O όρος στον Χλεμπ και το δύσκολο του πράγματος

Ο όρος στον Χλεμπ, η ευρωπαϊκή λίστα χωρίς τον Λευκορώσο, ο πυρετός του Ιμπαγάσα, η παρουσίαση Καζίμ και Κάρολ και ο τελικός της Τούμπας. Διαβάστε στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Χριστοφιδέλλη.

O όρος στον Χλεμπ και το δύσκολο του πράγματος

Οι δρόμοι του Ολυμπιακού με τον Αλεξάντερ Χλεμπ φάνηκε από το μεσημέρι της Τετάρτης πως δύσκολα θα έσμιγαν.

Ο Λευκορώσος δεν αποδέχτηκε τον όρο που του έθεσαν οι Πειραιώτες να αγωνιστεί μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, ήθελε να συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ξεκάθαρος, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα που έστειλε η ΠΑΕ στην UEFA την τριάδα: Κάρολ, Καζίμ και Ντιόγκο. Έτσι, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κλείσει το «κεφάλαιο Χλεμπ» καθώς, όπως ελέχθη, «πήραμε τους τρεις παίκτες που ήθελε ο προπονητής».

Ο πλούσιος ιατρικός φάκελος του Λευκορώσου, το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια το τελευταίο εξάμηνο στη Βόλσμπουργκ, άρα δεν ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσε να προσφέρει άμεσα στον Ολυμπιακό, όπως και η μη αποδοχή του όρου που έθεσαν οι Ερυθρόλευκοι, βάρυναν στην πλευρά της ζυγαριάς, όπου τοποθετήθηκαν τα «μείον». Υπερισχύοντας έτσι των «υπέρ», που ήταν: η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του ποδοσφαιριστή, η εμπειρία του και οι οικονομικοί όροι, καθώς ο 31χρονος κεντρικός μέσος ήταν ελεύθερος (από την Μπαρτσελόνα) και συμφωνούσε με την πρόταση του Ολυμπιακού να πληρώνεται ανά παιχνίδι.

Ο ατζέντης του Χλεμπ, Νικολάι Σπιλέφσκι, μιλώντας σε ιστοσελίδα τη Λευκορωσίας ("goals.by) υποστήριξε ότι το «αγκάθι» ήταν πως ο πελάτης του ήθελε να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, κι όχι μόνο στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Φρόντισε όμως να αφήσει ανοιχτό παράθυρο "μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου"!

« Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να δηλώσει τον Χλεμπ στο Γιουρόπα Λιγκ και ο ίδιος ήθελε πολύ να παίξει στην Ευρώπη. Δεν θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι τόσο σημαντικός σύλλογος όσο θεωρούν οι άνθρωποι του. Συμφωνήσαμε να πετάξουμε στην Αθήνα και να επιστρέψουμε. Πάντως όσον αφορά τον Ολυμπιακό, το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει ως τις 10 Φεβρουαρίου. Ο Χλεμπ βρίσκεται στη Γερμανία και υπάρχουν ομάδες και χώρες που έχουν μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για προσθήκες» τόνισε ο Σπιλέφσκι.

Καζίμ για Τούμπα

Χαμογελαστός, άνετος, κι απευθείας στα... βαθιά. Ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς πραγματοποίησε το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη, αγωνίστηκε μάλιστα στο δίτερμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Βαλβέρδε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Καζίμ έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έγκειται πλέον στον Ισπανό τεχνικό να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τη Θεσσαλονίκη.

«Ο Καζίμ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Παλεύαμε καιρό να πάρουμε ένα ποδοσφαιριστή που να παίζει στα άκρα. Είναι σημαντικό ότι τον πήραμε. Θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον» δήλωσε ο Βαλβέρδε στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού εταιρίας του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντάς το «τελικό». «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο σε μία δύσκολη έδρα. Ξέρουμε ότι είναι ένας τελικός για εμάς».

News 24/7

24MEDIA NETWORK