Οι λόγοι της επιστροφής του Ράντου

Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την (ξαφνική) απομάκρυνση του Αλέκου Ράντου από τον Ολυμπιακό, αλλά η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" έκρινε αναγκαία την επιστροφή του. Ποιοί ήταν οι λόγοι της επιστροφής του Ράντου; Ο Δ. Χριστοφιδέλλης αποκαλύπτει.

Οι λόγοι της επιστροφής του Ράντου

Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την (ξαφνική) απομάκρυνση του Αλέκου Ράντου από τον Ολυμπιακό, αλλά η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έκρινε αναγκαία την επιστροφή του στου Ρέντη και από την Τετάρτη αναλαμβάνει πάλι την εκγύμναση των Ρόι Κάρολ, Μπάλας Μέγερι, όπως και του Ανδρέα Γιαννιώτη. Ο Βασίλης Αλεξούδης, που βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης από την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, θα ασχολείται πλέον με τους τερματοφύλακες της ομάδας Νέων, της Ακαδημίας και με το σκάουτινγκ των γκολκίπερ.

Ποιοί ήταν οι λόγοι της επιστροφής του Ράντου; Πρώτον, ο 46χρονος πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δούλεψε την τελευταία διετία με τον Μπάλας Μέγερι (2010-12) και γνωρίζει καλά πώς να τον χειριστεί, ενώ εργάστηκε κι ένα εξάμηνο (από τον περασμένο Ιανουάριο) με τον Ρόι Κάρολ, στο οποίο ο Βορειοϊορλανδός είχε εξαιρετική παρουσία.

Δεύτερον, ο Ράντος γνωρίζει καλά την ομάδα (ήταν έξι χρόνια στον Ολυμπιακό στο τελευταίο πέρασμά του, καθώς προηγήθηκαν κι άλλα, όπου συνεργάστηκε με τους Σόλιντ, Λεμονή, Κετσπάγια, Ζίκο, Μπάντοβιτς και Βαλβέρδε) και μπορεί να βοηθήσει και στα αποδυτήρια. Υπό την έννοια, ότι ξέρει πως πρέπει να κινηθεί και να ενεργήσει σε περιόδους δύσκολες, ή κρίσεις μετά από άτυχα αποτελέσματα, τονώνοντας το ηθικό των τερματοφυλάκων και όχι μόνο.

Όσο για τον Αλεξούδη και την ξαφνική μετακίνησή του στα τμήματα υποδομής, από τον Ολυμπιακό υποστήριξαν ότι δεν έχουν κάποιο παράπονο. «Απλά η επέμβαση που έκανε στο γόνατο τον δυσκόλευε σε κάποια κομμάτια της προπόνησης» τόνισαν, σπεύδοντας να προσθέσουν πως «μένει στην ομάδα, είναι ενεργό μέλος και τούτη την ώρα τον αξιοποιούμε σε ένα άλλο πόστο».

Σε αντίθεση, με τον πρώην συνεργάτη του Λεονάρντο Ζαρντίμ, Κάρλος Πιρές ο οποίος ξεκίνησε μαζί με τον Βασίλη Αλεξούδη τον Ιούλιο την εκγύμναση των τερματοφυλάκων, αλλά απομακρύνθηκε πριν από περίπου ένα μήνα από τους «ερυθρόλευκους».

Διάψευση περί συνάντησης

Το τελευταίο διήμερο κυκλοφόρησαν φήμες, που ήθελαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να είχε συνάντηση με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαίωναν συνεργάτες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Σχετικά, με τις ανανεώσεις συμβολαίων (των Τζεμπούρ , Χολέμπας και Τοροσίδη), νέες συζητήσεις αναμένεται να υπάρξουν μετά τους αγώνες με τον Ατρόμητο Αθηνών και την Άρσεναλ.

Η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου το ερχόμενο Σάββατο θα ξεκινήσει την Τετάρτη, καθώς ο Ζαρντίμ τους είχε δώσει διήμερο ρεπό! Το ενδιαφέρον τούτη την ώρα εντοπίζεται στους αντικαταστάτες των τραυματιών Τοροσίδη και Αμπντούν (ο πρώτος δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Emirates, ενώ για τον δεύτερο θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αν θα ενσωματωθεί στην αποστολή), με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει τις λύσεις των Παπάζογλου και Μοντέστο για την άμυνα και των Φουστέρ, Μασάντο και Φετφατζίδη για την επίθεση.

Πήρε τα εισιτήρια για το Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός θα έχει τους οπαδούς του στο πλευρό του στον αγώνα με τον Ατρόμητο, καθώς έλαβε 1.000 εισιτήρια τα οποία θα διατίθενται (με προτεραιότητα στους κατόχους διαρκείας) από την Τετάρτη (10:00-17:00) από τα γραφεία της Διαχείρισης Εισιτηρίων του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» (τιμή: 20 ευρώ).

Στο μεταξύ, ιταλικά δημοσιεύματα συντηρούν το θέμα Ρόμα-Τοροσίδη, αναφέροντας πως οι Ρωμαίοι θα επανέλθουν τον Ιανουάριο, ενώ ο Ντιακιτέ σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της (πρώην ομάδας του) Νις, τόνισε πως «τα πράγματα πηγαίνουν καλά για μένα, θα παίξω με τον Ολυμπιακό στο Champions League και αυτό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία».

Όσον αφορά το Champions League των Νέων, το NextGen Series, η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στη Μασσαλία, όπου την Τετάρτη (20:00) θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ στο Νέο Φάληρο, στοχεύουν στο θετικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Μπερντ Στορκ συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Χουτεσιώτη, Βλάχο, Καραγκούνη, Λεάντρο, Λύρα, Ρουγκάλα, Καναβέτα, Σούκια, Πασαλίδη, Δημακάκο, Εμ. Σιόπη, Δ. Σιόπη, Βούρο, Βουτσιώτη, Γκίνο, Ρίκσπουν, Λυκογιάννη και Ιωαννίδη.

***Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους Συνδέσμους της Θύρα 7 εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με αφορμή την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων του συλλόγου με το ποσό των 35.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK