Μόνο εκεί δεν έχει παίξει ο Οφόε!

Ποιος ο ρόλος – έκπληξη που έχει στο μυαλό του ο Λεμονής να αναθέσει στον Βέλγο άσο στην αυριανή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου (18/10, 21.45). Η δοκιμή με τριάδα στην άμυνα, αλλά και το δίλημμα του 57χρονου τεχνικού.

Μόνο εκεί δεν έχει παίξει ο Οφόε!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στην Βαρκελώνη και το βραδάκι της Τετάρτης (18/10, 21.45) οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν το χορτάρι ενός από τα ιστορικότερα γήπεδα του κόσμου.

Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα – μύθος, ένας “γαλαξίας αστέρων” και όπως αντιλαμβάνεστε, ο Λεμονής δεν μπορεί να προσεγγίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα.

Οι “μπλαουγκράνα” είναι μία... κατηγορία μόνοι τους μαζί με την Ρεάλ και την Μπάγερν Μονάχου των τελευταίων ετών.

Διαχρονικά όσοι πάνε ως φιλοξενούμενοι στο Καμπ Νου, αναγκάζονται να πετάνε στα σκουπίδια τα συστήματα που δούλευαν όλη τη σεζόν ή από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Επιτάσσεται ένα σύστημα ανάγκης, ένα σύστημα που ως πρώτο στόχο έχει να σταθεί ο οποιοσδήποτε με αξιοπρέπεια απέναντι στην παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Ο Τάκης Λεμονής λοιπόν αναμένεται να παρατάξει αύριο (18/10) έναν Ολυμπιακό που δεν θα έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό που είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα ματς. Έναν Ολυμπιακό που μπορεί να παίξει χωρίς καθαρό φορ.

"ΟΤΖΙΤΖΑ, ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ..."

Μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να είπε ο Τάκης Λεμονής στον Οφόε όταν τον ενημέρωσε χθες (16/10) λίγο πριν από το δίτερμα ότι σκοπεύει να του αναθέσει τον ρόλο του... Εμενίκε.

Ο Οτζίτζα έχει παίξει παντού στην επαγγελματική του καριέρα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Έχει παίξει αμυντικό χαφ, “οκτάρι”, “δεκάρι” και εξτρέμ από τις δύο πλευρές. Μόνο ως φορ δεν έχει παίξει.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Οφόε να πατήσει το χορτάρι του Καμπ Νου ως σέντερ φορ σε ένα σύστημα 4-6-0! Είναι ένα σενάριο που “παίζει” δυνατά μετά την τελευταία προπόνηση που έγινε επί ελληνικού εδάφους.

Η ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ

Στην παραπάνω δοκιμή είχε τετράδα στην άμυνα τους Ομάρ, Μποτία, Νικολάου και Κούτρη, ενώ στα χαφ ήταν οι Ρομαό, Ζντιέλαρ και Ζιλέ. “Παίζει” το ενδεχόμενο να δούμε στην τριάδα και τον Ανδρούτσο αντί του Ζιλέ. Επίσης στα “φτερά” ήταν οι Ανδρούτσος και Καρσελά.

Από την άλλη όμως, ο Λεμονής δεν έμεινε εκεί. Δοκίμασε και σχήμα με τριάδα στα μετόπισθεν. Με Μποτία, Νικολάου και Ένγκελς, βγάζοντας έναν χαφ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο 57χρονος τεχνικός στην αναμέτρηση του Καμπ Νου παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για ποιο λόγο θέλει να κατεβάσει μία ομάδα με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς.

Αντιθέτως, θα τον κατηγορούσαν όλοι αν σκόπευε να κάνει... τρέλες, όπως έκανε π.χ. ο Χάσι στην πρεμιέρα με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Σίγουρα το παιχνίδι το περιμένουν με ανυπομονησία οι ποδοσφαιριστές, αφού για αυτό το ματς συζητούσαν από την ημέρα της κλήρωσης, ωστόσο, με ανυπομονησία περιμένουμε όλοι μας τι θα κάνει στο τέλος ο Λεμονής ως προς την ενδεκάδα.

Μην ξεχνάμε ότι και απόψε στις 20.00 έχει ακόμη μία προπόνηση στο Καμπ Νου. Οπότε, δεν αποκλείεται εκεί να δοκιμάσει κάτι άλλο ο 57χρονος τεχνικός. Ακουγόταν για παράδειγμα την Κυριακή (15/10) ότι μπορεί να βλέπαμε τον Φορτούνη ως... ψευτοεννιάρι. Τελικά, μία μέρα μετά έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση ο Οφόε στο δίτερμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK