Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με Παναθηναϊκό!

Η δικαίωση του Ολυμπιακού από την Επιτροπή Εφέσεων δεν βάζει τέλος στο κίνδυνο τιμωρίας των "ερυθρολεύκων", αλλά ίσως κάνει χειρότερα τα πράγματα!

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με Παναθηναϊκό!
Ολυμπιακός-φίλαθλοι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό για την τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ωστόσο είναι πιθανό να... προδίκασε τιμωρία έδρας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προσφύγει σε δεύτερο βαθμό μετά από την ποινή που τους επέβαλε το Μονομελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League μέσω VIDEO για το αντικείμενο που έπεσε κατά του Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Η Επιτροπή Εφέσεων κήρυξε "απαράδεκτη" την απόφαση, διότι εκδόθηκε με βάσει αποκλειστικά το VIDEO και όχι όσα έγραψε ο διαιτητής ή ο παρατηρητής στο φύλλο αγώνα.

Γι' αυτόν τον λόγο διαβίβασε τη δικογραφία στον "αρμόδιο Πειθαρχικό Εισαγγελέα για δικές του ενέργειες", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αφού μόνο αυτός μπορεί να παραπέμψει μία υπόθεση στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου χωρίς να στηρίζεται σε στοιχεία του φύλλου αγώνα.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ασκήσει δίωξη κατά των νταμπλούχων Ελλάδας για το περιστατικό και εάν ο Ολυμπιακός κριθεί ένοχος και τιμωρηθεί εκ νέου με την προβλεπόμενη ποινή, τότε αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο (21/02) και Βέροια (28/02) λόγω έλλειψης χρόνου.

Με δεδομένη τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων στις 22 Φεβρουαρίου, εάν η υπόθεση εκδικαστεί άμεσα και ο Ολυμπιακός κληρωθεί να αγωνιστεί εντός έδρας στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας στις 3 Μαρτίου, τότε θα εκτίσει τότε την ποινή, με αντιπάλους έναν εκ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρομήτου.

Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο στην κλήρωση και η υπόθεση εκδικαστεί μέχρι τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, τότε θα υπάρχει το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο έξι ημερών μέχρι την έκτιση της ποινής, ήτοι μπορεί να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είναι προγραμματισμένο για τις 13 Μαρτίου.

Σε περίπτωση που η εκδίκαση καθυστερήσεις περισσότερο (και εξετάζοντας πάντοτε το σενάριο άσκησης δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και επιβολή ίδιας ποινής), τότε θα εκτίσει την τιμωρία στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι που θα είναι είτε για το πρωτάθλημα (Πανθρακικός, 20/03) είτε για το κύπελλο.

Θυμηθείτε το σχετικό στιγμιότυπο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός

Δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα για τον αναπτήρα ο Σπάθας

Ανακοίνωση Ολυμπιακού: "Δεν κινδύνευσε κανείς"

Με κόσμο κόντρα στον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK