Ο επιτελικός Καμπελά που ήθελαν να τον κάνουν εξτρέμ

Η Σεντ Ετιέν τον θέλει δικό της και προσφέρει, όπως λέγεται, 4 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα οι Γάλλοι θέλουν τον Ολυμπιακό ν' ανοίγει φάκελο για την περίπτωσή του ρωτώντας λεπτομέρειες. Ποιος είναι ο φαντεζί Ρεμί Καμπελά που θέλησαν να του αλλάξουν θέση και τον... φρέναραν;

Ο επιτελικός Καμπελά που ήθελαν να τον κάνουν εξτρέμ
Ρεμί Καμπελά AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Τον Ρεμί Καμπελά θα τον έχεις ακουστά. Όχι τόσο γιατί πήρε τον τίτλο-έκπληξη με τη Μονπελιέ το 2012 στο Σαμπιονά, ούσα Λέστερ πολύ πριν από τη Λέστερ. Ή την 5ετία που συμπλήρωσε σ' αυτήν πριν φύγει.

Περισσότερο γιατί άρχισε ν' ακούγεται στα "ερυθρόλευκα" στέκια μετά τη διαρροή από Γάλλο δημοσιογράφο πως ο Ολυμπιακός έδειξε ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Λίγο το γεγονός πως είναι Κορσικανός στην καταγωγή (γεννημένος στο Αζαξιό), όπως και ο Φρανσουά Μοντεστό (από το Μπαστιά), λίγο ότι οι Πειραιώτες διατηρούν γαλλικό δίαυλο επικοινωνίας με τη Μαρσέιγ, στην οποία ανήκει (ως το καλοκαίρι του 2020) ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, είναι πολύ εύκολο, εν μέσω μεταγραφικού καλοκαιριού, το ένα να φέρει το άλλο.

Καλό είναι βέβαια να ξέρουμε ότι ο Ρεμί Καμπελά εξτρέμ δεν είναι "καθαρός". Λόγω σωματοδομής επιχείρησαν να τον κάνουν στην Αγγλία (η Νιούκαστλ τον είχε αγοράσει έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ) - ίσως γιατί δεν μπορούσε να "επιβιώσει" στον άξονα. Την καριέρα του πάντως την "έχτισε" ως ποδοσφαιριστής που κινείται κάθετα, που ψάχνει με κίνηση, προσωπικές ενέργειες (εξαιρετικός ντιμπλέρ) ή πάσα για να "κόψει" την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός γκολ. Είτε δικού του είτε συμπαίκτη του.

Δεν είναι ποδοσφαιριστής γραμμής, δεν ήταν ποτέ, ούτε θα γίνει. Ακόμη κι αν στην Μαρσέιγ τού έδωσαν τέτοιο ρόλο, συνεχίζοντας το λάθος, χαμένοι βγήκαν. Ούτε ο ίδιος αισθανόταν καλά να παίζει εκεί, σπανίως απέδιδε χάρη στο ταλέντο, στην ποιότητα και στην αξία του. Γι' αυτό όταν πέρυσι, από τα τέλη Αυγούστου, πήγε στη Σεντ Ετιέν και βρέθηκε στο χώρο του, άρχιζε να ξεχωρίζει ξανά. Δεν είναι τυχαίο πως σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος χάρισε 7 γκολ και 6 ασίστ στους έβδομους "στεφανουά" (έχασαν την Ευρώπη στην ισοβαθμία).

Αν ο Ολυμπιακός μπει σοβαρά τη διεκδίκησή του, καταφέρει να βρει τη φόρμουλα να τον αποκτήσει και τον... πετάξει στα φτερά, θα έχει ξοδέψει κατά μεγάλη πιθανότητα, τα λεφτά του. Αν του δώσει πιο επιτελικό ρόλο, ωφελημένος θα βγει. Έχει μάθει άλλωστε να παίζει με δίδυμο επιτελικών, με τον Φορτούνη φερ' ειπείν. Ρωτήστε τον Μπελαντά πώς συνεργάζονταν τότε στη Μονπελιέ. Κι ας τον άφηνε στη σκιά ο Μαροκινός...

News 24/7

24MEDIA NETWORK