Οι Πορτογάλοι του Ζαρντιμ

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει ήδη στο μυαλό του κάποιους Πορτογάλους και Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ιβηρική χερσόνησο και θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί τους στον Ολυμπιακό.Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τα μεταγραφικά "θέλω" του Πορτογάλου τεχνικού.

Οι Πορτογάλοι του Ζαρντιμ
INTIME SPORTS

Έχει κάνει μάλιστα μια πρώτη κουβέντα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και τους άμεσους συνεργάτες του Γιάννη Βρέντζο και Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αλλά το τοπίο για τους δύο κεντρικούς χαφ (ανασταλτικό και δημιουργικό) και τον στόπερ θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Είναι απόλυτα λογικό ο νεαρός τεχνικός να δείχνει προτίμηση σε παίκτες που αγωνίζονται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, καθώς αυτούς ξέρει, κι αυτούς εμπιστεύεται. Είναι επίσης κατανοητό να επικεντρώνεται το βλέμμα του κυρίως στη Σπόρτινγκ Μπράγκα, καθώς πληροφορίες (και από την Πορτογαλία) φέρουν να απασχολούν τον Ζαρντίμ οι Ούγκο Βιάνα, Κουστόδιο, Μοσορό, Μπαρμπόσα, Τζαμάλ και Εβερτον. Όμως, είναι ηλίου φαεινότερο πως οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να πάρουν τη… μισή Σπόρτινγκ.

Ούτε ο 38χρονος προπονητής όμως φαίνεται να έχει τέτοια διάθεση. Πιθανότατα θα γίνει προσπάθεια για έναν ή δύο παίκτες, αλλά στη λίστα του Ζαρντίμ υπάρχουν Πορτογάλοι και Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ο Μασάδο της Τουλούζ και ο Κανού της Σταντάρ Λιέγης). Όπως και παίκτες άλλων εθνικοτήτων (ο Τζαμάλ, για παράδειγμα, είναι από τη Λιβύη).

Επιπλέον, η διοίκηση του Ολυμπιακού του έχει θέσει στη διάθεση του Ζαρντίμ τις περιπτώσεις των Αργεντινών δημιουργικών μέσων, Κρίστιαν Τσάβες (Μπόκα Τζούνιορς) και Φερνάντο Μπελούτσι (Πόρτο). Ο δεύτερος έχει το πλεονέκτημα, ότι έχει περάσει από τον Ολυμπιακό, γνωρίζει τα αποδυτήρια και τη φιλοσοφία της ομάδας και αγωνίζεται αρκετά χρόνια στην Ευρώπη. Το κόστος της μεταγραφής του, όμως, είναι πιο υψηλό σε σχέση με του Τσάβες. Τουλάχιστον τούτη την ώρα (οι «δράκοι» ζητούν 3,5 εκατομμύρια, έναντι 2,5-3 εκατ. ευρώ της Μπόκα Τζούνιορς), διότι δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν τα πράγματα. Ενδεχομένως να παίξουν ρόλο και οι καλές σχέσεις που έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού με τον ατζέντη του Μπελούτσι, Πίνι Ζάχαβι.

Ο Μέλμπεργκ και η… Αγγλία

Σχετικά με τη θέση του στόπερ, γίνονται κάποιες κινήσεις αλλά περισσότερο σε επίπεδο βολιδοσκοπήσεων, αφού οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την απάντηση του σπουδαίου Όλοφ Μέλμπεργκ.

Η εξαιρετική απόδοση του Σουηδού αμυντικού απέναντι στην Αγγλία ανέβασε τις «μετοχές» του και ο ατζέντης του, που ήδη βρίσκεται σε επαφές με συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα χρόνου πια να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Στο «μικροσκόπιο» του Ζαρντίμ

Εν τω μεταξύ, ο Ζαρντίμ έχει πλέον διαμορφώσει άποψη για το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού (είδε τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα DVD των αγώνων της περασμένης περιόδου σε Champions League, Europa League και Πρωτάθλημα) και τούτες τις ημέρες από το «μικροσκόπιό» του περνούν άλλοι επτά ποδοσφαιριστές. Ποιοι είναι αυτοί;

Οι δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, Δημήτρης Σιόβας και Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο επίσης κλεισμένος από τον Ολυμπιακό, Κώστας Μανωλάς, όπως και οι δανεικοί την περασμένη περίοδο Κώστας Μήτρογλου, Ανδρέας Τάτος, Γιάννης Ζαραδούκας και Σουμπίνιο. Εν ολίγοις, ο νεαρός προπονητής θα δει τα περισσότερα παιχνίδια του περυσινού πρωταθλήματος, ενώ έχει προμηθευτεί και DVD με παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Ο Ζαρντίμ πάντως έχει πει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ότι έχει εικόνα από τον Τάτο και τον Σουμπίνιο, καθώς τον απασχόλησαν κάποια στιγμή ενώ βρισκόταν στον πάγκο της Μπράγκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK