθεσή του, απέδωσε στη Μπράγκα.

Ο Ολυμπιακός όμως έχει μάθει αλλιώς (και πολύ περισσότερο μετά την τελευταία διετία με τον Βαλβέρδε). Θέλει να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο (τουλάχιστον στα παιχνίδια του πρωταθλήματος), να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο, να δημιουργεί ευκαιρίες και να παρουσιάζει στα περισσότερα ματς καλό θέαμα. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητούν ο Μαρινάκης και οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί να κινηθεί ο Πορτογάλος προπονητής, δίνοντας παράλληλα στην ομάδα αγωνιστική ταυτότητα. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα και στο σύστημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο νεαρός τεχνικός.

Τι ισχύει με τις ανανεώσεις συμβολαίων:

Σχετικά, με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Τζεμπούρ, Χολέμπας και Τοροσίδη, τα πράγματα έχουν ως εξής:

* Με τον Αλγερινό επιθετικό οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό σημείο και υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές να ανανεωθεί η μεταξύ τους συνεργασία. Ο Μαρινάκης θέλει να κρατήσει τον 28χρονο ποδοσφαιριστή στον Πειραιά.

* Πιο προχωρημένες επαφές υπάρχουν τούτη την ώρα με τον Χολέμπας και πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένει το τελικό ραντεβού με τη διοίκηση για να επιτευχθεί συμφωνία.

* Όσο για τον Τοροσίδη το προσεχές διάστημα θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών με τη διοίκηση, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Αν δεν συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός είναι πιθανό τον Ιανουάριο να επιδιώξει να ενσωματώσει τον ρόστερ του τον Σκόνδρα.

*** Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν Σαββατοκύριακο ρεπό και με αφορμή αυτό ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία για να δει τους δικούς του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK